forScore 🎼

Jeg har i mange år brugt forScore til at håndtere alle mine noder. Det er simpelthen det perfekt program til mig og mine play-along noder. Jeg kan knytte backing tracks til den enkelte node, og jeg kan justere tempoet eller få den til at bladre for mig – det er bare fedt.

Jeg har altid tidligere benyttet mig af webinterfacet til programmet, når jeg har skullet importere mange noder. Det gjorde det nemt at markere flere noder ad gangen, som skulle have de samme attributter sat, hvilket er måden, som jeg får den til at lægge noderne i forskellige mapper. Producenten har dog valgt at udfase webinterfacet, og så skulle jeg finde ud af, hvad jeg så skulle gøre.

Det bedste alternativ, jeg har kunnet finde, er at bruge forScore på min Mac, og så synkronisere indholdet vha iCloud. Det gav så det ‘lille’ problem, at jeg skulle importere alle noder igen. Ja, jeg kunne også bede min iPad synkronisere alle noder, og på den måde får dem over på min Mac, men det lykkedes aldrig at få det til at virke 100%. Det er muligt, at jeg glemte at gøre noget i processen, men i stedet begyndte jeg at kigge på, om programmet kunne læse attributter, der bliver sat i PDF filen – og det kan det. Derudover har jeg også fundet nogle uhensigtsmæssigheder i forhold til min navngivning af filerne, så jeg begyndte at tænke på, om det ikke var på tide at gennemgå det hele, og så få det lavet, som jeg gerne vil have det.

Jeg er derfor nu i gang med at omdøbe mapper og filer og tilføje attributter i PDF filerne, og det bliver rigtig godt, når jeg er færdig. Derudover fandt jeg efter kort tid ud af, at den registrering jeg har i Notion, faktisk ikke er praktisk i forhold til, hvad jeg bruger den til. Oprindeligt var det en måde at sørge for, at jeg ikke købte den samme nodebog flere gange. Nu bruger jeg det mest til at finde den fysiske node, og det er faktisk lidt besværligt. Først skal jeg finde ud af, hvad bogen hedder, og så skal jeg søge efter den i Notion, før jeg kan finde ud af, hvilket ringbind den står i. Nu laver jeg i stedet en tekstfil samme sted, som noderne er, og så indlæser jeg den i forScore. Det gør det ekstremt nemt, når jeg skal finde den fysiske node – jeg har allerede prøvet det, og det er godkendt.

Nu mangler der bare adskillige timers arbejde for at få det hele på plads. For de nysgerrige, så er jeg pt oppe på 28 ringbind, som er fyldt med noder 😃

Flower decoration in fall colours