Månedsarkiv: marts 2016

Diverse

Denne gang har jeg bare et par småting at fortælle om, og jeg vil starte med et teknologisk fremskridt. Det er endelig blevet muligt at købe klippekort til min rejse fra hjemmet og til arbejdet på mobiltelefonen. Det har også været en noget irriterende periode, da der ofte har været fejl på maskinerne, der klipper det fysiske kort.

En lille smule baggrundsviden: Den offentlige transport er delt op i forskellige takst områder, og området der dækker København har for noget tid siden sagt farvel til de fysiske klipperkort. Dette har selvsagt forårsaget, at klippekortmaskinerne ikke er blevet vedligeholdt. Da jeg bor uden for dette hovedstadsområde, så er min billigste billet stadig et klippekort, og det fås kun i fysisk form. Men det er klart, at når jeg skal benytte mig af klippekortmaskinerne i København, så har det været op mod 50%, der ikke har stemplet rigtig dato og/eller tid. Det har været meget frustrerende, for jeg må faktisk ikke stige på mit tog uden gyldig billet. Hver gang jeg ringede til kundeservice, fik jeg beskeden om, at jeg bare kunne tage toget, og så ville de fejlmelde maskinen. Men nu er jeg endelig færdig med alt det pjat, da jeg kan købe en elektronisk version af klippekortet på min telefon, og så stempler den dato og tid, når jeg tager afsted. Det er virkelig nemt.

I forhold til mit spilleri så har jeg fundet ud af, at Saxo faktisk har en hel del noder – også play-along. Derudover tilbyder de et abonnement, hvor jeg får rabat på alt, hvad jeg køber – noder, ebøger mm – samtidig med at der altid er gratis fragt. Jeg sad og sammenlignede priser og fandt hurtigt ud af, at de ca 600 kr jeg skal give pr år for at være medlem, hurtigt er tjent hjem. Jeg fandt noder, hvor jeg sparede 50-100 kr – selv hvis jeg sammenlignede med udenlandske forhandlere!!! Så nu er jeg Saxo Plus medlem.

Billede: Pas på kyllingerne – nu har de invaderet stuen

Easter decorations

Renseting

Det er en fornøjelse at spille på mine instrumenter, og jeg sørger for, at de bliver tørret for fugt og fedtede fingre bliver fjernet, hver gang jeg har spillet, men det er ikke alle steder, det er lige let at komme til. Jeg har længe gået og kigget på det patina, der sætter sig i krogene, men jeg har ikke turdet gøre noget ved det. Derudover burde mekanikken smøres med jævne mellemrum, og udover saxofonen som var en tur hos Thomann, så har det aldrig været gjort.

Første skridt er, at jeg næsten har tømt Thomann for diverse renseting til tværfløjte, saxofon og klarinet. Både smørelse, pudseklude, dimser til puderne osv er bestilt, og så håber jeg, at jeg til sommer har mod på et større rensearbejde.

Imens venter jeg (en smule utålmodigt) på min nye klarinet. Det bliver så spændende. Den gamle klarinet? Den beholder jeg. Hvis jeg nogle sinde skulle være så heldig at få muligheden for at spille klarinet i et orkester og skal spille udenfor, så kan jeg til nød bruge den, for træ er ikke så glad for temperaturforskelle, og at spille i frostvejr kan få klarinetten til at sprække. Derudover kan den gamle klarinet bruges som prøveklud, hvis jeg skal reparere noget på den nye.

Billede: Kyllingerne er begyndt at indtage min tagrende

Easter decorations