Månedsarkiv: september 2020

Lænestol

Jeg har fået min lænestol! Yesss, så skal der slappes af. Det var en flink mand, der kom med stolen, og han blev positivt overrasket over, at jeg havde gjort klar til, at han nemt kunne komme ind i huset med stolen. Han viste mig, hvordan stolen fungerede, og så smuttede han igen.

Nu er mit største problem så, hvordan jeg vil have sofaen og stolen stående i forhold til hinanden og fjernsynet. Heldigvis er jeg ikke så konservativ, men jeg prøvede mig frem. Først undersøgte jeg muligheden for at spejlvende min hjørnesofa, men det var ikke en mulighed. Ideelt set ville det være bedre, hvis jeg 2 stk 3 personers sofaer i stedet, men det bliver ikke nu.

Først fik jeg placeret sofaen vinkelt ud fra væggen midt i stuen. På den måde blev stuen stort set delt op i 2. Fordelen var, at jeg ikke blev så meget generet af sollyset som tidligere, men til gengæld kunne jeg ikke sidde og se ud på fuglene/haven.

Så undersøgte jeg muligheden for at få et kvart hjørne til min sofa, men det var heller ikke en mulighed. Men så slog det mig, at sofaen godt kunne vinkles inde i stuen, og det, synes jeg, er et godt resultat.

Midt i mit flytten rundt på stol og sofa fandt jeg ud af, at foden på min stol er skæv, så jeg skal have kontaktet firmaet, så de kan skaffe en ny til mig. Indtil videre har jeg fundet et par bøger at lægge under det ene ben, så jeg kan bruge stolen.

My new chair

Blue Yeti Pro

Jeg skal til at lære noget nyt, og området er ikke lige min spidskompentence. Alle professionelle musikere råder hobby musikere til at optage sig selv og lytte til det indspillede. Jeg kan udmærket se fornuften i det, men jeg hader at skulle høre mig selv. Jeg kan høre alle fejlene plus alle andre uhensigtsmæssigheder.

Men når det nu skal være, så kunne jeg samtidig godt tænke mig muligheden for at redigere i det optagede samt muligheden for at optage mig selv spille til play-along musik. Hvis jeg bare optager i et rum, hvor play-along kommer ud af højttaler anlægget, og jeg står og spiller, så overdøver mit instrument play-along musikken – og det er irriterende.

Til formålet skal jeg bruge en mikrofon, og nu er jeg jo ikke den, der bare går ud og køber noget til et par hundrede kroner. Det skal være en rimelig kvalitet, ellers gider jeg ikke bruge det. Samtidig er jeg ikke parat til at ofre flere tusinde kroner, da jeg ikke ved, hvor meget jeg vil bruge det. Så målet er at finde et all-round produkt til en fornuftig pris.

Jeg har købt en Blue Yeti Pro. Den bruges hovedsageligt til podcasts/tale, men efter sigende skulle den også være fornuftig til optage musik. Og så har jeg fra en af sessionerne fra Clarinet Connections, som jeg deltog i tidligere på året, set, at uanset mikrofon, så skal der rettes på lydbilledet, når det kommer ind i lydprogrammet, så jeg forventer, at det er en ok start løsning.

En af årsagerne til, at jeg valgte den dyrere udgave af Blue Yeti er, at der mulighed for at bruge både USB og mikrofon stik. Så hvis jeg senere vil bruge den sammen med min transportable højttaler, så kan jeg gøre det.

Jeg håber, at jeg senere på året kan lægge et lille lydklip ud, men jeg skal lige have styr på copyright regler først.

Blue microphone

Ny Wi-Fi 6 router

Dem, der kender mig, ryster på hovedet, men jeg skal altså bare have noget nyt en gang imellem. I langt de fleste tilfælde er der en god grund, men denne gang var det nok mere bare behovet for at prøve noget nyt. Og ja, jeg er mærkelig, for hvordan kan en ny wi-fi-router skabe glæde? Det kan den for mig.

Jeg har i et stykke tid ønsket at skifte min gamle router ud, men jeg har haft svært ved at finde en ny router, som både havde de nye teknologier samtidig med, at den kunne lave en L2TP forbindelse til et andet netværk.

Efter at have omdannet et af mine rodeværelser til et brugbart afslapningsrum, så fik jeg pludselig behov for en bedre wi-fi dækning i mit hus. Jeg overvejede extender og mesh netværk, men jo mere jeg læste om det, jo mere var anbefalingen, at jeg startede med at købe en ny router, så det gjorde jeg.

Valget faldt på en D-Link X1860 router. I samme ombæring kiggede jeg også lidt på placeringen af min router. Jeg er godt klar over, at den nuværende placering ikke er den bedste, men jeg gider heller ikke have 4 ledninger kravlende op ad væggen, hvis routeren skal sidde under loftet. Samtidig ville strømledningen heller ikke være lang nok, og så skulle jeg til at finde en forlænger – ikke nogen køn løsning.

Jeg endte med at placere den en smule højere oppe og så flytte andre trådløse devices væk fra den. Det gav dækning i mit ‘nye’ værelse, men jeg tror den første version af firmwaren har nogle bugs, så jeg skal have kontaktet D-Link.

For det første kan jeg ikke få Skype til at virke. Jeg kan ringe ud, og den ringer også hos mig, hvis nogle forsøger at ringe til mig, men når jeg tager opkaldet, så skabes der kun forbindelse den ene vej. Folk kan høre mig, men jeg kan ikke høre dem.

Derudover virker L2TP opkoblingen mærkelig. Den vil kun koble op, når jeg genstarter routeren. Hvis den af den ene eller anden grund taber forbindelsen, så vil den ikke koble op igen, og der sker ingenting ved at trykke på ‘Connect’ knappen.

Nåh, men lidt kontakt til D-Link løser forhåbentlig de problemer.

My new wi-fi router

Røgalarmer

Uha, jeg har dårlig samvittighed. Egentlig er jeg godt opmærksom på, at jeg skal skifte mine røgalarmer, men jeg har bare haft svært ved at finde ud af, om samme model stadig findes. Men nu har jeg sommerferie, så nu har jeg tiden til at finde en løsning.

Først tænkte jeg, at jeg måske kunne investere i nogle ‘smarte’ røgalarmer, så jeg også kunne få besked, når jeg ikke var hjemme. Her spænder lovgivningen ben for den løsning. Mit hus er nemlig i den alder, hvor det er påkrævet, at røgalarmerne skal være koblet til el-nettet, og de skal være koblet i serieforbindelse. Det er der ingen ‘smarte’ røgalarmer, der kan (jeg kunne i hvert fald ikke finde dem). Jeg ringede også lige til forsikringsselskabet, og deres holdning var, at de forholdt sig til lovgivningen, og hvis den ikke var opfyldt, så dækkede de ikke ved brand.

Nåh, men så måtte jeg pille en af røgalarmerne ned og kigge på den. Jeg var i øvrigt helt sikker på, at jeg tidligere har søgt efter dem på nettet men ikke kunnet finde dem. Men denne gang lykkedes det faktisk. Jeg greb straks knoglen og ringede til firmaet for at høre, om de vidste, om jeg kunne bruge samme model igen? Man ved jo aldrig, om der bliver lavet om på tingene på 10 år, selvom modelnummeret er det samme. Svaret var, at jeg sagtens kunne bruge samme model.

2 røgalarmer blev købt, modtaget og monteret uden problemer. Så nu går der 10 år, før jeg skal på den igen, men der tvivler jeg på, at jeg er ligeså heldig.

My walnut tree
Et sidste billede af mit valnøddetræ inden det skal fældes til foråret