Månedsarkiv: februar 2013

Sikke et par arbejdsuger

Wow, jeg tror aldrig, jeg har arbejdet så meget på 2 uger, når der ikke engang har været weekendarbejde involveret. Det er sørme noget af et projekt, når man skal reinstallere management serveren til ens firewall. Det vil sige, jeg valgte den svære vej… at starte helt forfra og bygge regelsæt mm fra bunden.

For at sige det pænt, så har firewall’en på arbejdet drillet en hel del det sidste halve års tid. Først startede det med at give problemer et sted, men så flyttede problemstillingen i takt med, at der blev lavet diverse ting for at fikse det første problem. Så nu syntes jeg, at det var på tide at få gjort noget ved det (jeg hader, når tingene trækker ud, og der ikke rigtig er nogle, som vil gøre noget ved det).

Hele vores regelsæt er fra før min tid i firmaet (dvs mere end 10 år gammelt), og det er bare blevet opdateret/konverteret/flyttet, hver gang der skulle opgraderes, eller hver gang serveren skulle skiftes ud. Så det er vel ikke så mærkeligt, at tingene pludselig ter sig underligt. Man kan ikke forvente, at ting der blev lavet for så mange år siden, sådan uden problemer er kompatible med de nyeste versioner softwaren. Så det var altså forfra.

Jeg påtog mig en stor del af opgaven med at lave det nye regelsæt (det er jo mig, der ved, hvilke ting der stadig bruges), mens konsulenten fik til opgave at lave ‘alt det andet’. Resultatet blev temmelig godt. Der blev ryddet op, tingene blev gjort mere tidsvarende, men faktisk blev et af vores problemer også løst. Det var ikke forventet af nogen af os. Vi havde begge regnet med, at det først var, når selve firewall’en blev reinstalleret, at det ville blive bedre. Jeg klager ikke, tværtimod, det viser bare med al tydelighed, at installation fra bunden kan løse mange problemer og forhindre andre, og det er godt at få det gjort en gang imellem. 

Billede: Min rododendron i haven

Rhododendron

Sidste feriedage brugt

Det var så de sidste feriedage for denne gang, der blev brugt. Egentlig havde jeg planlagt en stille og rolig ferie, hvor jeg kunne få gjort hovedrent i hytten. Og så havde jeg planlagt en tur med min mor til Malmø, hvor vi skulle se Tutankhamon udstillingen. Begge dele blev aflyst.

Min mor syntes, at hun ville afprøve sin cykelhjelm, så hun faldt på sin cykel (en bil kørte ud lige foran hende, og hun undveg det bedste hun havde lært). Heldigvis slap hun billigt, men det gik ud over hendes ene ben med forstuvning i både fod og knæ. Det satte en stopper for turen til Malmø, for der er sørme ikke noget ved at skulle gå rundt, når man ikke kan gå!

I stedet arrangerede jeg en indkøbstur til Tyskland om tirsdagen (jeg var næsten løbet tør for Cola – KRISE !!!!). Så min gode ven og jeg tog afsted – igen, min mor var ikke rigtig en mulighed, eftersom hun jo ikke kunne gå særlig godt. Det tog så lige en hel dag, og dagen efter gik med at køre vennen hjem og få sat de sidste ting på plads. Dagen efter var det en tur til massage og en tur til mine forældre. De skulle have handlet lidt ind og have de ting, som jeg havde købt til dem i Tyskland. Fredagen var planlagt til hygge med min veninde (tak for en hyggelig stund), og lørdagen skulle jeg til fødselsdag hos min gode ven.

Pludselig var ugen gået, og hytten var ikke blevet rengjort. Men hvad, så skal jeg ikke bryde hovedet med at finde på noget, næste gang jeg har fri 😉 

European robin
Gæst i haven