Årsarkiv: 2014

Glædelig jul 2014

En gave fra firmaet er altid rar – også selvom det ikke er en rigtig gave. Det er nemlig besluttet, at alle medarbejdere skal have en iPad som arbejdsredskab, der hvor jeg arbejder. Og hvad gør man, når ens chef ringer og siger, at det er ok at hente ‘dyret’ mellem jul og nytår, selvom man har ferie?

Ja, jeg var nærmest allerede på vej ud af døren. Og det gik så stærkt, at det var først, da jeg stod af på stationen tæt på arbejdet, at jeg fandt ud af, at jeg havde glemt mine nøgler. Hvad gør man så? Først forsøgte jeg at ringe til en kollega for at høre, om jeg havde nogle muligheder for at komme ind i bygningen. Firmaet har lukket mellem jul og nytår, så der var ingen på arbejde, der kunne hjælpe. Og nej, min kollega kunne heller ikke hjælpe mig.

Det endte med at vi lavede en aftale om at mødes på halvvejen, og så ville jeg give noget mad og køre ham hjem bagefter. Nøj, hvor var jeg sur på mig selv over, at jeg ikke havde husket de nøgler. Så det, som jeg regnede med, skulle være en halvdagstur blev lige pludselig til en heldags seance. Nåh, men jeg fik da fat i dimsen, så jeg har lidt at lege med i juledagene.

Glædelig jul

Fairytale of New York på sax (det er mig, der spiller sax)

Santa Claus

Sidste arrangement i 2014

Sidste arrangement for orkesteret for i år er nu afholdt, og vi kan holde juleferie med god samvittighed. Det er vist også lidt tiltrængt. På den anden side er det nu også dejligt, at vi har fået luftet instrumenterne så meget. Og vores julerepertoire er blevet godt slidt.

Jeg har for øvrigt valgt at give mig selv julegaver i år – og det er julegaver under træet!! Okay, måske det kræver en forklaring… jeg har rent faktisk bestilt julegaver med lys til at lægge under mit kunstige juletræ. Første sending var forkert farve, da de havde sendt mig nogle hvide i stedet for røde. Jeg skrev til sælgeren, og jeg blev tilbudt, at jeg kunne beholde de hvide til halv pris. Det sagde jeg ja til, og så bestilte jeg et sæt i røde igen.

De hvide pakker fik jeg afsat til en god ven, som blev meget glad for det gode tilbud, og jeg modtog de røde pakker et par dage senere. Nedenfor kan ses, hvordan det ser ud – pakkerne ligger til venstre for træet.

Christmas tree

Julespil

Med alle de julearrangementer orkesteret har I år, så er jeg meget glad for at kunne holde tidlig juleferie. Jeg har været så heldig at spare en masse flextimer sammen på arbejdet, og en del af dem skal afholdes inden jul, har jeg fået besked på. Det passer mig helt fint, for jeg tror aldrig, at jeg før har haft fri det meste af december, så jeg nyder det i lange drag.

I denne uge har der været 2 arrangementer med orkesteret. Og begge gange var det en success, så der er vel ikke så meget andet at sige til det. Samtidig har jeg påtaget mig en stor opgave i orkesteret – nemlig at skanne hele nodearkivet ind, så vi har det i elektronisk form. Jeg er en magelig type, så jeg har fået rokeret rundt på et par ting i stuen, så jeg kan sidde og skanne ind, mens jeg ser en god film. Så kan det da ikke gøres bedre 😉

Den sidste ting jeg har kigget på for nylig er opdatering af programmet Band-in-a-Box (BiaB), som jeg købte tidligere på året. Programmet findes i forskellige versioner – alt efter hvor mange rytmer og andet tilbehør der følger med. Jeg valgte at købe den billgste version, fordi jeg lige ville se det an, men nu er producenten kommet med et super opgraderingstilbud i forbindelse med en ny version. Det betyder, at jeg ufattelig billigt kan få fat i den næstestørste version. Så den er hermed bestilt, og jeg venter i spænding på at modtage programmet på en harddisk. Jeg har valgt at købe det direkte hos producenten, hvilket betyder at det kommer fra Canada. Og ja, det medfører, at jeg skal betale told og moms, men det er stadig væsentlig billigere, end hvis jeg skulle købe det hos de danske forhandlere (de tjener tilsyneladende godt på den slags).

Crystal Moments (det er mig, der spiller fløjte)

Christmas bow

Travl weekend

Den travleste weekend for orkesteret er den weekend, der indeholder første søndag i advent. For det er i den weekend, at julemanden rundt om i landet skal tænde juletræet i de forskellige byer. Denne weekend bød på en tur til en ny by, og jeg var da lidt spændt på, hvordan det ville gå (jeg har faktisk boet i den by).

Ud over turen til den nye by, så bød weekenden også på en tur på julemarked igen, og så skulle vi selvfølgelig spille i vores hjemby.  Turen til julemarkedet var fyldt med masser af mennesker. Det var svært at finde parkeringsplads, og det var generelt svært at finde hinanden bagefter. Alt for mange mennesker er ikke mig, og da det var næsten umuligt at bevæge sig rundt, så forestil dig at rende rundt med en stor taske med saxofon mm. Så selvom jeg havde medbragt noget af familien, så blev vi ikke længe.

Og spilleriet? Det var s… koldt, da det blæste temmelig meget, og desuden var fugtigheden høj. Så de fleste måtte tage deres jakker ud over vores spilleuniform. Da vi senere skulle til den nye by og spille, ja, så begyndte jeg at fryse igen – selvom jeg stadig sad i en varm bil. Bare tanken om at skulle stå i kulden var nok.

På trods af kulde og meget kolde fingre så gik det godt med at spille, og det må være det vigtigste.

Orchestra

Julemarked

Julemarkeder er en tradition mange steder, og orkesteret har fået æren af at spille i både denne weekend og næste weekend på et af dem. Det afholdes på en gammel borg/slot, og der er mange forskellige stande fra hele landet, hvor der bliver budt på både spiselige/drikkelige ting, men også mange pyntegenstande. Desuden er det også meget besøgt, så der skulle være en chance for, at der ville være et par tilskuere.

Første gang vi skulle var fredag eftermiddag kort efter åbningstid. Da vi ankom var det halvmørkt og det regnede en smule. Heldigvis blev det tørvejr til vi skulle spille, og selvom det var efter solnedgang, så var det rimeligt godt vejr at spille i. Dog gav mørket udfordringer for nogle, da det kunne være svært at se noderne, men det var meget hyggeligt.

Eneste udfordring var, at det kom bag på arrangørerne, at når man inviterer et helt orkester – og så mange er vi heller ikke – så skal vi finde et sted at have vores tasker, og det var de ikke lige forberedt på. Og vi skal også have et sted at mødes, men her var det som om de bare forventede, at vi stod udenfor i regnen. Jeg er helt enig med dem i, at vi selvfølgelig ikke skal stå og spærre for gæsterne, men så skulle de måske have fundet et overdækket sted, hvor vi kunne samles og stille vores tasker.

Christmas lights

Spille for fødselar

Det er blevet tid til at komme ud og lufte orkesteret igen. Denne gang er det et af de lokale supermarkeder, som har fødselsdag, og bestyrelsen har besluttet at give bestyreren en gave ved, at vi kommer og spiller i butikken.

Supermarkedet lægger ikke lige frem i den mest moderne bygning, og der er heller ikke særlig meget plads. Men vi får da klemt tubaerne ind mellem alle dåsevarerne, mens tenorsaxerne står blandt survarerne. Vi andre står i nærheden af en køledisk og med grøntsagsafdelingen i ryggen.

Det var sjovt at spille der, også selvom opstillingen var en smule alternativ 🙂

Billede: Billedet er fra Nürnberg Zoo

Zoo animal

Nodeprogrammer

Ok, nu er jeg udstyret med mit eget band, så jeg kan få fornøjelse af mine gamle noder. Hvad mangler jeg ellers? Tjo, det skulle lige være et program, som kan transponere mine noder, så jeg kan tage play along noder til min saxofon og spille dem på min fløjte og omvendt.

Meget hurtigt fandt jeg ud af, at der er 1 dansk program, PriMus, og 2 udenlandske programmer, Sibelius og Finale, som er værd at se på. Heldigvis var det muligt at få en prøveversion af alle programmer. Det gør det altså meget nemmere at vælge.

Jeg valgte hurtigt det danske program fra. Jeg følte mig sat tilbage til Windows 95 tider, og det er ikke lavet til Mac. Desuden er det altså meget sværere at finde online hjælp til et dansk program, som relativt få bruger sammenlignet med de internationale konkurrenter.

Dermed skulle jeg vælge mellem Finale og Sibelius. Første stjerne gik til Finale. Jeg synes, det var det mest intuitive program, og deres indbyggede hjælpefunktion er fantastisk god. Alligevel endte jeg med at vælge Sibelius, fordi det simpelthen var det bedste, når musik skulle eksporteres til Band-in-a-Box.

En anden ting som jeg også har kigget på er programmer til at læse indskannede noder. Det ville jo være skønt, hvis jeg ikke manuelt skulle skrive alle noder ind, men at jeg simpelthen skannede dem ind, og så kunne et program gøre det til noder, som Sibelius kunne læse.

Når man køber Sibelius, så er Photoscore light inkluderet, men det er ikke godt nok til dagligdagen. Her stod valget mellem Photoscore og SharpEye. Men det tog ikke lang tid at vælge. En test afslørede hurtigt, at SharpEye slet ikke kunne følge med Photoscore.

Nu er jeg vist også godt udstyret med nodeprogrammer – Band-in-a-Box, Sibelius og Photoscore.

Billede: Billedet er fra Nürnberg Zoo

Owl

BiaB

BiaB eller Band-in-a-Box – hvad er egentlig det? Simpelt sagt er det en meget avanceret rytmeboks. Det er faktisk slet ikke beskrivende nok, for BiaB er så meget mere end det. Det er et helt orkester. Meget simpelt beskrevet så skriver man de akkorder ind, som ens musik består af,  vælger en rytme/stil og trykker på play, og vupti, så har man et helt band, der spiller, og så skal man bare spille melodien selv.

Jeg har valgt at købe den billigste version af programmet for at se, om det kunne opfylde mit behov, inden jeg hældte alt for mange penge i det. Pro-versionen indeholder 45 RealTracks, som er rytmer, der er indspillet af musikere, og 550 MIDI styles, som er computergenereret.

Jeg har aldrig været god til at vælge rytme til et stykke musik, så når jeg har næsten 600 at vælge imellem, pyha, så farer jeg altså hurtigt vild. Som udgangspunkt er jeg i hvert fald mere end tilfreds med programmet og glæder mig til at arbejder mere med det.

Nedenstående er første udgave af akkompagnement til Pennsylvania 6-5000.

Band-in-a-Box logo

Tysklandstur

4 dage til Tyskland var lige, hvad jeg trængte til. Vi startede med at smutte i sommerfugleparken i Burg. Hold da op, hvor var der mange forskellige slags sommerfugle. Og af en eller anden grund så var de ret glade for min mor og jeg… og min mors maskot, Stitch (se billedet nedenfor). Det var en god oplevelse, som jeg varmt kan anbefale.

Vi besøgte også Meereszentrum Fehmarn i Burg. De havde også en del at se, men jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke er så meget til fisk og havdyr, så det er ikke en oplevelse, jeg har lyst til at gentage.

Til gengæld fandt vi en T-shirt butik i Burg midtby, hvor man vælger T-shirt og motiv, og så sørger de for at kombinere de to ting. Den butik var vi forbi mere end en gang. Jeg har nemlig haft svært ved at finde røde T-shirts, og her var alletiders mulighed. Og nej, jeg var ikke den eneste, som fik T-shirts fra den butik. Vi købte også nogle stykker til min far, og min mor kunne selvfølgelig heller ikke undvære et par stykker 🙂

Vi fik set Burg, Heiligenhafen og Oldenburg in Holstein. I Oldenburg ligger resterne af en gammel ringmur fra middelalderen. Her tilbragte min mor og jeg nogle timer på bare at nyde det gode vejr og naturen – og et par småkager.

Billede: Billedet er fra Schmetterling park i Burg auf Fehmarn

Butterfly on Stitch

Foreningernes dag

Foreningernes dag er noget, som afholdes rundt om i landet på forskellige tidspunkter. Det er en dag, hvor foreningerne i kommunen samles og prøver at hverve nye medlemmer. Foreningerne stiller boder op, hvor man kan se, hvad de laver, og så kan man stille spørgsmål og se tingene an. Det er en god måde at opdage, hvor mange foreninger der er, og hvilke muligheder man har.

Orkesteret, jeg spiller med i, er også en forening, så vi skulle selvfølgelig også repræsenteres. Og det mest nærliggende var selvfølgelig, at vi spillede til åbningen. Vi leverede en god oplevelse, men desværre så var vejret ikke med os. Det regnede temmelig meget, så der var ikke særlig mange til at lytte.

Og så er jeg klar til en smuttur til Tyskland igen. Denne gang bare lige et smut syd for grænsen til Fehmarn, hvor min mor og jeg gerne vil undersøge indkøbsmulighederne i området. Når vi tager ned på de sædvanlige indkøbsture, så er det jo altid de samme forretninger, vi besøger. Så denne gang vil vi gerne se lidt mere.

Garden