Månedsarkiv: december 2013

Glædelig jul 2013

Jeg vil gerne ønske alle en glædelig jul. For mig er det den hyggeligste tid på året, og i år havde jeg besluttet mig for at invitere til julehyggedag. Meningen var, at de indbudte kunne møde op i løbet af dagen, og så ville jeg byde på varme æbleskiver og hjemmebagte småkager. Desværre måtte en del melde afbud.

Det blev nu hyggeligt alligevel, selvom vi ikke var så mange. Det er heller ikke nemt at ramme en dag, når flere af de indbudte nogle gange har weekend-vagter, men så er der heldigvis mulighed igen næste år.

Juleaften blev fejret på behørig vis sammen med mine forældre og 2 gode venner af familien, og så kan man da ikke ønske sig en bedre en gave, vel?

Christmas tree

Musikcafe

Jeg anede ikke, at der var en musikcafe i den nærliggende by, men det er der altså. Og til min store overraskelse så bor en af hovedmændene bag faktisk på samme vej som mig. Han var vist lige så overrasket over at finde ud af, at jeg spiller med i et orkester, som jeg var over at finde ud af, at han stod for denne musikcafe.

Nå, men denne musikcafe ville gerne have, at vi dukkede op og spillede lidt julemusik på årets sidste musikcafe-dag, og det ville vi selvfølgelig ikke sige nej til – men det burde vi have gjort.

Det viste sig nemlig, at vores dirigent og trommeslager begge var nødt til at melde afbud. Derfor fandt vi ud af på den hårde måde, at vi ikke er dygtige nok til at spille uden disse to medlemmer.

Billede: Billedet er fra Disneyland

Minnie from Disneyland Paris

Juletræstænding

Første december, første søndag i advent og første gang jeg skal opleve juletræstænding. Juletræstænding er en tradition i mange byer, hvor julemanden kommer og tænder byens juletræ, og så deler han godter ud til børnene. Men det er altså første gang, at jeg skal opleve den gerning.

Selvfølgelig er der en god grund, for det var ikke for godternes skyld, at jeg dukkede op. Næh nej, sammen med orkesteret skulle vi skabe julestemning ved at stå og spille julemusik, og det glædede jeg mig meget til. Og denne gang havde jeg taget mit eget heppekor med – både en god ven og mine forældre havde nemlig valgt at dukke op og lytte.

Det var selvfølgelig ikke den mest varme oplevelse, for det bliver altså lidt småkoldt omkring kl 16, hvor vi skulle spille. Og til min store overraskelse skulle vi spille næsten en hel time. Det var utrolig hyggeligt, og det gik faktisk meget godt. Vi lavede nogle fejl, men til vores forsvar skal lige siges, at vi havde en reserve-dirigent, som vi aldrig havde mødt før. Og det giver lidt ufordringer. På den anden side kan man også sige, at vi ikke er et professionelt band, der øver flere gange om ugen, så egentlig syntes jeg, at det gik fantastisk godt. Og vi blev rost af flere tilhørerne.

Billede: Mit vitrineskab, når der er pyntet op i december måned

Christmas Decorations