Månedsarkiv: februar 2019

Opsigelse af abonnement

Nu har jeg haft et Plus abonnement hos Saxo i en del år. Det var rimelig billigt i starten (49 kr/måned), og jeg har haft stor glæde af gratis fragt og tilbud på både e-bøger og nodebøger. På et tidspunkt hævede de prisen, men jeg fik, som gammelt medlem, lov til at beholde min lave pris.

Efter endnu noget tid lavede de en storebror til mit abonnement, som inkluderede gratis adgang til udvalgte lyd- og e-bøger, og så steg prisen på mit ‘lille’ abonnement. Det var stadig en ok pris, så jeg besluttede stadig at være medlem.

Nu har de så besluttet, at det er for besværligt for kunderne (??), at der er to forskellige abonnementer, så de vil opgradere alles abonnement, inklusiv mit, til Premium abonnement med tilhørende højere pris (100 kr/måned). For det første bliver jeg altid lidt irriteret, når nogle (firmaer, chefer, politikere mm) taler ned om andre, for helt ærligt… hvordan kan de tillade sig at have en holdning om, at kunderne ikke kan skelne mellem 2 abonnementer?? Jeg kan forstå det, hvis det var 10 forskellige – men vi taler om 2?

Desuden forsvarede de den høje pris med, at man havde gratis adgang til lydbøger og e-bøger. Ja, jeg har abonnement på lydbøger hos Audible, og jeg læser da også e-bøger, men da jeg kiggede i kataloget, så var der stort set ingen bøger, som jeg kunne tænke mig. Altså ingen gevinst for mig. Det kunne være, at de skulle have kigget på mit forbrug, inden de spurgte, hvorfor jeg sagde abonnementet op, for så havde det absolut ikke undret dem.

Lizard
Firben set i skoven i nærheden af mit hjem

Sokker

Normalt er jeg meget konservativ, når det gælder indkøb af sokker. De skal være sorte med et lille diskret motiv over anklen. Desværre bliver det sværere og sværere at finde den slags sokker. Det er virkelig blevet mode med farverige, stribede sokker – og dem kan jeg ikke lide.

Nu er der dog sket det, at jeg rent faktisk har fundet nogle sokker med flere farver, som jeg godt kan lide – chok. Til gengæld har det resulteret i, at jeg nu har en sokkeskuffe, som er fyldt til bristepunktet. Det er nu meget rart.

Jeg har i første omgang kastet min kærlighed på sokker fra Happy Socks, som er ensfarvede på foden, men med mønster over anklen. De er ikke specielt billige, men det er en dejlig kvalitet. Jeg har dog også forsøgt mig med nogle billige sokker købt hos Amazon, som også virker dejlige, og så må tiden vise, om pris og kvalitet hænger sammen.

En anden ting som jeg er faldet for hos Happy Socks er julesokker. Der var selvfølgelig tilbud på dem her i starten af året, så jeg kom til at købe flere forskellige – jeg er hermed allerede klar til jul 🙂

Christmas socks
Christmas socks

Snemænd

Er det den rigtige årstid eller ej? Det er der helt sikkert mange meninger om. Jeg er nemlig faldet over nogle søde snemænd, som kan stå og pynte i vintermånederne, efter alt julepynten er taget ned.

Jeg synes, at der bliver så tomt og kedeligt, når jeg efter 1-2 måneder med huset fuld af julepynt, fjerner det hele, så jeg har været på udsigt efter noget, som kan lette overgangen. Og her var det, at jeg så nogle snemænd, som jeg mente, godt kunne udfylde hullet.

De kom selvfølgelig fra Kina, og generelt set er jeg utrolig glad for dem. Min mor blev selvfølgelig straks misundelig, men jeg kunne hurtig trøste hende med, at jeg også havde købt et sæt til hende. Det første hun skulle teste var lyset i dem, og her blev man hurtig klar over, at det kineservarer med den typisk meget hurtige blinken og skiften mellem farverne. Det synes jeg, er alt for forstyrrende, så jeg har dem bare stående uden lys, hvilket sådan set også var meningen fra starten af.

Nu nyder jeg synet af alle de søde snemænd, som samler sig omkring fjernsynet for at hygge.

Small snowmen

4 koncerter overstået

Det er ikke for at klage, men hvor er jeg glad for denne weekend. Ikke en eneste aftale har der været. Jeg er typen, som har behov for at slappe af, og det kan godt være lidt svært, når alle søndage i januar er booket til at spille med wienerorkesteret.

De sidste 2 koncerter blev holdt i hhv en kirke og på et plejehjem. I kirken var det ligesom alle de andre kirker, hvor wienerorkesteret spiller det meste af tiden, men bliver afbrudt et par gange af nogle unge musik talenter, som spiller noget helt andet musik. På den måde får de lov at spille for et større publikum.

På plejehjemmet var det anderledes. Der er der ingen af de unge musik talenter med, til gengæld er der et tre-mands orkester, der spiller populær musik som f.eks. Love me tender. Der er stadig et par solister også, men det er nogle fra wienerorkesteret. Denne gang var det en violin og en harmonika, som havde fundet et russisk nummer og et irsk nummer frem. Jeg var helt vild med det russiske nummer. Måske fordi det var så anderledes i forhold til alt det andet musik, jeg spiller.

Bare så ingen er i tvivl, så har jeg selvfølgelig nydt at være ude og lufte instrumenterne så meget. Det har været gode oplevelser, og jeg gør det gerne igen. Det giver også en god grund til at have en weekend, som jeg tilbringer med benene oppe og en god serie eller film. Og så har det været en ekstra god fornøjelse med den gode og stabile internet forbindelse, jeg har fået.

Sunset
Solnedgang