Månedsarkiv: februar 2021

Dimser til sko

Det er simpelthen utroligt hvad der findes. Der må simpelthen være mange mennesker, som hver har utrolig mange gode ideer. Det sætter jeg stor pris på, for det kommer mig til gode. Nogle gange surfer jeg rundt på Amazon, og pludselig opdager jeg noget, som kan have interesse.

Kender du skobakker? De plastikdismer som man sætter sine beskidte sko på? Jeg er aldrig blevet rigtig gode venner med dem. For det første synes jeg, at de ofte er alt for store og fylder det hele, og så er de svære at gøre rene. Det skal helst gøres udenfor.

Nu har jeg så fundet nogen skoformede dimser, hvor formålet skulle være det samme. Jeg har en terrassedør i alrummet, hvor jeg har et par sko stående, som jeg bruger, når jeg fodrer fugle. Her slæber jeg ofte diverse skaller med ind, så den måtte bliver hurtig beskidt. Da jeg så disse dimser til sko, så tænkte jeg, at de ville passe sig bedre til at stå ved terrassedøren, samtidig med at de ville være nemmere at gøre rene. Det sidste må komme an på en prøve, men indtil videre er jeg tilfreds med funktionaliteten.

Flexible shoe drop mat

D-Link support

Jeg er stadig utrolig glad for mit ASUS mesh system, men det irriterede mig grusomt, at jeg havde en næsten splinterny router fra D-Link stående, som ikke virkede efter hensigten. Derfor tog jeg mig sammen og oprettede en supportsag hos D-Link. Min umiddelbare holdning var, at jeg må have overset en indstilling, som gjorde, at Skype opkald ikke virkede. Derudover var der småting som, at connect-knappen, som skal bruges i forbindelse med L2TP forbindelsen, ikke virkede. Der skulle en genstart af routeren til, før den ville koble op.

Der gik en uges tid efter jeg havde oprettet supportsagen, før jeg hørte noget. De undskyldte mange gange den lange ventetid og ville starte fejlsøgningen. Et par dage senere kontaktede de mig og sagde, at de ikke kunne reproducere problemet med Skype. Derfor spurgte de, om det var muligt, at jeg ville sende dem min konfigurationsfil. Det gjorde jeg, og et par dage senere fik jeg at vide, at de godt kunne reproducere problemet med min konfigurationsfil.

De spurgte derfor, om de fortsat måtte bruge min konfiguration, så de kunne fejlsøge og på den baggrund lave en ny firmware version. Endnu en uge gik og så fik jeg en besked om, at de havde lavet en betaversion af firmwaren, som jeg godt måtte teste. Og nu virker det hele.

Jeg må sige, at jeg er yderst imponeret over D-Link supporten. Jeg er godt klar over, at det tog noget tid at rette, men det blev gjort. Og da det lader til, at der ikke er andre, der har meldt fejlen, så synes jeg, at det er utroligt, at de ofrer så meget tid på en enkelt kunde som mig. Jeg følte mig godt behandlet og er absolut ikke bange for at anbefale D-Link til andre, eller selv købe produkter derfra en anden gang.

Christmas lights outside
Jeg håber ikke, at de ægte fugle også er begravet i sne (de kunstige fugle er de lysende pletter, der kan ses).

Nyt bestik

Jeg købte mit første bestiksæt, da jeg stadig boede hjemme. Det sæt har jeg endnu, og det er jeg tilfreds med. Det er ikke fancy på nogen måde, men det er effektivt, og knivene kan stadig skære. Da jeg flyttede sammen med min ex, købte vi et pænere sæt, og vi valgte at købe 2 sæt, så vi havde ekstra, når der var gæster. De sæt har jeg aldrig været tilfredse med, da jeg aldrig syntes, at knivene var særlig gode til at skære. Og efter 10 år er de intet værd.

Det at finde noget nyt bestik er ikke nogen nem opgave. Alle de moderne sæt, hvor skeen helst skal være firkantet, eller hvor designet er højere prioriteret end funktionalitet er ikke mig. Og så forstår jeg ikke, hvorfor de ikke kan være lidt farverige.

Faktisk ledte jeg efter juleting, da jeg ved et tilfælde ser et bestiksæt fra Villeroy & Boch, der hedder Play. Det kan fås i forskellige farver, og det ser også flot ud. Jeg vil helst se bestikket først, men det er ikke muligt. Alle forretninger, der kunne finde på at forhandle Villeroy & Boch er lukket.

Jeg havde besluttet mig for, at hvis jeg fik en eller anden form for ekstra lønudbetaling i januar, så ville jeg købe et sæt til 6 personer. Heldigvis fik jeg et engangstillæg fra arbejdet, og så bestilte jeg det røde sæt.

Det er nu et par uger siden, at jeg tog sættet i brug, og jeg er meget tilfreds. Det er forholdsvis let, og alligevel er det godt afbalanceret. Det er også utrolig flot, og den røde farve vil absolut passe til juletiden. Nu skal jeg så finde ud af hvilke andre farver, jeg vil bestille.

Cutlery set

Nyt Wi-Fi – igen

Jeg er aldrig blevet tilfreds med mit indkøb af min nye D-Link router. Skype virker stadig ikke, og forbindelsen er heller ikke altid tilfredsstillende. Umiddelbart vil jeg ikke klandre D-Link, for jeg har ikke kontaktet dem, og det er dumt. Jeg havde håbet, at en ny firmware version ville løse problemet, men det er ikke sket endnu.

I en af de utallige nyhedsmail jeg modtager, ser jeg en kort anmeldelse af et Netgear mesh system. Selvfølgelig bliver jeg nysgerrig på det, og så begynder jeg at undersøge mulighederne. Jeg finder hurtigt ud af, at Netgear systemerne er dyre, hvis man vil udnytte de nyeste muligheder, men jeg finder en prisbillig variation, der produceres af ASUS. Den koster en tredjedel af, hvad Netgear koster, og så har den en masse nye teknologier. Ydermere finder jeg ASUS sættet på tilbud, og så er det svært at lade være med at købe.

Når jeg skal vælge noget nyt elektronik udstyr, så går jeg i gang med at finde ud af, hvad der er af nye ting, som kan være interessante. I forhold til trådløst udstyr så går jeg efter at få den nyeste teknologi – selvfølgelig inden for rimelige økonomisker rammer. I dette tilfælde ville jeg have Wi-Fi 6 udstyr, og når det er et mesh system, så skulle det være et tri-band system, med et 2,4 GHz bånd og to 5 GHz bånd. På den måde kan man bruge det ene 5GHz bånd som backhaul mellem de to enheder. Det skal være muligt at oprette en L2TP forbindelse til et andet netværk, og det skal være muligt at vælge Smart Connect fra, så der i stedet bliver oprettet separate netværk for hhv 2,4 og 5 GHz netværkene. Årsagen til, at jeg skal kunne deaktivere Smart Connect er, at jeg har oplevet udstyr, som ikke kan opretholde en stabil forbindelse med Smart Connect. Derudover vil det være en fordel, hvis der kan kobles mindst to kablede ting til wi-fi enhederne.

ASUS ZenWiFi AX XT8 understøtter alle krav og mere endnu. Alle enheder er ens, hvilket nogle anmeldere synes er en ulempe, men jeg synes, at det er en god ide. Du kan have flere internet forbindelser koblet til, og man kan endda købe en 4G dongle og få internet den vej igennem. Eller man kan bruge den som reserve linje. Hvis man har netværkskabler trukket rundt i huset, så understøtter enhederne at bruge kabel som backhaul i stedet for 5 GHz båndet. Det er også en smart feature. Der er også en indbygget sikkerhedspakke, som i øvrigt ikke koster noget, men den har jeg endnu ikke haft lejlighed til at afprøve.

Indtil nu har jeg kun positive ting at sige om dette mesh system. Alting virker, og min internet forbindelse virker væsentlig mere stabil end med D-Link routeren. Nu mangler jeg bare at udforske et par ting mere, bl.a. sikkerhedspakken, men systemet er godkendt fra min side.

ASUS mesh routers