Månedsarkiv: november 2019

Julearrangement

For første gang skal jeg spille julemusik sammen med et reduceret wienerorkester. De har gjort det en gang før, at det var en succes, så i år havde en anden kirke ønsket samme form for koncert, og det skulle vi så øve til.

Vi fik alle udleveret en del nye noder, og så var det i gang med at spille. Dels skulle vi øve at spille numrene sammen, men vi skulle også finde ud af, hvordan de skulle spilles, og hvilket instrument jeg skulle spille på.

Det endte med, at jeg skulle spille saxofon på et par af numrene, mens resten skulle klares på fløjten. Jeg var godt tilfreds med for en gangs skyld at skulle bruge fløjten så meget. Det er nu meget hyggeligt at skifte.

Til gengæld var det meget tydeligt, at jeg var eneste blæser. De gamle, garvede musikere spiller og spiller, når de øver, og det er selvfølgelig dejligt, men for mig er der en begrænsning, fordi embouchuren bliver træt. Men det var en dejlig aften, og jeg glæder mig til at vi skal spille i kirken.

New tiles in the kitchen
Lægningen af det gulv skrider fremad

I gang

Håndværkerne er endelig gået i gang med at fikse mit klinkegulv. Stort set alle klinker lå løse, så de var nemt at pille dem alle sammen op. Næsten alle gamle klinker er fjernet, og de er så småt begyndt at lægge de nye klinker.

Det er lidt spændende at se de nye klinker liggende som gulv. Der er altså forskel på at se en kvardratmeter hængende og se dem liggende ned. Umiddelbart ser det godt ud, og jeg glæder mig til det endelige resultat.

Selvfølgelig skulle jeg ud og spille i fredags på et plejehjem sammen med wienerorkesteret, og hvad gør man så, når man ikke har lyst til at lade håndværkerne blive alene i sit hjem? Jeg kontaktede mine forældre, som med glæde kom ned og passede hus. De var selvfølgelig skide nysgerrige på nye klinker, så det, og noget hjemmelavet mad, lokkede tilstrækkeligt.

Bare lige for en god ordens skyld, så er jeg ikke specielt mistroisk overfor denne håndværker. Det er bare mig, som ikke har lyst til at have fremmede mennesker gående i mit hus, når jeg ikke er hjemme.

En sidste lille ting er, at jeg skulle passe naboens hund en af dagene. Det vil sige, at jeg går ind og hygger lidt med den midt på dagen, og et par gange i løbet af dagen går jeg en tur med den. Desværre var det en regnfuld dag, så gåturene var ikke helt sjove. Det gode ved dem var, at jeg fandt ud af, at mine sko faktisk er utætte. Jeg havde mistænkt dem for det, for de har haft det med at lave sjove lyde, når jeg går på en våd vej, men nu var det sikkert. Jeg kom nemlig hjem med en MEGET våd sok. Altså er det på tide, at jeg får kigget på sko og lavet ekstra indlæg.

Kitchen floor tiles removed
De gamle klinker er fjernet

Apple Watch 5

Det er blevet tid til et nyt stykke legetøj. Men hvad skal man dog kaste sin kærlighed på? 🙂 Jeg har i forvejen en Fitbit Change 2 tracker, og den er jeg sådan set meget glad for. Det er dog lidt irriterende, at der ikke er noget feedback til telefonen. Så når f.eks. jeg får en besked, så kan jeg læse den på min Fitbit, men jeg kan ikke få telefonen til at holde op med at bimle og bamle, og det er lidt irriterende.

Derudover er Fitbit blevet opkøbt af Google, og jeg er ikke så vild med Googles privatlivspolitik. Jeg ved godt, at de laver mange fede ting, men man skal aldrig glemme, at de skal leve af noget, og det gør de ved at sælge dine og mine data.

Jeg valgte derfor at kigge efter en ny tracker, og den skal også kunne fungere som et ur. Valget faldt på et Apple Watch, selvom jeg ikke var meget for den dårlige batterilevetid. Jeg er typen, der altid har mit ur på – også når jeg sover – så lige pludselig skal jeg huske at lade uret hver eneste dag.

Når man har købt sig en ny dims, så skal der selvfølgelig også købes tilbehør. Først skulle jeg beslutte mig til en urrem. Til at starte med tænkte jeg, at jeg ville have en Milanese rem i stil med den, jeg har til min Fitbit tracker, men jeg kunne ikke finde den i en pæn farve. Jeg er altså ikke til standard sort, grå, sølv, gulv, rosa gulv, men vil i stedet hellere haft den i blå eller f.eks. mørke lilla. Det var ikke muligt, så jeg fandt en rem i et plast materiale, og så må vi se, hvordan det fungerer. Jeg skulle også bruge en rem, der er lidt mere afdæmpet, når jeg skal ud og spille, og der fandt jeg en i sort/blå lavet af metal og plastik.

Den sidste ting, jeg skulle finde var en nem måde at lade uret på. Her fandt jeg en kombineret trådløs iPhone lader og holder til Apple watch laderen, hvilket forhåbentlig gør det nemmere at få lagt tingene til opladning.

Til sidst en lille god nyhed i forhold til mit klinkegulv, der skal laves. Håndværkeren ringede og sagde, at de ville dukke op i midten af næste uge. Jeg glæder mig.

Apple watch and bands
Så er der lidt at vælge imellem

Håndværker udskyder aftale

Det er den tid på året, hvor de forskellige juleudstillinger åbner. I den anledning var jeg kørt til en af planteskolerne i nærheden, som har tradition for at lave den flotteste juleudstilling i området. Faktisk var jeg på jagt efter en guirlande mangen til den, som jeg købte sidste år til mit juletræ. Jeg håbede, at de ville have den igen i år, men det var desværre ikke tilfældet.

Turen var ikke helt forgæves, for i stedet faldt jeg over et kunstigt kalenderlys. Det var faktisk ret smart, og jeg var fristet til at købe et par stykker – et til mig og et til mine forældre. Efter lidt betænkningstid og tjek af pris på nettet så købte jeg 2 stk.

På vej ud til bilen med lysene ringede min telefon. Det var håndværkerne, som var nødt til at udskyde reparationen af mine klinker. Han skulle ellers være dukket op i kommende uge, men nu var jeg sat tilbage til uvisheden, da han ikke var sikker på, hvornår han så skulle komme. Men han lovede, at det ville være færdigt inden jul. Tilbage var frustrationen, for det er stadig svært at planlægge mit arbejde, når håndværkerne ikke vil binde sig til en dato.

Artificial calendar light