Yamaha YDS-150

Jaaahhhhh – nyt legetøj. Jeg trænger ærlig talt også til lidt ny på spillefronten. Det har ikke ligefrem været året med mange spillearrangementer. Først gik jeg glip af 4 arrangementer, fordi jeg var syg, og derefter er jeg gået glip af mindst 6 arrangementer pga corona epidemien. Så jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke var længe om at beslutte, og jeg havde behov for at forkæle mig selv 🙂

Sidste år købte jeg min første wind synthesizer, som var en Roland Aerophone AE-10. Jeg er meget glad for den, og jeg elsker trompet lyden i den, men jeg kunne godt ønske, at knapperne/tasterne var lidt bedre og sad mere intuitivt.

Nu er jeg så faldet over en ny wind synthesizer. Denne er fra Yamaha, og den er mere beregnet som alternativ til en saxofon. Den har en masse forskellige saxofon lyde, men til gengæld har den ikke særlig mange andre lyde, så du finder ikke en trompet eller klarinet lyd i den.

Knapperne er lavet mere som klapper, så den minder mere om en saxofon. Mundstykket er også et ‘rigtigt’ saxofon mundstykke, og den reagerer selvfølgelig på, hvor kraftigt du blæser. På den anden side så reagerer den ikke på forskellige tryk på bladet, som Aerophonen gør. Prisen for de to wind synthesizere er den samme, men målgruppen er forskellig.

Jeg glæder mig til at blive mere familiær med den, for som med alle nye instrumenter så kræver det øvelse at blive god til at bruge dem.

Yamaha YDS-150