Månedsarkiv: april 2019

Problemer med klarinetten

Først var det bare på en enkelt klap, at forgyldningen blev mørk. Desværre er det blevet værre, og nu er det endda begyndt at skalle af. Øv, det giver skår i glæden, når den ikke længere er pæn. Jeg har valgt den lyserøde forgyldning, fordi jeg synes, den er pæn, og så er det lidt en nitte, når det pæne går af den.

Egentlig burde jeg have kontaktet producenten tidligere, men jeg havde ikke forventet, at det blev så slemt. Jeg tog chancen og kontaktede dem alligevel for at høre, om det var muligt at købe erstatningsklapper. Jeg havde nemlig set på deres hjemmeside, at de ikke længere solgte denne forgyldning.

Til min store overraskelse er de meget imødekommende og nævner muligheden for at skifte klapperne for mig. De skal bare bruge nogle billeder af klarinetten for at se, hvor slemt det reelt set er. Jeg venter spændt på dommen.

Clarinet
Skader på forgyldningen
Clarinet
Flere skader på forgyldningen

Spille for far

Min far fyldte rundt i år, og hvad ville være mere nærliggende end at give ham en lille minikoncert. Han er ikke typen, der bryder sig om at være midtpunkt, så det skulle selvfølgelig ikke være med et af de orkestre, jeg spiller med i. Nej, det skulle bare være mig og mit play-along.

Normalt spiller jeg numre fra det samme hæfte, når jeg laver minikoncerter, men i dette tilfælde ville jeg have det til at være et mix af genrer og inklusiv nogle af de numre, som min far sætter stor pris på. Dagen var en stor succes, og der var stor ros til min variation i repertoiret til minikoncerten. Nedenfor kan du se, hvilke numre jeg spillede.

Klarinet:
St. Louis Blues March
Adagio from Mozarts Clarinet Concerto
The Bare Necessities
Largo from Xerxes
Wenn der Weisse Flieder wieder blüht
Sternlein Polka
Wild cat blues
Swing low sweet chariot
Drummin’ man
Aus Böhmen kommt die musik
Gefangenenchor
On the sunny side of the street

Fløjte:
Besame mucho
Please send me someone to love
El choclo
Andante from Trumpet Concerto
Cait ni duibhir
Eine kleine Nachtmusik
Nobody knows the trouble I’ve seen
Captain O’Kain
As time goes by
Por una cabeza
Love letters in the sand

Sax:
Georgia on my mind
I do, I do, I do, I do, I do
I’ve got you under my skin
I shot the sheriff
Sweet home Chicago
Ave Maria
Basin Street Blues
When a man loves a woman
Chattanooga Choo Choo
The Bare Necessities
In the mood
The house of the rising sun
Nights in white satin
On the dock of the bay
Ain’t that a kick in the head

Bird
En ny besøgende i min have

Forkølet

Øv, jeg er blevet syg. Det er ellers sjældent at jeg lægger mig med influenza, men denne gang blev jeg ramt. Det mest irriterende ved det er, at det gør det svært at spille. Dels er vejrtrækningen besværet, hvilket påvirker mit spilleri, og dels er det svært at spille, når man hoster hele tiden.

Det resulterede også i, at jeg var nødt til at aflyse endnu en øvegang med big bandet. Forhåbentlig går det hurtigt over, så jeg kan komme i gang med at øve igen.

Garden
Et mekka for fuglelivet

Endnu engang ny kollega

Jeg har fået en ny kollega på arbejdet. Det er ikke første gang vi forsøger at ansætte en, som kan aflaste mig i mit arbejde, da jeg har alt for mange opgaver. Tidligere har vi ikke været særlig heldige, da det er svært at tiltrække dygtige folk til en offentlig arbejdsplads.

Denne gang har vi forsøgt os med at ansatte en nyuddannet, og jeg er meget begejstret. Det er nogle gange svært at finde folk med den rigtige indstilling til tingene, men det er lykkedes denne gang. Så jeg skal ikke til at forklare i detaljer, hvorfor det f.eks. er en god ide at registrere alle vores opgaver i systemet. Ja, nogle tager sig måske til hovedet, men der er virkelig mange, som stadig går rundt med den holdning til It, som man havde i 90’erne. Og der er også mange som vidensmæssigt ikke har flyttet sig siden dengang. De har totalt misset de sidste mange år, hvor it job er blevet professionelle job, og hvor man ikke længere er super dygtig, bare fordi man kan installere et program.

Nåh, men jeg glæder mig over at have fået en ny kollega og ser frem til samarbejdet – forhåbentlig i mange år fremover.

Garden
Hængepil før klipning
Garden
Hængepil efter klipning