Månedsarkiv: maj 2014

Plæneklipper

Da årets første græsklipning skulle finde sted, var græsset blevet noget højt. Og jeg tænkte da også, at det nok var lige meget nok for min robotplæneklipper. Mit problem var bare, at mit eneste alternativ var en håndskubber, og da jeg er en kontornusser (= intet fysisk arbejde i det daglige), så ville jeg aldrig komme igennem græsplænen. Derfor tog jeg chancen og satte robotten i gang.

Jeg skulle selvfølgelig hjælpe den nogle gange, og den skulle også til tider rengøres, men på et tidspunkt nægtede den simpelthen at starte igen. Så den fik lov til at stå og køle af til dagen efter. Men lige lidt hjalp det, og den ville kun bippe af mig. Hvad går man så? Nu har jeg ikke et mærke, som kan fås ved nærmeste plæneklipper forretning eller byggemarked, så det var en tur på nettet for at søge efter nogle, som kunne se på den og evt reparere den.

Jeg finder en, og han vil gerne tage sig pænt af den. Det vil sige, at han vil kigge på den og give et estimat på, hvad det vil koste at få den til at køre igen, så robotten bliver straks sendt afsted. Et par dage efter ringer manden og siger, at den skal have nyt motherboard. Okay, hvad koster det? For jeg ved godt, at robotten ikke er ny, og snart skal have skiftet batteri, hvilket koster 2500 kr. En ny robot koster ca 10.000 kr, så jeg ville ikke give alt for meget. Beskeden lyder på, at det koster ca 3500 kr med et nyt motherboard. Det vælger jeg at sige ja til.

Et par dage senere modtager jeg robotten, og den bliver sat på arbejde. Den kører uden problemer, at det virker endda til, at logikken er blevet bedre, hvilket ikke er så mærkeligt. Næh, chokket kommer, da jeg modtager regningen. Næsten 6000 kr lyder den på. Ja, motherboardet koster ca 3500 kr, men det er ex moms og ex arbejdsløn. Det var ikke lige, hvad jeg havde forventet, for så havde jeg aldrig sagt ja til reparationen, da jeg så hellere vil have ofret penge på en ny robot. Men der er ikke noget at gøre, så jeg sluger regningen og håber, at robotten kører mange år frem.

Selvfølgelig kunne jeg ikke bare lade græsset gro, mens jeg fik klaret ovenstående, for så havde græsset da groet mig helt over hovedet. Så jeg havde været forbi et par byggemarkeder for at kigge på reserveplæneklippere, der kunne benyttes i tilfælde af, at robotten ikke kunne klare jobbet. Jeg endte op med at købe en lille elektrisk plæneklipper med ledning. Med undtagelse af min far, som ikke synes, en ledning er et problem, så sagde alle andre, at jeg ville fortryde købet og komme til at hade ledningen.

Til det kan jeg kun sige, at jeg ikke har noget problem med ledningen, overhovedet. Jeg synes, det er dejlig nemt. Jeg skal ikke huske benzin, og jeg skal ikke sørge for, at batterierne er opladet. Og i øvrigt er plæneklipperen så lille og handy, at jeg nærmest synes, at den ligner en legetøjsklipper, men den fungerer godt, og tyggede sig velvilligt igennem det høje græs.

Lawn mower

Laptop stander

Jeg går stadig til akupunktur og massage pga min migræne. På den måde har jeg med sikkerhed konstateret, at spændinger i nakken spiller en rolle i forbindelse med mine migræneanfald. Desuden har jeg den vane at arbejde på min bærbare computer i toget og i sofaen, når jeg sidder og ser film. Så jeg havde fået til opgave af min massør at skære ned på antallet af timer foran en bærbar pc, fordi det giver en dårlig stilling med nakken.

Okay, det giver jo en smule krise, for jeg vil helst ikke undvære alt for meget tid foran pc’en, så der skulle findes en løsning med stativ, som ville holde pc’en i en bedre stilling end at have den på skødet. Efter noget tids søgning på nettet fandt jeg en model, som jeg troede på. Det er altså ikke nemt, for der findes mange forskellige til mange forskellige formål, og da min skulle opfylde behovet for at sidde i hjørnet af min hjørnesofa, så satte det sine begrænsninger. Nåh, men dyret blev bestilt, modtaget og samlet. Og den fungerer fantastisk, så nu håber jeg på, at min nakke for det bedre med tiden.

En anden ting jeg har gået og døjet med det sidste stykke tid er min gamle skanner. Omkring 3 ud af 4 gange når jeg skal bruge den, så virker den ikke. Så skal jeg slukke for den, genstarte pc’en osv osv for til sidst at få den til at virke. Derfor har jeg købt en ny scanner, og nu kan jeg bare glæde mig over, at den virker – hver gang 🙂

Computer stand