Månedsarkiv: maj 2019

Aerophone

Jeg havde aldrig overvejet sådan en dims, men min far ringede til mig, da jeg var i Tyskland og sagde, at jeg skulle tage et kig på nogle Youtube klip. Det viste sig at være om en wind synthesizer, som Roland laver – Aerophone AE-10. Den er beregnet til at give saxofon spillere en alternativ måde at udtrykke sig på.

Grebene på den er de samme, som på en saxofon. Den har et mundstykke, som minder om et saxofon mundstykke, og den kan endda føle, hvor meget man blæser, og hvor meget man ‘bider’ på mundstykket – og så har den 128 forskellige lyde.

Jeg lyttede til de forskellige Youtube klip, og jeg faldt for instrumentet. Det lød godt, og jeg var fascineret af, at jeg f.eks. ville kunne spille trompet, hvis jeg ønskede det. Desuden kunne jeg se fordelen i, at jeg kan spille i længere tid på den end på min saxofon. Den kræver simpelthen ikke det samme af embouchuren, så hvis jeg er i gang med at lære et nummer forhold til greb eller rytme, så kan jeg fortsætte på den.

Thomann var selvfølgelig forretningen, hvor den kunne købes, og når jeg nu alligevel skulle derhen, så var det nærliggende lige at prøve dyret. Desværre var det kun muligt at prøve lillebroderen – GO. Den lød ikke særlig godt, og jeg var ikke imponeret. Alligevel valgte jeg at købe storebroren, da jeg var blevet overbevist ved at lytte til Youtube videoerne.

Det bliver spændende for alvor at komme til at lege med den. Mit første indtryk er, at den er helt fantastisk. Jeg ved, at langt de fleste vil påpege, at den ikke lyder som en ‘rigtig’ saxofon, trompet, fløjte osv. Jeg bedømmer den nok bare mere på, at jeg synes, det lyder godt, og at den er sit eget instrument. Og til dem der siger ‘det er ikke et rigtigt instrument’, vil jeg bare sige: Hvad er et keyboard? Det er præcis samme princip, og Roland er berømte for deres keyboards pga de gode lyde, og Aerophonen skuffer absolut ikke på det punkt.

Roland Aerophone AE-10

Thomann

Et besøg hos Thomann (stor musikforretning) er et absolut must, hvis man er bare en smule interesseret i musikinstrumenter. Hovedformålet med besøget for mig denne gang var, at jeg gerne ville undersøge, om det var tid til et nyt mundstykke. Jeg havde selvfølgelig udset mig et, som jeg gerne ville prøve – Silverstein Leo.

Jeg havde selvfølgelig medbragt min saxofon, eftersom jeg ville prøve mundstykker, så jeg tog chancen og forhørte mig, om de havde tid til at kigge på den og give den en overhaling. Som sædvanligt yder de fantastisk service, og de havde tid til at kigge på den. Først bliver man mødt af en saxofon reparatør, som kigger på den, mens man er der. Der var nogle klapper, som var en smule utætte, og så ville de justere og smøre den. Jeg giver dem besked på at reparere, hvad de finder nødvendigt, når de skiller den ad. De stiller sig en smule uforstående overfor min villighed til at give dem ‘frie tøjler’ til at reparere den. Jeg prøver at forklare, at havde det været i Danmark, så ville en justering og smøring tage en hel dag og koste en masse penge (de 700-800 kr de nævnte, ville ikke engang dække et kig på saxofonen i Danmark).

Et par dage senere henter jeg saxofonen igen. De har skiftet 5 puder og noget kork udover justering og smøring, og jeg kom kun af med ca 1700 kr. Det kan på ingen måde lade sig gøre i Danmark. Så det var dejligt. Næste skridt var en tur i butikken for at kigge på mundstykker. Ekspedienten fandt 6-7 forskellige mærker frem, og så var det ellers bare om at prøve løs.

Desværre blev jeg forstyrret af to unge mennesker, som egentlig ikke var interesseret i at købe noget. Først prøvede hun et par fløjter, mens han prøvede et par klarinetter. Jeg prøvede at give plads til dem, men manden blev pludselig en smule træt af, at han ikke kunne hamle op med lyden fra en med altsax, så han bad om en baritonsax. Han kunne ikke spille på den, så den peb og hylede for ham, hvilket gjorde det umuligt for mig at bedømme noget som helst.

Efter et stykke tid troede jeg, at jeg havde besluttet mig for et Gottsu mundstykke, men da de to mennesker forlod lokalet, så skiftede jeg endnu en gang mundstykke og tænkte, det er det her mundstykke, jeg skal have. Det lød godt, og jeg kunne godt lide at spille på det. Til min overraskelse var det faktisk Silverstein mundstykket, jeg spillede på (jeg troede det var Gottsu), så jeg hostede op med de relativt mange penge for Silverstein. Nu glæder jeg mig til at komme hjem og spille på det.

Mouthpiece

Tyskland 2019

Endnu engang går ferieturen sydpå til Tyskland. Denne gang er destinationen Bamberg, som jeg også besøgte sidste år. Det var en fantastisk by og et dejligt område, så jeg besluttede, at jeg gerne ville se det, som jeg missede sidste år samt besøge et par steder igen.

Neue Residenz blev besøgt igen, og denne gang var det en super god guide, der var på turen. Stedet var stadig under renovation, men guiden gjorde alt, hvad hun kunne, for at alle forstod det meste af det, som hun sagde på tysk – uanset om det var kinesere, franskmænd eller danskere. St. Michaels kirken var stadig lukket, men resten af Bamberg blev travet igennem, og det var skønt at få set det hele.

Derudover gik turen også til Seehof og Altenburg. Ved Seehof var der en guidet tur, og haven skulle da også lige ses. Der var også en cafe, hvor benene lige skulle hviles, og så solgte de hjemmelavede pyntegenstande, og jeg faldt pladask for en myre, der tog solbad (se billede).

Altenburg var en gammel borg, hvor man kunne gå lidt rundt. Den var ikke stor, og der var desværre ingen rundvisninger indenfor.

Alt i alt endnu en skøn tur til Tyskland.

Decorative item

Pavillon

Endnu en gang ville jeg undersøge, hvad det ville koste at få lavet en form for overdækket terrasse ud for min stue mod vest. Det store vinduesparti i stuen er simpelthen skyld i alt for meget varme og lys i stuen. Sidste år fik jeg et overslag på ca 300.000, men det var hos et firma, som på ingen måde var interesseret i at sælge til mig eller give vejledning.

Derfor tog jeg til en anden forhandler, og så vidt jeg kunne se på deres hjemmeside, så havde de løsninger i alle prisklasser. Jeg mødte en umådelig flink dame, som gav mig en fantastisk vejledning. Desværre endte prisen i samme prisklasse som sidste år, men denne gang forstod jeg hvorfor. Den mængde penge er jeg bare ikke parat til at skille mig af med på nuværende tidspunkt.

Zoo animal