Månedsarkiv: maj 2015

Skærmstørrelse

Det er altid skønt at få noget nyt udstyr på arbejdet. Denne gang var det besluttet, at alle skærme skulle skiftes. De nuværende skærme er på 24″ tommer, og ærlig talt så er kvaliteten i den dårlige ende, så denne gang skulle det være nogle bedre skærme. Et par af mine kollegaer gik ind i projektet med liv og sjæl og valget faldt på en 27″ skærm med høj opløsning.

Jeg glædede mig til at få sådan en skærm. Og det var muligt at beholde den gamle skærm, så man havde 2 skærme. Efter et par dage med 27″ skærmen måtte jeg sande, at mine øjne blev usædvanligt trætte, hvilket højst sandsynligt skyldtes den mindre skrift. Jeg prøvede selvfølgelig at ændre opløsning, men det gjorde at alting stod uskarpt, og det kunne jeg slet ikke holde til. Ok, så tænkte jeg, at jeg ville koble den gamle 24″ skærm til og bruge den til mail og andre ting, som skulle læses, men her sagde min nakke stop efter et par timer. Den kunne slet ikke hold til at dreje hele tiden. Øv. Så jeg måtte vende tilbage til kun at bruge min gamle 24″ skærm.

Kort tid efter var jeg hos min optiker til et rutine linsetjek, og her kom vi til at snakke om skærme og opløsning. Min optiker var absolut af den holdning, at jeg ikke skulle have en skærm med mindre skrifttyper, eftersom jeg i forvejen har ødelagt mine øjne ved at læse. Ok, så jeg gik hjem og studerede skærme og opløsninger. Jeg fandt en skærm på 32″ med samme opløsning som 27″ skærmen og til samme pris. Så jeg spurgte selvfølgelig min arbejdsgiver, om jeg kunne få den i stedet? Det ville kræve en skriftlig besked fra min optiker, men en optiker må ikke udtale sig om den slags ting, da det kun er en øjenlæge, der har den ekspertise. Så beskeden fra min optiker var ikke så præcis, som min arbejdsgiver krævede, og derfor var svaret, at jeg kunne få et par skærmbriller!! Undskyld mig, men for mig er det det samme som at købe sikkerhedssko hjem i størrelse 45 til alle, og hvis de er for store, så må folk tage en ekstra sok i eller få lavet et indlæg. Det bliver efter min mening aldrig lige så godt og vil i værste fald give skader efter længere tids brug.

Jeg må ærlig indrømme, at jeg aldrig kommer til at forstå, hvorfor det er så svært at få det rigtige arbejdsredskab, når det ikke koster ekstra. Der er masser af fokus på fysisk arbejde og arbejdsstillinger, men øjnene som bruges til at kigge på en god skærm, der passer – dertil er vi åbenbart ikke kommet endnu.

Billede: Hagenbeck Zoo

Hagenbeck Zoo

Julenoder

Du læste fuldstændig rigtig – JULE-noder. Ja, de fleste tager sig nok til hovedet, for det er vist ikke den helt rigtige årstid at købe julenoder. Til mit forsvar kan jeg kun sige, at de var billige. Altså, hvis jeg kan spare 30-50% på julenoder, ja, så køber jeg dem gerne uden for sæson. Det bliver jo nok jul en gang til, og så kan de bruges mange år fremover 🙂

Med hensyn til orkesteret jeg spiller med i, så har jeg sagt ‘ja’ til at opdatere hjemmesiden. Efter at have kigget lidt på det, så er jeg ikke sikker på, at jeg skulle have gået med til det. For det første så ligger den nuværende hjemmeside i en simpel form for CMS system, som ikke har været opdateret i meget lang tid. Så først skulle jeg igennem en lang proces med at finde ud af, hvordan jeg ville fortsætte. Enten skulle jeg opdatere det nuværende CMS, bruge den hjemmesidebygger, som udbyderen havde, eller også skulle jeg bruge et helt tredje program. Jeg skal jo også tage hensyn til, at nogle skal overtage det efter mig.

Efter et stykke tid blev jeg enig med mig selv om at bruge den hjemmesidebygger, som orkesteret allerede betaler for ved at have hjemmesiden hostet hos udbyderen. Der er fordele og ulemper ved alt, og uanset hvad, så synes jeg altid, at jeg kommer til at gå på kompromis med layoutet. Nåh, men efter et stykke tid så lykkedes det da at bakse en template sammen, hvorefter jeg skulle kigge på indholdet. Her var der absolut ingen hjælp at hente fra bestyrelsen, så det skulle jeg også bruge en masse tid på. Det blev til en forholdsvis enkel hjemmeside. Nu er problemet blot, at de gerne vil have galleri og et forum for orkesterets medlemmer. Og hvad lige med en mail formular? Eller hvad med et lukket område, hvor man selv kan hente sine noder?

De ting overvejer jeg stadig, hvordan jeg skal få gjort 🙂

Billede: Hagenbeck Zoo

Hagenbeck Zoo

Ferien

Sikke en skøn ferie! Det er nu skønt, at min mor og jeg har det godt med at rejse sammen. Da jeg boede hjemme, uha, der skændtes vi til tider (ofte). Det er sikkert ikke unormalt, men jeg er stadig glad for, at vi har det så godt sammen i dag, at vi kan rejse sammen. På den måde får begge et afbræk fra hverdagens trommerum, og det trænger vi begge til en gang imellem.

Vi havde en dejlig tur, og jeg kan varmt anbefale at besøge Lübeck. Det er en hyggelig by med masser af skønne forretninger. En af dem man dog skal passe lidt på er Niederegger – hvis man altså er til marcipan. For det var godt nok svært ikke at rende afsted med hele forretningen 🙂

Til gengæld var vores tur til Hamborg ikke lige os. Der var masser af de store, dyre forretninger (Gucci osv), men det er ikke lige den type forretninger min mor og jeg gider. Så vores tur til Hamborg endte med, at vi gik en dejlig lang tur i parken, hvilket vi nød. Det var fint nok at få set Hamborg, så det var ikke som sådan spild af tid, men vi vender nok ikke tilbage dertil. Derimod kunne en tur til Lübeck igen godt være en mulighed.

Som en fast del af vores rejser, fandt vi en zoo, som vi ville besøge. Min mor valgte denne gang, og det blev Hagenbeck Zoo, som ligger i Hamborg. Det var en dejlig dag, og jeg kan godt anbefale en tur i den zoologiske have.

En af dagene på vores tur blev brugt til at udforske den by, som vi boede i. Der var et stort park/skovområde, og det er nu meget rart med en slapper-dag. Vi fik da også en stor oplevelse – og jeg mener STOR. Jeg ved ikke præcis, hvilken ugle der boede i den skov, men hold da op hvor var den stor. Det var fascinerende at se det store dyr let og elegant navigere rundt.

Lübeck
Den berømte Lübeck port
Lübeck
Porten fra den anden side