Månedsarkiv: april 2017

British Museum

Sidste dag i London blev tilbragt i British Museum. Jeg havde været der kortvarigt i december måned, men det er et kæmpe museum, som man ikke bare kan ‘smutte’ igennem på et par timer. Efter næsten 6 timer var der ikke plads til flere indtryk, og turen gik retur til hotellet til afslapning, inden aftensmaden skulle nydes. Og på denne sidste aften skulle jeg selvfølgelig have dessert 🙂

Buckingham Palace
Buckingham Palace

Klarinet mundstykker

Det var blevet fredag, at det var tid til at hente min klarinet. Når man nu er i en forretning fyldt med mange spændende produkter og med et langt større udvalg, end jeg kan finde i Danmark, så var jeg ‘nødt’ til at prøve et par mundstykker. Jeg syntes, at det var ved at være tid til at skifte mit Vandoren Black Diamond mundstykke til noget andet.

Jeg havde selvfølgelig udvalgt mig et par mærker hjemmefra, men det er også altid rart at få ekspedienten til at komme med et par forslag. Jeg endte op med at prøve Backun MoBa, Walter Grabner, Vandoren M30, Theo Wanne, Pomerico og Backun GC Crystal. Hjemmefra hældte jeg til Theo Wanne og havde egentlig forventet at komme hjem med sådan et, men lyden i det var slet ikke mig. Det skal dog siges, at det var en fornøjelse at spille på.

Jeg kom hjem med et Backun GC Crystal mundstykke. Det er Pomerico, der laver det, men det er Backun i samarbejde med Giuffredi Corrado, der har udviklet det. GC prøvespiller også samtlige mundstykker, så de er sikre på, at kvaliteten er i orden. Og tro mig, der er stor forskel på mundstykket solgt under Pomerico’s eget navn og det som, sælges under Backun’s.

Eftermiddagen blev tilbragt i Kensington Gardens og ved Kensington Palace. Jeg var dog ikke inde i selve bygningen, da jeg syntes, at køen var for lang.

Mouthpiece

London Eye

Dagen startede med en tur i London Eye, hvilket giver en imponerende udsigt over London. Det kan varmt anbefales at tage den tur, og ventetiden var ikke så lang som frygtet. Til gengæld var selve turen imponerende.

Derefter gik turen til Big Ben og Parlamentsbygningen, men det blev et hurtigt kig. Der var politi på stedet og helikoptere i luften, og jeg fandt senere ud af, at det skyldtes en mand med nogle knive i en rygsæk. Så jeg skyndte mig videre til Buckingham Palace.

British Parliament building
British Parliament seen from London Eye

Tower of London

I dag skulle det være endnu en dag med traveri. Turen skulle gå til Tower Bridge og Tower of London. Det kan dog anbefales at have styr på, at London Bridge og Tower Bridge ikke er det samme 🙂 Den forveksling lavede jeg, da jeg skulle finde Tower of London, og så stod jeg der og kunne ikke få kortet til at passe!

Nå, men turen langs Themsen var nu også hyggelig. Og Tower of London er lige noget for mig, så det var virkelig spændende at vandre rundt derinde. Der var utrolig mange ting at se.

Dagen blev afsluttet med en sejltur på Themsen, så benene lige kunne hviles.

Tower of London

Indkøbstur

Efter gårsdagens traveri så skulle i dag være en lidt mere afslappende dag, så jeg besluttede at tage til Oxford Street, som er en af de store indkøbsgader i London. Jeg kunne hurtigt konstatere, at det egentlig alligevel ikke var noget, jeg rigtig gad. Det eneste som var interessant var Ecco forretningen, hvor jeg kunne købe de sko, som ingen dansk skoforretning havde.

Desværre måtte jeg hurtigt vende tilbage til hotellet, eftersom min migræne stak sit væmmelige hoved frem. Til trods for piller og noget hvile, så måtte jeg overgive mig og gå i seng. Faktisk forventede jeg ikke at komme op til overfladen resten af dagen, men efter nogle timers søvn, så vågnede jeg og var frisk.

Aftenens tur gik et smut til Covent Garden, hvilket var meget hyggeligt.

Tower Bridge in London

London Zoo

Det første der skulle gøres på denne dag i London var at aflevere min klarinet til servicetjek. Alt var aftalt på forhånd, så det eneste de spurgte om var, hvornår jeg ville hente den igen. Vi aftalte, at jeg ville hente den fredag. På den måde var klarinetten sikret hos dem i stedet for på et hotel værelse.

Efterfølgende blev vejret nærstuderet, for hvad skulle jeg nu tage mig til? Jeg valgte at tage i London Zoo. Desværre lå mit kamera på hotellet, og da jeg ikke gad tage forbi for at hente det, at så blev det altså uden kamera.

London Zoo var en god oplevelse, og der var da også et par gange, hvor jeg savnede kameraet, men skidt pyt. Efter en lang dag i zoologisk have var det dejligt at komme tilbage på hotellet, spise og til sidst bare slappe af.

Big Ben

Afsted til London

Det er blevet dagen, hvor jeg skal en uge til London. Jeg har glædet mig rigtig meget, da det er 27 år siden, jeg sidst legede turist i London. London er ikke det billigste sted at tage hen, men da min klarinet skulle til service, så syntes jeg, at jeg skulle følge den derover 🙂

Desværre starter turen med, at jeg skal vente 1 time på at checke min kuffert ind i lufthavnen. Der sidder kun 1 person, som skal checke et helt flys kufferter ind. Imens kan jeg se på skærmen, at ventetiden i Security vokser – ikke lige min dag. Da jeg kommer til Security, så er personalet så venligt at lukke bl.a. mig ind i ‘Fast Lane’ – og vupti – så var jeg igennem Security og kunne finde et sted at sidde ned, hvilket var meget tiltrængt.

Da flyet ankommer til Heathrow, så holder det og venter 30 min, før der bliver en ledig gate. Altså var det ventetidernes dag. Heldigvis gik resten af turen ind til London centrum uden problemer.

Vejret var så fantastisk, at jeg endte med en gåtur i Kensington Gardens, da det var fuld sol og 18˚C.

Hotel room in London

Øvedag med orkesteret

I orkestret plejer vi at holde en forårskoncert. Den har tidligere været afholdt ved biografen i den lokale by. I år var vi så blevet spurgt af et orkester i nabo byen, om vi skulle slå os sammen. Det er sådan, at det koster penge at afholde sådan en koncert. Dels skal dirigenten have penge, og dels skal CODA have penge, så hvis vi slog os sammen og opkrævede entre, så var håbet, at vi kunne få lidt penge i kassen.

Udover planlægning af koncerten så skal der selvfølgelig øves. Til vores julekoncerter var det en succes, at vi et par uger før havde en hel øvedag med lærer, så det gentog vi. Til træblæserne (som jeg hører til) fik vi samme lærer som sidst, og jeg blev helt stolt, da hun sagde, at hun godt kunne høre, at jeg var blevet bedre i forhold til sidste gang – det var trods alt kun et halvt års tid siden.

Jeg synes, det giver utrolig meget med sådan en øvedag. Måske også fordi vores dirigent ikke er træblæser, så han kan ikke rigtig give gode råd til daglig. Det er selvfølgelig ikke gratis med en professionel lærer, og de andre medlemmer af orkestret er ikke særlig villige til at lægge nogle penge, så det er måske sidste gang.

Nåh, men jeg nød dagen, og vi snakkede da også om, hvorvidt jeg skulle have nogle undervisningstimer af hende, så nu venter jeg spændt på, om hun vender tilbage.

Billede: Påskekyllingerne har invaderet mit hjem

Easter decorations

Ligatur til saxofonen

Når først man har besluttet at flotte sig, så skal det vel gøres med maner. Jeg bruger normalt et Vandoren ligatur til min saxofon, og det har jeg været meget glad for. Det er et af den slags, hvor man kan skifte ‘pladen’, der holder på bladet. Dette påvirker bladets vibration og har derfor betydning for tone og spille egenskaber. Nu købte jeg jo et nyt mundstykke i januar måned, og så er mit ligatur faktisk for stort. Det kan simpelthen ikke spænde bladet fast.

Til min klarinet har jeg et Silverstein Cryo4 ligatur, så jeg overvejede at købe et magen til til saxofonen. Nu viste det sig, at Silverstein havde lavet en ny model, og den blev jeg lidt lun på. Og når jeg nu alligevel skulle bestille det hjem fra USA (det kan ikke fås i Europa endnu), så valgte jeg at få det indgraveret med mit navn.

Ligaturet er nu ankommet, og det er bare så flot! Og det bedste af det hele er, at det er en drøm at spille med. Det giver en helt anden spilleglæde og en anden lyd.

Nu har jeg startet på min ferie og i den anledning, var det meningen, at jeg skulle på indkøbstur til Tyskland. Desværre måtte jeg aflyste den, da jeg efter at have været på værksted med bilen for at få skiftet til sommerdæk fik at vide, at jeg skulle have skiftet de bagerste bremseklodser. Jeg syntes ikke, at det ville være forsvarligt at læsse bilen til bristepunktet med mindre bremserne virker 100%. Så må jeg tage af sted senere.

Ligature