Månedsarkiv: januar 2021

Kunstige blomster

Lavinen er virkelig rullet efter jeg købte ind til at lave kunstige juledekorationer. Første spæde start var indkøb af kunstige julestjerner. Dem var jeg yderst tilfreds med, og når man først har købt noget i en kategori, så er Amazon flink til at sende forslag om lignende varer.

Det er blevet til indkøb af diverse kunstige blomster ting. Jeg har dels købt ind til at kunne lave et par buketter, men jeg har også købt kunstige planter hjem til at stå i vindueskarmen og på badeværelserne. Blandt andet købte jeg nogle blandede farver. Her syntes jeg, at buketten manglede noget grønt, men så gik jeg i gang med at lede i bunken med pynt til juledekorationer. Dengang købte jeg nemlig grønt, som jeg syntes, var for lysegrønt, men det passede perfekt til denne buket (se før og efter billede nedenfor).

De sidste ting jeg har bestilt er et par forårsbebudere. Jep, jeg taler om tulipaner. Oprindeligt ville jeg have købt ind til at lave en buket, men pludselig var de tofarvede udsolgt, at dem ville jeg gerne have fat i. I stedet valgte jeg at købe dem i en form for tulipanpotte (se billede nedenfor). Jeg er mere end tilfreds med resultatet af mine indkøb, og jeg kunne godt finde på at købe flere forskellige blomster, så jeg har noget at skifte med.

Flower bouquet without greenery
Buket uden ekstra grønt
Flower bouquet with greenery
Buket med ekstra grønt
Tulips
Tulipanerne lavet som små potteplanter

Nye håndklæder

Mine håndklæder trænger til en udskiftning, og jeg har været glad for dem. Jeg købte dem hos Amazon for mange år siden, så det var helt naturligt, at jeg ville kigge der igen. De laver selvfølgelig ikke mine nuværende håndklæder mere, så jeg gik på jagt efter nye. Nu gider jeg ikke ensfarvede håndklæder, så jeg ledte efter nogle med farver.

Det viste sig, at firmaet, hvor jeg købte sidste års julehåndklæder, også laver håndklæder med farver, så jeg gik i krig med at kigge. Efter forholdsvis kort tid fandt jeg nogle, som jeg godt kunne lide. Og når jeg nu skulle bestille fra firmaet igen, så valgte jeg at købe de ønskede julehåndklæder også. Begge dele kan ses på billederne nedenunder.

Jeg kan kun sige, at jeg er yderst tilfreds med kvaliteten. Det er lækre håndklæder, og så ser de flotte ud.

Christmas hand towels
Hand towels

Reparation af stol

Op til jul holdt fodskamlen til min stol op med at virke. Et par dage senere sad jeg og spiste ved spisebordet, da der lød et højt brag. Efter at have undersøgt og ledt længe, fandt jeg ud af, at den ene motor havde forladt sit ophæng. Så jeg kontaktede igen forretningen. Da jeg ikke havde hørt noget fra dem i to dage, besluttede jeg mig for at kontakte firmaet, der reparerer stolen, direkte.

Et par billeder og en time senere var der oprettet en reklamationssag, men fordi det var op til jul, så havde de ikke mulighed for at nå at få reservedele inden jul. Da de ringede i starten af denne uge, så regnede jeg med at få et estimat på, hvornår de ville få leveret reservedele. Til min store overraskelse havde de allerede skaffet dem, så de ville høre, om de kunne komme næste dag. I disse tider med alt det hjemmearbejde, så var det ikke noget problem.

Motoren blev skiftet, og det gjorde også, at fodskamlen virkede igen. Reparatøren havde lige kørt sin vej, da jeg konstaterede, at der var kommet dybe ridser i mit gulv – øv. Jeg ringede til firmaet, og så kom manden tilbage et par timer senere og undskyldte mange gange. Nu er der oprettet en forsikringssag, og så skal jeg skaffe to tilbud på, hvad det koster at få repareret.

Jeg håber, at det kan laves forholdsvis nemt, så jeg ikke skal til at flytte alle møbler ud af stuen, men det må tiden vise.

Scratches on the floor
Det ene af to steder på gulvet, hvor der er lavet ridser. Pænt er det ikke.

Afisoleringstang

Jeg anede ikke, at den slags eksisterede, men nu er jeg heller ikke elektriker, og jeg kender heller ikke nogle, der er. I forbindelse med opsætning af alle de Hue lamper, jeg har købt, så kom min far med et forslag om, at jeg købte en speciel tang, der kunne afisolere ledning. Han var selvfølgelig en smule ‘egoistisk’, for jeg har også sat lamper op for mine forældre, og de har flere på ønskelisten.

Så min far og jeg gik på jagt efter en afisoleringstang, men det er svært at vide, hvad der er godt, og hvad der er skidt, når man ikke kender området. Vi famlede lidt rundt på internettet, herunder Amazon, og brugte en del tid på også at læse anmeldelser.

Vi valgte at købe en af mærket Knipex, som er automatisk. Det vil sige, at man stopper en ledning i munden af tangen, klemmer sammen og vupti, så er isoleringen forsvundet. Jeg har nu afprøvet den et par gange, og den ser ud til at virke efter hensigten. Nu glæder jeg mig til at afprøve den i forbindelse med opsætning af en lampe.

Wire stripper

Godt nytår 2021

Sidste år startede meget hektisk med en indlæggelse på hospitalet. Jeg har den holdning til det, at nu har jeg prøvet både at ligge på intensiv og almindelig afdeling, så det behøver jeg ikke at prøve igen 🙂 Set i bakspejlet var det noget skræmmende, men heldigvis endte det hele godt.

Alligevel var en del af året præget af hændelsen, fordi det tog sin tid at komme på fode igen. Jeg kæmpede for at kunne spille igen, da jeg havde arrangement med big bandet i slutningen af april og med wienerorkesteret i starten af maj. Faktisk var jeg ved at opgive at komme til at spille igen. Det var hårdt at skulle kæmpe på så mange fronter på en gang. Selvfølgelig manglede jeg embouchure muskulaturen og evnen til at puste var også forsvundet. Samtidig havde jeg problemer med at mine hænder rystede så meget, at jeg i starten ikke øvede på tværfløjten, fordi jeg var bange for at tabe den. Koordinationen af mine 2 hænder og 10 fingre var heller ikke let, og samtidig kæmpede jeg med en hjerne, som hurtig blev træt og ikke kunne både følge musikken, læse noderne og spille samtidig. Det var hårdt.

Corona epidmien, hjemsendelsen fra arbejdet og godt vejr i midten af marts og frem var min redning. Jeg skulle ikke have dårlig samvittighed over ikke at tage fysisk på arbejdet, og den ekstra tid brugte jeg til at gå lange ture, hvilket gjorde underværker for fysikken og humøret. Og det lykkedes faktisk at være spilleklar til slutningen af april, men selvfølgelig var arrangementerne aflyst pga situationen.

Anden halvdel af 2020 gik hovedsageligt med at købe lamper. Jeg har aldrig brugt så mange penge på lamper, og jeg har aldrig været så tilfreds med alle de lamper og pærer, jeg har købt. Philips Hue produkterne er lige mig.

Hvad skal der så ske i 2021? Jeg ved det faktisk ikke. Først og fremmest vil jeg igen koncentrere mig om at spille. Jeg håber selvfølgelig også, at der bliver mulighed for et par koncerter. En sidste ting der står højt på ønskelisten er muligheden for at komme på mini-ferie i Tyskland. Det behøver ikke være i lang tid, men hvor jeg dog savner en del af de dagligvarer, jeg kan få i Tyskland men ikke i Danmark 🙂

Jeg leger stadig med tanken om at oprette en hjemmeside dedikeret til play-along noder, så jeg overvejer at skrue lidt ned for indholdet på denne hjemmeside, og så komme i gang med den anden.

Til sidst er der kun tilbage at ønske alle et godt nytår – må det være lykkebringende for alle.

Fireworks