Sax kursus

Jeg har længe gået og drømt om at kunne improvisere. Jeg må også ærlig indrømme, at jeg er realistisk nok til at tro, at det aldrig er noget, jeg kommer til at mestre, men derfor kan man jo godt prøve, ik’? Jeg surfede rundt på YouTube og faldt over en saxofon spiller, som greb improvisation helt anderledes an, og så tilbød han et gratis mini-kursus, så det nuppede jeg.

Saxofon spilleren hedder Jay Metcalf, og han har en grundlæggende filosofi om, at de fleste lærer saxofon på den forkerte måde – nemlig at tilgangen er klassisk med en masse teori og nodelære men ingen udenadslære. Mini-kurset bygger på Oh Susanna, som de fleste kender, og pointen er, at den melodi stort set kun består af 5 toner, så det burde være til at lære udenad.

Hans fremgangsmåde er nem og ligetil, så jeg har et håb om, at jeg måske får en ide om, hvorvidt jeg nogensinde kommer til at kunne improvisere. Uanset hvad så har han en god pointe i, at man bør lære at spille melodier efter gehør. Det er en god måde at træne sit øre på, så jeg har selvfølgelig bestilt hans komplette kursus også.

Og så skal man ikke glemme, at når man ser andre folk og deres udstyr, så bliver man inspireret (til at bruge penge 🙂 ), og det er jeg også blevet. Jay Metcalf bruger nemlig hovedtelefoner, når han står og stemmer/spiller lange toner efter en tuner, og da jeg har ledt efter et par gode trådløse hovedtelefoner, så var de da værd at give chancen. Så jeg har været ud og investere i et par Bose Soundsport hovedtelefoner. Første indtryk er positivt.

Earphones