Leak light

Jeg er så nysgerrig, at jeg simpelthen bare må have en leak light. Umiddelbart tænker jeg, at det giver mig et godt værktøj til at kunne bedømme, om mine instrumenter trænger til en kærlig hånd af en erfaren instrumentmager.

For dem der ikke ved, hvad en leak ligth er, så er det en lang plastik dims med mange LED lys i hele dimsens længde (se billede). Fordelen med den er, at man stikker den ned i sit instrument – saxofon, fløjte, klarinet osv – og så lukke man klapperne. Hvis der slipper lys ud ved klapperne, så trænger de til at blive justeret, da de skal lukke tæt.

Da jeg var forbi Thomann med min saxofon overraskede det mig faktisk at se, at min saxofon var utæt flere steder. Det havde jeg da ikke lagt mærke til i mit spil, så det var måske ikke det store problem – eller var det? Efterfølgende må jeg i hvert fald konstatere, at saxofonen spiller bedre.

I starten var leak lighten ikke helt nem at finde. Hvordan i al verden finder man noget, som man faktisk ikke ved, hvad hedder? Efter et stykke tid lykkedes det mig at finde ud af, at den korrekte betegnelse var ‘leak light’. Så blev det nemmere, men jeg syntes faktisk ikke, at den slags blev solgt særlig mange steder. Jeg bestilte den via Amazon, men den blev leveret fra Kina, så det tog sin tid, men nu er jeg udstyret med sådan et dyr 🙂

Leak light off
Slukket leak light
Leak light on
Tændt leak light