Månedsarkiv: november 2018

Indlæg

Jeg indrømmer gerne med det samme, at jeg har fået problemer med at gå. Det er fødderne, der brokker sig, eller nærmere bestemt så har jeg udviklet små puder under forfoden, som bliver temmelig ømme, når jeg går for meget. Ja, jeg har været til lægen eller rettere sagt lægerne.

Faktisk har jeg været til 3 forskellige. Første gang for at klage over, at jeg er halvt følelsesløs i nogle af tæerne (det var før puderne blev alt for slemme), hvortil den første læge sagde, at det var helt normalt, og ikke skulle tage mig af det. Den næste læge syntes, at jeg skulle gå i Sportigan og købe et par ordentlige kondisko, hvilket jeg pænt gjorde opmærksom på ville direkte i modstrid af, hvad jeg fik at vide af en ortopædkirurg for nogle år siden. Der gik jeg nemlig kun i kondisko (jep, jeg havde også fået foretaget en test og valgt sko derefter), hvilket gav mig en del smerter i det ene storetåled. Ortopædkirurgen sagde, at min akillessene var for kort, så jeg skulle permanent gå med sko med en hæl på 3-4 cm. Det afhjalp det problem. Derfor gik jeg ikke i Sportigan. Den sidste læge sagde, at mit problem skyldtes en ligtorn og sagde, at jeg skulle gå til en fodterapeut for at få den fjernet og holdt nede.

Det gjorde jeg i en periode, og det tog toppen af problemet, men det var absolut ikke løst. Til mit held stoppede min fodterapeut, og jeg fik en anden. Det skal lige siges, at jeg var meget glad for min fodterapeut, men den nye anbefalede mig at få nogle indlæg – dels for at rette op på mine fødder, men også for at afhjælpe belastningen på de ekstra puder, der var under mine fødder.

Jagten gik derfor ind på et par nye sko (det var ikke nemt at finde nogle), og så fik jeg lavet indlæg. Nu har jeg været ude og gå min første tur på en time, og jeg venter stadig på, at jeg skal få ondt 🙂 Super succes.

Shoe

Forberedelse til nytårskoncerter 2019

Det er så sjovt at være med i wienerorkesteret og meget anderledes end de 2 andre orkestre, jeg spiller med i. I de 2 andre orkestre øver vi en gang om ugen i 10-11 måneder om året. Personligt kan jeg godt blive lidt træt af den gentagne natur af dette og bare have lyst til at blive hjemme – simpelthen for at bryde mønstret.

I wienerorkesteret øver de kun, inden de skal ud og spille. Ja, jeg ved godt, at det ikke er mere end et par måneder siden, vi var ude at spille sidst, men jeg synes nu alligevel, at det er fascinerende, at der kun planlægges 2 øvegange, inden vi skal spille 4 koncerter i januar. Men omstændighederne er også anderledes. Det forventes, at folk kan spille og går hjem og øver.

Og nej, du læste ikke forkert… vi skal spille samtlige 4 søndage i januar. De 3 af arrangementerne foregår i kirker og er inklusiv nogle af de unge talenter fra Lions arrangementet, mens det 4. arrangement er på et plejehjem, og her er det talenter fra wienerorkesteret, der underholder, samt et orkester, der spiller evergreens (ledes af den samme som står for wienerorkesteret).

iPhone Cover
Vinter cover til min iPhone

Øvedag

Vi har tidligere haft en hel øvedag i det ene orkester, hvor der bliver inviteret ekstra lærere, så vi for alvor kan blive dygtigere til at spille vores numre. Nu har vi ikke så mange penge, og den slags lærere er dyre, så egentlig var det ikke meningen, at det skulle blive til noget i år, men så var der heldigvis nogle, som ville sponsorere nogle penge til formålet – skønt.

Vi er 3 træblæsere, så det bliver en intensiv dag, når der bliver inviteret en lærer til træblæsere. Her skal lige bemærkes, at der er flest messingblæsere i orkesteret (ca 15), og vores dirigent er også messingblæser, så til dagligt får jeg ikke nogle god råd fra dem omkring det at spille på saxofon. Der skete så det, at begge de 2 andre træblæsere meldte afbud til dagen, så der stod jeg alene – faktisk glædede jeg mig meget.

Desværre startede dagen temmelig dårligt, eftersom min lærer tilbød at tage en af messingblæserne med ind, fordi vi ofte spiller samme rytme i numrene. Den messingblæser er nemlig på begynderstadiet, så der skal læses noder, rytmen skal studeres, og der bliver ikke altid spillet de rigtige toner. Heldigvis fandt min lærer hurtigt ud af, at det var et meget dårlig match (jeg sad og kedede mig det meste af tiden), så hun undskyldte os med, at vi skulle snakke mundstykker, blade osv, og så var vi alene resten af tiden.

Hurtigt fik min lærer sat fingeren på nogle dårlige vaner, som jeg skulle rette op på – dejligt. Til gengæld var vi ikke helt enige omkring udstyr. Det var helt tydeligt, at hun ikke vidste, hvad der var nyt, så mit kunstblad og mit ‘mærkelige’ ligatur var straks noget hun bemærkede. Men det var altså ikke årsagen til mine problemer (hun testede det selvfølgelig ved at lade mig spille med hendes ligatur, hvilket ikke hjalp på mit problem). I stedet fik jeg lige ændret på min embouchure, hvilket gjorde en verden til forskel, så nu skal der hjem og øves.

iPhone cover
Cover til iPhone