Månedsarkiv: august 2020

Porsa bord

For nogle år siden købte jeg en skæremaskine, som jeg bruger til at skære ryggen af mine nodebøger, så de er nemmere at skanne ind. Den kan skære op til 500 ark ad gangen, og så vejer den ca 25 kg. Desuden er den svær at håndtere, når den skal flyttes, så jeg har længe gerne villet have en løsning, hvor den var nem at flytte rundt med.

Normalt står den hen over de 2 små sofaborde, som jeg har stående i et af mine små værelser, så hver gang jeg skal bruge det ene eller begge borde, når jeg har gæster, så skal skæremaskinen ned på gulvet, og så er det bare om at passer på fingre og tæer 🙂 Derudover har jeg nu flyttet rundt på tingene inde i på mine værelser og planlægger at skulle bruge bordene oftere, så behovet for nemt at kunne flytte skæremaskinen er blevet større.

Jeg har med jævne mellemrum kigget efter et bord – helst med hjul – som den kan stå på, men jeg har indtil videre ikke kunnet finde noget brugbart, men pludselig fandt jeg løsningen. Jeg blev nemlig gjort opmærksom på et firma, som hedder Porsa. Hos dem kan man selv samle sit bord med helt egne mål, så jeg gik i gang med at måle op. I processen fandt jeg også ud af, at det ville være smart, hvis jeg kun trille bordet med skæremaskine ind under mit bord i computerværelset.

Efter en del overvejelser og et opkald til firmaet, fordi jeg skulle bruge hjælp til, hvilke hjul jeg skulle vælge, så lagde jeg en bestilling. Lad mig sige det med det samme… det er absolut ikke en billig løsning, men resultatet er blevet godt, og nu kan jeg endelig flytte rundt med det, som det passer mig.

Paper cutter on Porsa table

Malmstolen

Min nuværende kontorstol har jeg haft i mange år, og den er nu begyndt at blive defekt. Funktionen med at låse ryggen fast er blevet så løs, at den ofte går løs af sig selv flere gange i løbet af dagen, og det er irriterende. Derudover sidder jeg heller ikke så godt i den, som jeg gjorde, da jeg købte den. Altså var det på tide at se efter en ny stol.

Ligesom med jagten på min lænestol, så frygtede jeg, at det ville være besværligt og tidskrævende at finde en stol, jeg sad godt i. Jeg valgte at besøge samme forretning, hvor jeg havde købt min lænestol, og de havde faktisk et godt udvalg.

Endnu bedre var det, da sælgeren fandt en ergonomisk stol frem. Normalt hader jeg den slags, for de er ikke altid bygget til mig og min besværlige nakke. Jeg vil nemlig gerne have en nakkestøtte, men det skal faktisk mere være en hovedhviler, end en decideret nakkestøtte som presser ind under baghovedet. Men minsandten om ikke den ergonomiske stol havde en nakkestøtte, som kunne justeres til mit behov.

Da jeg skulle sige ja til den, prøvede jeg selvfølgelig at handle lidt om prisen, da jeg jo også havde købt en lænestol af dem, og han ville gerne give lidt rabat og gratis fragt. Bedre blev det dog, da han spurgte til farven på stoffet. Han havde nemlig en stående på lageret med et grønt stof, som han sagde, at han ærlig talt havde svært ved at komme af med. Jeg ville gerne se den og farven var lige mig – så den købte jeg.

Office chair

Udskrevet fra Rigshospitalet

Jeg går stadig til kontrol på Rigshospitalet pga min indlæggelse tidligere på året. Heldigvis skal jeg ikke derind. I stedet foregår det ved, at jeg får taget blodprøver i en uge, og så ringer de til mig ugen efter, når de har kigget på resultatet.

I fredags blev jeg ringet op af overlægen, som jeg går hos. Hun havde set på resultatet, og set i forhold til at alt stadig var normalt i en periode med varmt vejr, hvor det er typisk, at man kan fremprovokere lav saltbalance, så syntes hun, at der ikke var grund til at fortsætte med, at jeg blev kontrolleret.

Jeg var fuldstændig enig med hende og sagde, at jeg selv stadig mente, at det var uheldige omstændigheder, der havde forårsaget det. Hun var ikke helt enig med mig, da hun stadig ikke kunne lide, at jeg dels kunne få saltbalancen så meget i bund, og at det samtidig var så svært at hæve niveauet igen. Så hun påpegede endnu engang, at det havde været alvorligt, og at jeg skulle være opmærksom, hvis jeg en anden gang skulle havne i en situation med diarre. Så må jeg ikke indtage så meget vand, samtidig med at jeg skal sørge for at få salte indenbords. Og hvis det står på i flere dage, så bør jeg overveje at få taget en blodprøve for at tjekke saltniveauet.

Heldigvis er alt normalt igen, og så er jeg udskrevet – det skal fejres.

Det varme vejr, som vi har haft, har gjort, at jeg har taget mig sammen og flyttet rundt på indholdet af to værelser. Når det er varmt og solen skinner meget, så bliver min stue varmere og varmere pga de 2 store vinduespartier, og selvom jeg står tidligt op og åbner vinduer og døre, så bliver stuen/huset ikke kølet nok af. Så efter en uges tid så skal jeg være glad, hvis jeg kan få temperaturen under 25 grader.

Jeg har 2 små værelser – et har vindue mod syd, og det andet har vindue mod nord. Oprindeligt har jeg indrettet det sådan, at der i værelset mod syd står en sofa og et par små sofaborde. Der er en reol og nogle billeder på væggen, mens det andet værelser er et rode-værelse. Det har jeg nu lavet om. Sofaen og bordene er flyttet ind i det nordvendte værelse og alt andet er flyttet ind i det sydvendte værelser. På den måde har jeg nu fået et rum, som jeg kan opholde mig i, når stuen er for varm – både til ophold og til spil. Det er nemlig ikke særlig behagelig at stå og spille, når man sveder, fordi det er ulideligt varmt. Hvis det bliver en stor succes, så skal der et par billeder op på væggene, og lampen skal skiftes ud med en Philips Hue lampe.

Furnished room

Philips Hue – GU10 spots

Efter indkøb af min Hue Sana lampe og min store tilfredshed med den, så har jeg været i gang med at finde ud af, hvilke muligheder Hue systemer giver. Jeg har nemlig et fremtidigt problem med min udendørsbelysning, som i dag består af to sensorer og 23 GU10 halogen spots. De 2 sensorer kan ikke fungere med LED pærer, hvilket jeg har prøvet. Det kostede mig 23 spots og en sensor, der gik i stykker. Og da GU10 ikke længere produceres i halogen, så er jeg tvunget til at finde et alternativ, når jeg ikke har flere halogen pærer.

Derfor har jeg nærstuderet Hue GU10 og udendørssensorer og de muligheder, det giver. Jeg har nemlig forskellige krav til løsningen. Jeg vil gerne have, at lysene tændes i dæmpet tilstand, når det er mørkt, og så skal jeg selvfølgelig have sensorerne til at skrue op for lyset, når der er bevægelse. Det ville også være rart, hvis jeg kunne slukke lyset helt i nattetimerne, samtidig med at der blev skruet op på fuld blus, når der var bevægelse. Og uanset om lyset er tændt pga af mørke eller ej, så skal der tændes for lyset, når lysmængden falder under et vist niveau – også selvom det sker midt på dagen.

Jeg vil også gerne forbedre dækningen af bevægelsessensorerne. I dag er det nemlig sådan, at hvis jeg går den ene vej rundt om huset, så tænder lyset ikke på hele den ene side af huset, før jeg runder endnu et hjørne. Og hvis jeg går den anden vej rundt og er for lang tid om det, så slukker lyset, inden jeg kommer hen til næste sensor.

Heldigvis er bevægelsessensorerne billige – de koster en fjerdedel af, hvad mine nuværende koster, så der er råd til flere. Jeg har købt et sæt farvede og et sæt hvide GU10 pærer samt en bevægelsessensor, som jeg afprøver på mit ene badeværelse. Jeg er derfor i gang med at planlægge, hvor mange sensorer, jeg har behov for/gerne vil have, og så venter jeg tålmodigt på, at de kommer på tilbud 🙂

Hue spots and sensor

Philips Hue – Sana

Jeg har altid problemer, når jeg skal vælge lamper, fordi jeg enten ikke er glad for ‘farven’ på lyset eller også er lyset for kraftigt. Derfor har jeg indtil videre brugt en halogen uplight med dæmper i stuen til at give lys, men den er ærlig talt ikke særlig miljøvenlig eller strømvenlig. Derfor blev jeg lidt opløftet, da jeg modtog en reklame om Philips Hue systemet.

Det bedste for mig er et indirekte lys, hvilket også er årsagen til, at jeg trives så godt med min uplight, og da jeg kiggede på Philips Hue sortimentet, faldt jeg over deres Sana lampe. Jeg syntes, at den så god ud, idet den netop gav indirekte lys ved at lyse ind mod væggen, så jeg bestilte sådan en.

Glæden var dog kort, for da jeg modtog den, fandt jeg hurtig ud af, at for at den skulle give nok rumbelysning, så skulle den skrues helt op, og så var lyset så stærkt på væggen, at det generede mig. Ja, jeg ved godt, at jeg er besværlig, men det nytter ikke noget, når den slags giver mig migræne.

Heldigvis kom min far mig til undsætning. Han er utrolig praktisk anlagt, så han så straks muligheden for at ‘vippe’ lampen 90 grader, så den i stedet for at lyse ind i væggen, simpelthen lyste op i loftet. Efter at have fået nogle mål af lampen mm, så var han i gang med at lave et beslag.

Resultatet kan ses nedenfor, og nu er jeg tilfreds. Faktisk er jeg så tilfreds, at jeg godt vil have en mere i stuen. Den kan selvfølgelig ikke give nær så meget lys som min uplight, men hvis/når jeg har det behov, så kan jeg bruge min uplight. Det meste af tiden er Sana lampen mere end rigeligt lys til mig, og så er jeg vild med muligheden for at styre farven på lyset.

Hue Sana Lamp