Månedsarkiv: april 2020

Pillemangel

Jeg er så småt ved at gå i panik, da jeg ikke kan få fat i mine migrænepiller. Der skal gå et vist stykke tid mellem udlevering af mine migrænepiller, hvilket betød, at jeg ikke kunne bestille piller, da alting lukkede ned – der skulle gå ca 10 dage mere.

Nu har jeg i en måned forsøgt at få fat i piller, og jeg har endelig fået fat i 6 stk. Jeg plejer at få udleveret 18 stk ad gangen, så 6 piller er ikke meget, og rækker knap nok en måned. Jeg ringede til min læge og forklarede hende problemstillingen. Til min store skuffelse så var hun meget uvidende. For det første vidste hun ikke, at når man får udleveret 6 piller på en 18 piller recept, så tæller det som 1 udlevering – uanset antallet af piller. For det andet så troede hun, at jeg kun havde kontaktet 1 apotek, og eftersom hun ikke havde hørt tilsvarende fra andre, så mente hun ikke at jeg havde noget problem.

Gudskelov fik jeg lokket hende til at lave et par udleveringer på 6 piller, så jeg ikke skulle bruge recepten til 18 piller på det. Og så havde jeg altså prøvet 3 online apoteker og 2 fysiske apoteker. Alle meldte udsolgt, og de havde ingen forventede leveringstider – og dog, der var et enkelt apotek som havde en leveringstid til uge 50!!

Jeg er glad for, at jeg har så meget fri og så meget hjemmearbejde, hvilket får antallet af migræneanfald til at falde markant, så jeg nyder den bedre trivsel. Samtidig krydser jeg fingre for, at den psykiske belastning af at vide, at jeg ikke kan få fat i piller, ikke påvirker min migræne alt for meget.

Disney Land Paris
Billede taget i Disneyland Paris

Ferie – igen

Jeg var lige på arbejdet 2 dage efter min tvungne ferie, og så var det tid til at holde min sædvanlige forårsferie. Egentlig havde jeg planer om at køre til Tyskland i en lille uges tid, men pga situationen så var det ikke en mulighed i år, så det bliver en ferie hjemme. Det gør nu heller ikke noget, for huset trænger til en fortsat rengøring efter klinkearbejdet i køkken/alrum.

Derudover har jeg også et par hængepartier, som jeg skal hjælpe mine forældre med, så det bliver til lidt arbejde.

Det første der dog skal gøres er at bruge nogle penge. Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg fik en stor lyst til at købe nogle karameller, men trangen var der, så jeg gik i gang med at lede efter en god kvalitet. Altså, hvis det skal være, så skal det være en noget, som er godt. Så jeg bestilte 1 kilo karameller hos Karamelkompagniet, som hører hjemme på Bornholm. Nu glæder jeg mig til at smage dem 🙂

Excalibur in Las Vegas
Excalibur i Las Vegas

Bilen på værksted

Min bil var begyndt at opføre sig, som om den var blevet meget, meget, meget gammel. Jeg ville knap nok lade andre se mig køre rundt i den, for når jeg skulle accelerere, så blev jeg overhalet af bedstemor med gangstativ, og det ville jeg altså ikke finde mig i!  😉

Selvfølgelig skete det ikke hele tiden – jeg HADER periodiske fejl. Det er nok med, at jeg har problemer med, at den ikke altid kan varme. Og nej, der var ingen lysende lamper i instrumentbrættet.

Jeg ringede til værkstedet for at høre, om det var et problem, jeg kørte rundt i bilen, og hvornår de ville have tid til at se på den. Til min overraskelse kunne de se bilen ugen efter jeg ringede, og da jeg startede den og skulle afsted på værksted, så lyste motorlampen gul. Værkstedet sagde, at jeg sagtens kunne luske afsted til dem, jeg skulle bare køre stille og roligt.

Værkstedet var i øvrigt glade for, at lampen var begyndt at lyse, fordi det gjorde fejlfindingen meget lettere for dem. Desuden gjorde jeg dem opmærksom på, at ude temperaturføleren var galt på den. Den viste ca 10 grader for meget.

Dagen efter ringede værkstedet og sagde, at de havde skiftet temperaturføleren og knastakselføleren, og så var bilen god som ny. Det var nu dejligt at få bilen retur – og så kunne den pludselig accelerere igen 🙂 Et ekstra plus er, at den nu også kan varme igen.

Disney Land Paris Stunt Show
Fra stunt showet i Disneyland Paris

Tvungen ferie

Jeg var sur, irriteret og følte mig i den grad røvrendt af min arbejdsplads. Det var blevet meldt officielt ud fra regeringens side, at hvis man var offentligt ansat (og det er jeg), og man ikke kunne arbejde hjemme fuldtid, så skulle man bidrage med feriedage/flex mm i forhold til situationen med, at man var hjemsendt og stadig fik fuld løn uanset om man slet ikke arbejdede eller kun arbejdede deltid. Til gengæld blev der direkte sagt på pressemødet, at hvis man arbejdede fuldtid hjemmefra, så skulle man ikke bidrage med feriedage/flex mm.

Princippet forstod jeg udmærket, og jeg kunne også godt se det fornuftige i det, selvom det selvfølgelig ville være irriterende at blive ramt. Jeg blev så totalt paf, da den øverste chef i mit pålagde samtlige ansatte at holde 5 fridage, uanset hvor meget man arbejdede hjemmefra. Hvordan i alverden kunne hun tillade sig det, når det ikke var en del af aftalen? Jeg måtte bare sande, at vores fagforeninger i Danmark er alt for svage og har absolut ingen magt, for de kunne intet stille op, da alle fik pålagt at afholde de 5 fridage.

Der var et lille smuthul i forhold til, at man måske kunne få lov til at arbejde 2 ud af de 5 dage, hvis man havde presserende arbejde, men min nærmeste chef mente ikke, at det var tilfældet. Dem som ved, hvordan man driver en serverpark ved, at opdateringer mm bliver mere presserende, jo længere tid, de får lov til at ligge, men det kunne min chef ikke lige se (nej, han har absolut ingen baggrund inden for it). Så jeg blev tvunget til at afholde samtlige 5 dage. Totalt urimeligt at en arbejdsplads kan få lov til at tvinge det igennem med en uges varsel.

Set fra den positive side, så er jeg glad for, at jeg har så meget flex, at det dækker de 5 dage, samtidig med at jeg holder sommerferie senere end alle andre. På den måde kan jeg stadig holde min sommerferie som planlagt, selvom vi overgår til nyt feriedagesystem. Folk som har planlagt deres sommerferie og feriedage i forhold til overgangen til det nye feriedagesystem, og som ikke har flex, kan virkelig komme i klemme og mangle feriedage.

Easter decorations
Påskekyllingerne har invaderes mit hjem