Månedsarkiv: januar 2018

Ny printer

Jeg har en gammel A3 printer, som… hold nu fast… ikke er trådløs. Derudover kan jeg ikke skrive ud til den fra min Mac, fordi printeren er for gammel. Så det er lidt træls, når jeg skal have skrevet noget ud, som jeg har lavet på min Mac. Først synkronisering til OneDrive (=ventetid), derefter synkronisering fra OneDrive til en Windows PC (=ventetid), før jeg kan skrive ud.

Desuden fik jeg en del problemer med den gamle printer, da jeg skulle printe noder ud til orkestret. Efter at have skiftet en blækpatron, så meldte den pludselig fejl på printerhovedet. Efter lidt søgning på internettet valgte jeg at pille alle blækpatroner og printhovedet ud af printeren for derefter at sætte det hele i igen. Og så ville den printe igen, lige indtil den havde stået stille et par dage, så skulle jeg gentage processen.

Okay, tænkte jeg, så må jeg revurdere min printer situation. Jeg har stadig en del blækpatroner til den gamle printer, så jeg håber, at jeg kan holde den i live længe nok til, at det meste er brugt. Derudover har jeg en del specielt fotopapir – også i A3, så hvis jeg skal kigge på en ny printer, så ville jeg gerne have en ny A3 printer.

Jeg må ærlig indrømme, at jeg godt kan lide Canons produkter, når det drejer sig om billeder/print. Det er lidt en smagssag, men i mine øjne synes jeg, at deres farver er fantastiske. Jeg kastede mig derfor over Canons hjemmeside for at finde min nye printer.

Første udfordring var at finde rundt på deres hjemmeside. Det endte med, at jeg kun kunne finde printere, jeg var interesseret, ved at bruge deres ‘wizard’. Næste udfordring var at finde ud af, hvad jeg egentlig havde behov for. For at være ærlig så printer jeg ikke så mange billeder, som jeg har gjort. Desuden er jeg gået i gang med at spare op til noget havearbejde mm, så jeg vil heller ikke bruge penge noget, som jeg ikke har behov for.

Valget faldt på en Canon Pixma iP8750. Den kan en hel del til en fornuftig pris, uden at jeg skal op og ofre penge på en af deres mere professionelle foto blækprintere. Jeg glæder mig til at få den afprøvet.

Printer

Fibernet

Det kan godt være, at Danmark praler af at være et højteknologisk samfund, men det kniber en hel del med at få teknikken ud til alle. Jeg bor ikke i en storby, men jeg bor heller ikke ude i en lille flække med 3 huse og et hønsehus, og alligevel er eneste måde at få internet på igennem ADSL. Og den maksimale hastighed på 15 Mbit/s er ikke noget at prale af. Det eneste andet alternativ er antenneforeningen, og det har jeg så valgt. Nu er jeg typen, der kun streamer, så jeg har ikke antennesignal af nogen art inde i huset, og derfor får jeg to regninger for min internet opkobling – 1 fra internet udbyderen og 1 fra antenneforeningen.

Derudover har jeg haft varierende oplevelser, når jeg har kontaktet antenneforeningen pga fejl på internetforbindelsen. Ofte er det en afvisning med henvisning til, at det er internet udbyderens skyld. Og gæt en gang hvad internet udbyderen siger? Jep, det er antenneforeningen, der skal løse problemet. Det er jeg noget træt af, men da der ingen konkurrence er på området, så har jeg ikke nogle valgmuligheder, og antenneforeningen kan opføre sig præcis, som de har lyst til, for de ved også godt, at der ikke er andre muligheder.

Til min store overraskelse så jeg i slutningen af sidste år, at der er nogle ildsjæle i byen, som har været flittige og søgt om at få fibernet til byen. Der skulle selvfølgelig samles et vist antal tilmeldinger for, at det ville blive til noget, så jeg skyndte mig at tilmelde mig. Desværre var tilgangen af tilmeldinger meget lille, og jeg var ved at opgive håbet på, at det kunne lade sig gøre, men der må være stemt dørklokker i stor stil, for i 11. time lykkedes det at få indsamlet tilmeldinger nok.

Nu venter jeg på den endelige bekræftelse og et estimat over, hvornår jeg kan komme af med antenneforeningen. Jeg glæder mig til at hilse fremtiden og fibernettet velkomment *hurraaaaa*.

It's snowing

Godt nytår 2018

Endnu et år er gået, og vi kan skrive 2018 – som tiden dog går. For et års tid siden skrev jeg, at 2017 ville blive et hektisk år arbejdsmæssigt, og det har det minsandten også været. Det blev ikke gjort bedre af, at ledelsen på min arbejdsplads besluttede sig til ikke at udbetale overarbejdstimer samt sagde, at jeg ikke måtte overføre timer til 2018. Rundt regnet betød det, at jeg skulle arbejde 200 timer mindre i et år, hvor alle pc’ere i firmaet skulle skiftes (samt vi skulle skifte til Windows 10 mm), og min kollega skulle have 3-4 måneders barsel. Jeg havde svært ved at se, hvordan det skulle hænge sammen, og ledelsen måtte også i 11. time indse, at det ikke kunne lade sig gøre, så jeg fik lov til at overføre timer til 2018. Nu skal jeg så finde ud af, hvad de skal bruges til, men det tror jeg ikke bliver noget problem 🙂

2017 resulterede i 2 ture til London. Først skulle der leges turist i en hel uge, og ligesom året før var jeg også derovre til jul for at deltage i en workshop dag med Gareth McLearnon og Abigail Burrows. Det var helt fantastisk, og jeg glæder mig til at deltage igen – eller evt til andre arrangementer, som de har ‘truet’ med.

På den spilmæssige front fik jeg købt nyt mundstykke og ligatur til min saxofon, hvilket kan høres. Og det har givet mig en større mulighed for at udtrykke mig, og det er skønt.

Jeg har bestilt 2018 til at være et stille og roligt år arbejdsmæssigt. Om det holder, vil tiden vise. På den private front håber jeg, at den nuværende stil fortsætter. Mit store ønske er at udvide min spilhorisont på en eller anden måde, som jeg endnu ikke har besluttet mig for, hvad skal være.

Jeg ønsker alle et godt og lykkebringende nytår.

Fireworks