Månedsarkiv: august 2015

Berlin tur

Det er snart blevet sædvane, at jeg holder min sommerferie i august/september, og jeg har lige været i Berlin med en blanding af familie og venner. I alt var vi 4, der var afsted sammen, og det var en utrolig hyggelig tur.

Vi boede i hjertet af Berlin og meget tæt på Alexander Platz, og allerede første dag opførte vi os som turister og tog på en bådrundfart. Vi så nogle af standard attraktionerne i Berlin – Berliner Dom (også indvendig), Bundestag (kun udefra), Brandenbruger Tor, Unter den Linden, Ku’Damm, Berlinmuren (eller nogle af de dele der er tilbage) osv. Vi var selvfølgelig også forbi Checkpoint Charlie, hvor vi fik diverse stempler i vores pas. Derudover var vi også en tur i Zoo Berlin, hvilket absolut godt kan anbefales.

Der var også tid til at shoppe lidt, og jeg fandt da hurtigt en mega-stor forretning med noder. Det var lige før, at den var for stor, men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke nødvendigvis var billigere, end hvad jeg kunne købe noderne til hos Saxo (fordi jeg er Plus medlem), så det blev ikke til så mange bøger, jeg fik med hjem. Den ene af mine medrejsende fandt sig en form for småkage forretning. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal forklare det, men det var kvalitetssmåkager, og der blev selvfølgelig købt et udvalg med hjem.

Derudover tog vi også en dag til Potsdam. Det var også en stor succes. Det meste af tiden tilbragte vi ved Schloss Sanssouci, hvilket var et meget fascinerende sted. Selve Potsdam kunne vi godt have tilbragt mere tid i, men der var ikke flere dage at tage af.

Berliner Dom

Arrangementer

Det sker ikke så ofte, men nogle gange er vi (orkesteret, jeg spiller med i) så heldige, at vi har to arrangementer på samme dag. Det er lige præcis, hvad der skete for nylig. Først skulle vi spille til indvielsen af en mølle i det lokale område, og senere på aftenen skulle vi spille til et ‘By Night’ arrangement i en af de lokale byer.

Arrangementet ved møllen foregik i en smule blæsevejr, og endnu engang var jeg utrolig glad for min iPad. I modsætning til mine medmusikanter så skulle jeg ikke holde på noderne, til gengæld fik jeg lidt en udfordring, da min sidemands noder blæste ned. Af ren og skær refleks skyndte jeg mig at træde på nogle af noderne, så de ikke blæste helt væk. Det jeg ikke lige tænkte over var, at jeg dermed også trådte på mine pedaler… som er koblet til min ipad… hvorefter den pænt bladrede videre til næste side, og der var vi ikke kommet til endnu. Nåh, men den slags sker, og jeg kunne ikke andet end smile, samle noderne op, og derefter falde ind i musikstykket igen.

Om aftenen stod vi i læ, så der var ikke problemer med løsslupne noder. Vi spillede temmelig godt ved begge arrangementer, så vi kunne godt gå tilfredse hjem igen.

Billede: En fasan, der lige skulle se, om naboen var hjemme

Pheasant

Noder til klarinet

Nu har jeg haft min klarinet i over en måned, og det går utrolig godt. Faktisk går det meget hurtigere med at lære de nye greb, end jeg havde forventet. Da jeg købte klarinetten, valgte jeg kun at købe nogle enkelte nodebøger med, for der var ingen grund til at kaste en masse penge efter noget, jeg muligvis ikke kom til at bruge. Men nu er tiden altså inde til at se, hvad der findes.

Jeg har mine sædvanlige nodepushere, hvor jeg kigger efter noder, og jeg fandt da hurtigt et par mulige kandidater. Og når jeg nu var i gang og skulle betale porto, så kunne jeg også lige så godt kigge efter julenoder til klarinetten. Jeg bestilte nogle noder dels fra et tysk forlag, og dels bestilte jeg noder igennem Saxo. Nu mangler jeg bare at skanne noderne ind, rippe musikken og klargøre det hele på iPad’en, så er jeg kørende… eller rettere, spillende 🙂

Billede: Hagenbeck Zoo

Picture from Hagenbeck Zoo