Godt nytår 2019

Nu kan vi skrive 2019, men hvad skete der egentlig i 2018? Jeg havde et mål om at udvide mit spilleri, og uden jeg gjorde særlig meget for det, så blev det opfyldt. Min start i wienerorkesteret faldt lige i min stil, og det er en fornøjelse at spille sammen med nogle, som kan deres ting. De øver ikke en gang om ugen, næh nej, de øver et par gange før de skal ud og spille, og så skal numrene altså bare sidde der. Tiden bliver simpelthen brugt til, at orkesteret lærer at spille numrene sammen (kan man ikke sin stemme, må man gå hjem og øve).

Derudover mødte jeg en saxofon lærer, som på bare en time ændrede min måde at spille på, hvilket forbedrede lyden på min saxofon væsentligt. Nu håber jeg, at hun ønsker at give mig nogle lektioner i 2019, så det kan blive endnu bedre.

Normalt er jeg ikke den, der rejser meget, men jeg må nok sige, at 2018 bidrog væsentligt til overskridelse af rejsebudgettet. Det blev til 2 ture til Tyskland og 1 tur til England. Dog måtte jeg undvære The Really Christmassy Flute Day, da den ikke blev afholdt – øv.

Hvad byder 2019 på? Ja, jeg håber på, at jeg kan få noget saxofon undervisning. Jeg kan godt trænge til at få luget ud i nogle af det dårlige vaner. Året starter med fire søndage, hvor jeg skal spille med wienerorkesteret, så det bliver lidt hektisk. Og jeg har taget en beslutning om at holde pause fra mit sædvanlige orkester.

Jeg er dels træt af den samme trommerum, hver gang jeg skal spille. Det er hjem fra arbejde, spise og afsted til spil. Her er det nærmest også det samme trommerum, hvor det er de samme, der brokker sig over det, vi skal spille, og det er de samme, der skal øve deres stemme igen og igen. Før jul var vi samlet, og det var meningen, at vi skulle snakke om orkesterets fremtid. Men det var folk nærmest ikke interesseret i. Og det eneste der kom frem var, at vi skulle hive et par af de gamle numre frem igen. Og ja, de er da gode, men jeg har ikke behov for at øve dem hver uge. Så det bliver til en pause.

Det tager også en del tid med transponeringer, udskrivning af noder mm til det orkester, og jeg kunne godt tænke mig at bruge den tid på mit eget nodearkiv. Jeg har en del play-along numre, som jeg gerne vil kunne spille på alle 3 instrumenter, så det er skrevet på to-do listen.

Happy New Year