Ny Wi-Fi 6 router

Dem, der kender mig, ryster på hovedet, men jeg skal altså bare have noget nyt en gang imellem. I langt de fleste tilfælde er der en god grund, men denne gang var det nok mere bare behovet for at prøve noget nyt. Og ja, jeg er mærkelig, for hvordan kan en ny wi-fi-router skabe glæde? Det kan den for mig.

Jeg har i et stykke tid ønsket at skifte min gamle router ud, men jeg har haft svært ved at finde en ny router, som både havde de nye teknologier samtidig med, at den kunne lave en L2TP forbindelse til et andet netværk.

Efter at have omdannet et af mine rodeværelser til et brugbart afslapningsrum, så fik jeg pludselig behov for en bedre wi-fi dækning i mit hus. Jeg overvejede extender og mesh netværk, men jo mere jeg læste om det, jo mere var anbefalingen, at jeg startede med at købe en ny router, så det gjorde jeg.

Valget faldt på en D-Link X1860 router. I samme ombæring kiggede jeg også lidt på placeringen af min router. Jeg er godt klar over, at den nuværende placering ikke er den bedste, men jeg gider heller ikke have 4 ledninger kravlende op ad væggen, hvis routeren skal sidde under loftet. Samtidig ville strømledningen heller ikke være lang nok, og så skulle jeg til at finde en forlænger – ikke nogen køn løsning.

Jeg endte med at placere den en smule højere oppe og så flytte andre trådløse devices væk fra den. Det gav dækning i mit ‘nye’ værelse, men jeg tror den første version af firmwaren har nogle bugs, så jeg skal have kontaktet D-Link.

For det første kan jeg ikke få Skype til at virke. Jeg kan ringe ud, og den ringer også hos mig, hvis nogle forsøger at ringe til mig, men når jeg tager opkaldet, så skabes der kun forbindelse den ene vej. Folk kan høre mig, men jeg kan ikke høre dem.

Derudover virker L2TP opkoblingen mærkelig. Den vil kun koble op, når jeg genstarter routeren. Hvis den af den ene eller anden grund taber forbindelsen, så vil den ikke koble op igen, og der sker ingenting ved at trykke på ‘Connect’ knappen.

Nåh, men lidt kontakt til D-Link løser forhåbentlig de problemer.

My new wi-fi router