Månedsarkiv: oktober 2017

Julemusik

Uha, hvor bliver man hurtig upopulær, hvis man foreslår, at vi skal gå i gang med at spille julenumre. Normalt starter vi først efter efterårsferien, men ærlig talt så tager det noget tid at øve, før vi kan være bekendt at spille julenumrene. Men folks efterhånden meget afvisende holdning overfor noget som helst ‘julet’ før december, er ved at være temmelig træls. Det virker som om, at alting handler om os i orkesteret, men det handler altså om dem, som vi skal spille for. Og da vi oftest spiller i den weekend, der indeholder første søndag i advent, så kan det altså ikke nytte noget, at vi først begynder at øve julemusik i starten af december. Desuden må folk også gerne være en smule realistiske, for vi er simpelthen ikke gode nok til, at vi kan tage et nummer frem og spille det. Det kræver øvning.

Heldigvis blev det dog tydeligt, da vores nye dirigent indtil flere gange spurgte: ‘Har I spillet det her nummer før?’ til numre, som vi spillede sidste år. Jeg er glad for, at vi gik i gang tidligere, end vi plejer, og jeg er sikker på, at det kan høres, når vi skal ud og spille. Derudover giver det os også en større tryghed ved numrene, hvilket også gør, at vi spiller bedre.

Billede: Man skal også være i god tid med indkøb af kalenderlys 🙂

Calendar lights

Forsikringer

Jeg blev ringet op af FDM forsikring forleden, som spurgte, om jeg havde lyst til at få besøg af en assurandør. De lokkede med, at de havde ekstra gode forsikringsbetingelser – specielt for bilejere. Tidligere har jeg sammenlignet mit nuværende forsikringsselskab med andre, bl.a. med min fagforenings forsikringsselskab, men der har ikke rigtig været noget at spare, og dækningen var bedre hos mit nuværende selskab. Det er dog nogle år siden, at jeg har været igennem øvelsen, så jeg takkede ja til assurandør besøget.

Inden damen fra FDM forsikring lægger røret på, skal jeg acceptere, at hun videregiver mine oplysninger til Tryg forsikring, fordi det er deres samarbejdspartner. Blindt siger jeg ja, for jeg havde luret, at hun ringede fra et Call center og egentlig ikke var fra FDM, så jeg tænker, at hun laver en talefejl. Jeg ved nemlig, at FDM har aftale med Lærerstandens forsikring og ikke Tryg. Da jeg modtager mødebekræftelsen finder jeg ud af, at det rent faktisk er Tryg, jeg skal snakke med, og så bliver jeg nysgerrig efter, hvorvidt jeg er blevet bondefanget. Straks ringer jeg derfor til FDM forsikring.

Ganske rigtigt så får jeg fat i Lærerstandens Forsikring. De kan dog berolige mig, for det viser sig, at FDM skifter/har skiftet samarbejdspartner. Alligevel vil manden gerne lave et forsikringstilbud til mig (det viser sig, at jeg kan blive kunde, fordi jeg via min fagforening kan blive medlem af Forbrugsforeningen, som tilbyder Runa forsikring, som samarbejder med Lærerstandens Brandforsikring – nemt, ik’?). Jeg kigger tilbuddet igennem og finder ud af, at jeg kan spare omkring 1500 kr.

Næste skridt er at ringe til Topdanmark, hvor jeg har mine forsikringer for at høre, hvad de kan gøre. Og – vupti – de kunne både give mig billigere forsikringer og bedre dækning. Efter et par dages betænkningstid tager jeg imod tilbuddet fra Topdanmark ud fra den tro, at FDM forsikring/Tryg ikke kan gøre det bedre, da Lærerstandens Brandforsikring har ry for at være temmelig billige.

Det viser sig dog, at FDM/Tryg sagtens kan følge med. Faktisk skærer de yderligere 1500 kr af prisen, men de har også en væsentlig bedre dækning på nogle områder. Et af områderne er bl.a. tyveri fra aflåst bil, selvom der ikke er tydlige tegn på indbrud. Det har en stor betydning for mig, når jeg har mine instrumenter med mig i bilen. I disse tider kan nøgler klones, og låsning af bilen kan ‘jammes’ osv. Derudover er der også bedre dækning, hvis instrumenterne opbevares på et hotelværelse, som vil være tilfældet, når de skal til service.

Jeg ender selvfølgelig med at takke ja til tilbuddet fra FDM/Tryg, som både yder en bedre dækning og er billigere. Det resulterer selvfølgelig i, at Topdanmark gerne vil sende en assurandør ud for at se, om de kan matche det. Jeg lægger kortene (=mine forsikringer fra FDM/Tryg) på bordet, og Topdanmark må indse, at de bliver slået både på pris og dækning. De ville ellers give mig en del mere i rabat, fordi jeg var gammel kunde, men det var ikke nok. Jeg må så ærlig indrømme, at hvis det kun var prisen, der var forskellig, så ville jeg gerne være blevet i Topdanmark, så det var forskellen i dækning, der blev den afgørende faktor.

Som en lille bemærkning om noget helt andet, så har vi i orkesteret haft besøg af elever fra musikskolen. Vi kæmper med at få nye medlemmer, så det var en mulighed for at gøre opmærksom på, hvad vi kan tilbyde. Det har dog ikke resulteret i nye medlemmer, men det var en hyggelig aften.

Jeg er desuden stoppet i Big Bandet. Det var ikke muligt at passe det ind i arbejdet, eftersom jeg har fået rykket rundt på mine hjemmearbejdsdage. Desuden passede jeg ikke helt ind i orkesteret, så jeg syntes, at vi begge var bedre tjent med at gå hver til sit.

Billede: Tower of London

Tower of London

Vejhjælp

4 ugers ferie er næsten slut, og jeg skal starte på arbejdet igen i morgen. Det har været en dejlig afslappende og tiltrængt ferie, og det eneste, jeg faktisk har foretaget mig af kulturelle ting, er et besøg på Rosenborg Slot. Jeg havde specielt sagt til min mor, at kronjuvelerne var en stor oplevelse.

Selve Rosenborg Slot var en stor succes. Vi var tre afsted – mig, min mor og min moster. Desværre var kronjuvelerne et flop. Jeg syntes at kunne huske, at der var mange flere smykker for flere år siden. Heldigvis bakkede min moster mig op, så jeg i det mindste ikke følte, at jeg huskede helt forkert.

Jeg har dog fået lavet 1 praktisk ting i ferien. Jeg har nemlig bestilt FDM Vejhjælp. Det er sådan, at jeg på mit nuværende bilværksted får gratis vejhjælp, når jeg får bilen serviceret hvert år, men den dækker kun i Danmark. Og selvom jeg ikke kører meget i udlandet, så vil det være typisk, hvis jeg får brug for det 10 km syd for grænsen. Vejhjælp ved mit nuværende forsikringsselskab ville være meget dyr, fordi bilen snart fylder 8 år, så jeg kiggede på FDM i stedet. Her kan vejhjælpen kombineres med andre ting såsom gratis skift sommer- og vinterdæk, dækopbevaring mm. Efter lidt hovedregning konkluderede jeg, at vejhjælp + 2x skift mellem sommer- og vinterdæk gav samme beløb, som at tage den store pakke, som gav mig gratis opbevaring af dæk oveni. Så for første gang skal jeg ikke have dæk med hjem, når jeg skal skifte til vinterdæk. Faktisk glæder jeg mig til, at jeg er fri for at håndtere de tunge dæk.

Billede: Billedet er fra Las Vegas

Picture taken in Las Vegas