Månedsarkiv: maj 2020

Virtual Jazz Workshop 2020

Ih altså, som det vælter ind med gode muligheder omkring virtuelle arrangementer i øjeblikket. For et par uger siden meldte jeg mig til et arrangement med klarinet musikere, og nu har jeg fået tilbuddet om at deltage i en virtuel jazz workshop med Chad LB.

Denne workshop koster penge, men jeg synes, at prisen er i orden. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt workshoppen er noget for mig, da jeg tror, at det i stor stil kommer til at handle om improvisation på et teoretisk plan, og det har jeg ikke tålmodigheden til.

For det første kan jeg ikke improvisere. Hvis der ikke er nogle sorte klatter på papiret, så er min hjerne blank, og jeg ved ikke, hvad i alverden jeg skal spille. Og ja, jeg kan godt sætte mig ned og kigge akkorder og skrive ned, hvilke toner, der kan bruges i improvisationen, men det giver mig stadig ingen anelse om, hvordan jeg skal sætte noderne sammen.

På trods af ovenstående melder jeg mig til workshoppen. Det er jo egentlig en god og billig måde at finde ud af, om det er noget for mig, hvis jeg nogensinde skulle få muligheden og have lyst til at deltage fysisk i et lignende arrangement.

Der bliver afholdt i alt 28 workshops på 6 dage, og de bliver optaget, så man har muligheden for at se dem senere, hvis man er forhindret i at deltage live.

Nu har jeg altså 2 spændende arrangementer at glæde mig til.

Garden
Så blev mine to små træer studset

Mundbind og masker

Der har været meget snak i medierne om, hvorvidt mundbind/masker virker i forhold til COVID-19. Mange steder i udlandet er de begyndt at kræve, at borgerne bruger mundbind eller masker, når de færdes i offentlig transport, handler ind mm. Her i Danmark fastholder myndighederne, at der ikke er nogen påvist effekt.

I min familie har vi diskuteret, hvorvidt vi skal bruge mundbind eller ej. Jeg er begyndt at overveje, om jeg skal bruge det, hvis jeg skal på arbejde, da jeg bruger offentlig transport. Da jeg fik en reklamemail fra et kendt firma om, at jeg kunne købe mundbind, der var CE mærket, så valgte jeg at ‘hoppe på vognen’.

Jeg købte to typer. Dels købte jeg CE mærkede type II mundbind, men jeg valgte også at købe nogle FFP2 masker med ventil. Mundbindene ville jeg bruge i offentlig transport, mens de andre masker skal bruges, hvis jeg skal ud og se på f.eks. tøj eller sko. I den forbindelse tror jeg, at det er godt med den bedre kvalitet maske, samtidig med at der er ventil i, så jeg ikke bliver træt af at trække vejret igennem den i længere tid.

Jeg er overbevist om, at det er fornuftigt, men det er nu mærkeligt at gå rundt med mundbind/maske. Vi er ikke vant til det, så det virker underligt. Jeg har indtil nu kun prøvet mundbind, og jeg tager det på, inden jeg kommer ned på perronen, og smider det ud, når jeg er på vej ud af stationen. Umiddelbart synes jeg ikke, at det er noget problem at have et mundbind på, men jeg er spændt på, hvordan det vil være, når det er varmt. Og så er jeg glad for, at jeg ikke skal bære det, når jeg går.

Masks

Clarinet Connections 2020

Jeg glæder mig utrolig meget til at se/følge med i et online/virtuelt arrangement, som Michelle Anderson har stablet på benene. Hun er den klarinet underviser, som jeg har købt nogle kurser af, og jeg deltager jævnligt i masterclasses, som hun afholder online.

Tidligere har jeg flere gange været ærgerlig over, at musikalske arrangementer ofte finder sted på den anden side af Atlanten, hvilket gør det omstændigt at deltage. Derudover er det ofte dyrt – ikke kun pga pengene, der skal betales til arrangørerne, men der skal også betales for transport, overnatninger, forplejning mm.

Men nu får jeg altså muligheden for at deltage hjemmefra. I disse tider er alting aflyst – både arrangementer og koncerter – så det er perfekt, at der er nogle, som har mod på at lave virtuelle udgaver. Det passer mig utrolig godt.

Arrangementet har i alt 14 sessioner på 14 dage, så der er god mulighed for at deltage, også selvom man skal arbejde. Når man deltager live, så har man mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Har man ikke mulighed for at deltage, så kan man se sessionen senere, da alting optages og lægges tilgængeligt for dem, som har meldt sig til.

Michelle har rakt ud til hendes netværk og samlet en masse professionelle musikere, som har lyst til at dele deres viden og erfaring med amatører som mig. Emnerne spænder vidt – hvordan øver man mest effektivt, hvordan vedligeholder man sin klarinet, hvordan man lave YouTube videoer, hvordan man mestrer en koncert osv osv.

Jeg synes, at det er et fantastisk godt initiativ, og jeg ville med glæde have betalt for at deltage/have adgang. Denne gang er det dog gratis, men jeg håber, at det bliver gentaget, og jeg glæder mig meget til at deltage.

Crane

Hård start efter ferien

Da jeg begyndte på arbejdet igen i slutningen af januar efter at have ligget syg, så var det på en stille og rolig måde, og der var opmærksomhed fra ledelsens side om, at jeg ikke skulle overdynges med arbejde. Det var en virkelig dejlig måde at starte arbejdet på.

Nu har jeg haft fri i næsten en hel måned (med et par arbejdsdage midt i det hele), og jeg var endda klog nok til at starte midt i ugen, og jeg må bare sige, at fløjlshandskerne er væk. Det var virkelig en væmmelig måde at starte på arbejdet igen, eftersom jeg praktisk talt blev overdynget med hasteopgaver, opgaver, lidt flere opgaver og mange opgaver – udover at der var en del hængepartier på specielt opdateringssiden, eftersom friheden i starten af april var ufrivillig.

Det kan godt være, at jeg er rask igen og føler, at alt er tilbage ved det gamle, men jeg er totalt bombet efter to dages arbejde og har nærmest ligget totalt stille hele weekenden. Jeg har simpelthen ikke haft energi til noget som helst.

Jeg ville ønske, at mine chefer ville kigge lidt rundt i samfundet, hvor der jævnligt er artikler om, at når man har haft en længere ferie, så skal man have lov til at komme tilbage på arbejde i et stille og roligt tempo de første dage. Det kan også godt være, at jeg er ved at blive gammel, men jeg plejer ikke at være så træt. På den anden side er det også ved at være lang tiden siden, at jeg har været 200% tilbage på arbejdet, som jeg er nu.

Hedgehog
Imponerende, at den kan komme igennem

Netatmo

Hjemmearbejde er blevet normen i øjeblikket, og i den forbindelse bliver der talt arbejdsmiljø i hjemmet. Lad mig starte med at sige, at jeg har en dejlig hjemmearbejdsplads. Et dedikeret værelse med arbejdsbord og en skrivebordsstol, som passer præcis til mig. Belysning, temperatur mm er selvfølgelig også skræddersyet til mig, da jeg selv har indrettet værelset.

En ting, jeg dog har været lidt nysgerrig efter, er, hvordan og hvorledes der skal luftes ud. Ja, jeg ved, at man ‘bare’ skal åbne vinduet et par minutter i timen, og det betyder jo ‘ingenting’, bliver der sagt af eksperterne. Det kan godt være, at det gælder, for de fleste mennesker men i forhold til mig, som er ekstra følsom overfor træk, kulde osv, så er det ikke ‘ingenting’, men derfor skal jeg ikke være blind for, at jeg ikke ved, om ventilationen er god nok.

Jeg fik en reklame mail for et eller andet firma, som annoncerede med Netatmo Smart Vejrstation. Den kan måle temperatur, CO2 niveau, luftfugtighed og lydniveau indenfor, og der er en udendørssensor med, som måler temperatur, ozon, lufttryk og fugtighed. Der kan desuden købes ekstra indendørssensorer, som måler temperatur, CO2 niveau og luftfugtighed.

Jeg ved, at min migræne til dels påvirkes af vejret, så det kunne være lidt spændende, om jeg vil kunne bruge de forskellige data til at vurdere, om en gåtur vil udløse en migræne eller ej. Det var derfor medvirkende årsag til, at jeg bestilte sådan en dims.

Nu er den sat op, og umiddelbart ser alt godt ud. Nu bliver det spændende at se, om det var en ‘døgnflue’, eller om jeg kan få noget brugbart ud af det i længden 🙂

Netatmo Weather Station