Monthly Archives: September 2013

Nyt stativ til ???

Det er lidt sjovt, som en hobby altid ‘kræver’ noget tilbehør, som på ingen måde kan undværes. Langt de fleste har en eller anden form for stativ til deres musikinstrument, så man sikkert kan lægge/stille instrumentet fra sig. Jeg har aldrig haft stativ til mine instrumenter, fordi det altid har været max 1 times spil, og så har jeg ikke det store behov for et stativ. Men det er anderledes med mit orkesterspil.

Orkesterspillet varer totalt 2,5 time inkl ca. 15-20 min pause. Og det er i pausen, at det er rart, at man kan lægge instrumentet fra sig uden at være bekymret for skrammer eller andet. Og alle andre i orkesteret har da også stativ til deres instrument, så jeg skulle helst ikke være ‘uden for’ 😉 Pjat til side, så er det nu meget rart med et stativ, men hvad skal man vælge? Jeg er jo ikke interesseret i et billigt stativ, der ikke beskytter godt nok. Det skal også kunne slås sammen, så det er let at transportere. Og den sidste overvejelse er, om der også skal være plads til tværfløjten.

Efter at have kigget rundt på forskellige hjemmesider, fandt jeg et stativ, som jeg syntes, så godt ud. Da jeg modtog det, blev jeg positivt overrasket. Det var solidt og med ordentlig beskyttelse her og der, så instrumenterne ikke blev ridsede. Og ja, instrumenterne – flertal – for jeg valgte et stativ, hvor der også var plads til tværfløjten. Jeg var så lidt i tvivl om, hvorvidt ‘pinden’ til tværfløjten var permanent, eller om den kunne tages af. Det viste sig, at den var med gevind, så den kunne skrues af og på efter behov. Og så kan den endda flyttes fra den ene ‘fod’ til den anden, hvis man hellere vil have den siddende til venstre for saxofonen i stedet for til højre. Det betyder reelt også, at jeg kan købe en ‘pind’ mere til instrument nr 3, hvis jeg gerne vil have flere valgmuligheder 😉

Og det er ikke kun til orkesterspil, at jeg bruger stativet. Det er også skønt, når man står og spiller, og telefonen pludselig ringer. Så skal jeg ikke finde et eller andet passende sted at lægge mine instrumenter – jeg stiller dem simpelthen i stativet – skønt.

Saxophone and flute stand

Orkesterdebut

Uha, jeg var godt nok en smuuuule spændt i morges, da jeg vågnede. Jeg havde nemlig valgt at sige ja til at tage med ud og spille med orkestret. Og det endda til trods for, at jeg kun har spillet sammen med dem 2 gange – og nogle af melodierne så jeg for første gang i onsdags!

Men det gik godt, og det var en fed oplevelse igen at komme ud og lufte instrumentet. Nu skal det så også siges, at det blæste en smule i dag. Så langt de fleste af mine medspillere kæmpede med deres papirnoder og klemmer. Nu beskæftiger jeg mig jo med it, og jeg elsker at få it’en til at gøre min hverdag nemmere. Så jeg havde skannet mine noder ind og købt en app til min iPad. Og nu kunne jeg bekvemt sidde med min iPad uden bekymring for, at den skulle flyve væk – det var bare så sejt.

Jeg var selvfølgelig i starten ikke sikker på, om det ville være en succes at bruge min iPad som opbevaring til mine noder. Dels er skærmen en tand mindre end et A4-ark, og dels så kan der være problemer med genskær i skærmen. Indtil videre har jeg ingen problemer med, at skærmen er mindre, og at noderne derved også bliver mindre (men det kommer måske med alderen 😉 og i dag havde jeg ingen problemer med genskær, men jeg kunne overveje at købe en anti-glare beskyttelse til skærmen, men det venter jeg lidt med. Til gengæld skal jeg have købt en regnfrakke til iPad’en, så jeg har kigget på et cover, som også kan beskytte den, hvis den skulle ryge en tur på gulvet (hvilket jeg absolut ikke håber).

Jeg kan kun sige det igen… det var skønt at spille igen. Og jeg glæder mig over, at jeg tog skridtet og meldte mig til det orkesterspil. 

Saxophone
Min alt sax

Besøg af anlægsgartner

Det var blevet tid til at få studset hækken. Og sandet ved fuglefoderpladsen skulle også skiftes, så jeg ringede efter anlægsgartneren for et stykke tid siden. Han ringede, mens jeg var i Ljubljana, så vi aftalte, at han skulle komme forbi mandag, og det gjorde han.

Nu er det hele blevet så fint. Hækken er blevet klippet. Et par planter i beplantningen mod syd er blevet beskåret, og sand (+ukrudt) er blevet fjernet fra fuglefoderpladsen og erstattet af frisk sand.

Ja, jeg ved godt, at det kan jeg også godt selv gøre. Men det her er en ting, som jeg vælger at ofre lidt penge på. Det koster mig ikke så meget, og jeg slipper for at skulle rydde op og leje en trailer, så jeg kan komme af med haveaffaldet. 

Garden
Bird feeding place