Månedsarkiv: juni 2021

Farvel til den gamle bil

Det var meget underligt, da jeg satte mig ind i min bil for at køre til bilforhandleren og hente min nye bil. Det skulle altså være sidste køretur i en bil, som jeg har haft i 9 år. Jeg købte bilen af mine forældre, da den var 2 år, og det var min første bil. Så den gamle dame var 11 år, og hun startede stadig hver gang, jeg drejede nøglen. Udgifterne til den har også været i den moderate ende, men reparationerne var da begyndt at komme.

På sin vis var det lidt vemodigt at skulle af med bilen, for den kørte dejligt, og jeg har været utrolig glad for den. På den anden side skulle jeg også gøre op med mig selv, hvornår det ikke længere kunne betale sig at ofre penge på en gammel bil. Jeg kunne selvfølgelig også vente til, at der pludselig dukkede en stor regning op, men så ville jeg typisk skulle undvære en bil indtil jeg havde fundet en ny. Det sidste var jeg ikke interesseret i, og derfor havde jeg valgt at bytte bil nu.

Jeg parkerede bilen hos forhandleren og dobbelttjekkede, at jeg havde alting med – servicebog, ekstranøgle, manual osv. Jeg kiggede en ekstra gang på bilen og syntes stadig, at det var en pæn og velholdt bil. Derefter låste jeg den og gik ind til forhandleren.

My old car

Asustor NAS

Uha – et mindre hjertestop til mig. Jeg sad og var i gang med at tage backup af mine data på pc’en over på min NAS boks, da min computer pludselig mistede forbindelsen til NAS boksen. Jeg loggede på NAS boksen og fik at vide, at den ene harddisk var defekt.

Jeg slukkede NAS boksen, tog en dyb indånding og tændte den igen. Den startede uden problemer, og nu var der kontakt til disken også, men jeg var godt klar over, at den ikke ville holde evigt. Typisk vil der ikke gå lang tid, før disken permanent går i stykker. Men hvad skal jeg købe som erstatning?

Første gang jeg skulle investere i en NAS boks, valgte jeg en lidt dyrere NAS boks. Det gav mig 3 års garanti og 4 diske, så jeg kunne lave redundans. Jeg oplevede desværre, at da den ene disk gik i stykker, så skulle jeg indlevere hele NAS boksen og fik den tilbage i tom tilstand. Dengang blev jeg ærgerlig og opgav at konfigurere redundans.

Da den NAS boks skulle skiftes valgte jeg at købe billige NAS bokse, og så gå efter dem, som havde en høj overførselshastighed. For at spare penge valgte jeg at droppe redundansen igen. Men nu hvor den ene disk havde meldt sin snarlige afgang, så overvejede jeg igen, hvad jeg skulle gøre i forhold til redundans.

Jeg ville gerne tage hensyn til pengene, men samtidig har jeg også samlet en del data sammen. Det ledte mine tanker hen på, at det kunne være rart, hvis jeg kunne forudsige, hvornår tingene ville gå i stykker. Pt har jeg 3 små NAS bokse stående, og det er lidt tåbeligt at skifte dem nu, hvis de kan holde 1 eller måske 2 år mere? Men jeg er heller ikke interesseret i at vente til de går i stykker, for så er det et stort arbejde at lægge alle data ind på dem igen.

Valget faldt på en lidt dyrere NAS bokse med redundans, og hvor man kan flytte diskene hen i en ny NAS boks af samme mærke, hvis selve boksen går i stykker. Så må jeg se, om jeg har nerver til at vente med at købe nyt, til det gamle går i stykker. Økonomisk skulle det jo gerne være billigere.

Jeg har købt en Asustor NAS boks, og den kan ufattelig mange flere ting end mine nuværende små NAS bokse. Så jeg har ikke tid til at skrive mere – jeg skal lege 🙂

Asustor AS5304T box

Biltanker

Jeg er ved at drive mig selv til vanvid. Ja, det er min første nye bil, og ja, jeg vil gerne passe godt på den, men behøver jeg lægge søvnløs om natten og tænke på olie? Nej, vel?

Normalt medbringer jeg selv min olie, når min bil skal på værksted. Dels er det billigere, og dels bestemmer jeg selv, hvilken kvalitet olie der bliver brugt. Nu er det min første nye bil, og jeg er gået i gang med at læse brugsanvisningen. Her kom jeg til afsnittet om, hvilken slags olie der skal bruges, og så overraskede det mig, at Mazda i samarbejde med Total har udviklet en olie, som passer til den nye type motor, som sidder Mazda’en. Jeg plejer at bruge Castrol, fordi jeg altid har fået at vide, at det er det bedste mærke på markedet.

Jeg søgte lidt på det, men informationen er ikke særlig stor. Og nogle gør det næsten til et religiøst spørgsmål. Indtil videre har jeg besluttet at spørge, hvad værkstedet har tænkt sig at bruge. Hvis de bruger Mazda olien, så er det ok for mig, men hvis de ikke gør, så medbringer jeg min egen, og så tror jeg, at jeg valget falder på enten Mazda olien eller Castrol, alt efter hvad der er nemmest at få fat i.

Næste ting der så trænger sig på er, om benzin bare er benzin, eller om der faktisk er forskel. I dag kører jeg ind og tanker der, hvor det er billigst, men det er da ikke gået forbi min næse, at Shell har noget, som hedder V-Power. Det skulle være ih og åh, så meget bedre. Og når nu jeg skulle bekymre mig om olien, hvorfor så ikke kigge på benzinen også?

Her faldt jeg straks over den simple ting, at jeg simpelthen ikke lige havde forstået, hvad der var så specielt ved V-Power – det er benzin med et højere oktantal end den normale 95. Nåh, så det er der, forskellen ligger. Hurtigt fandt jeg ud af, at med mindre man ejer en ældre bil eller en sportsbil, så er det fuldstændig lige meget, og at man bør holde sig til det, som bilfabrikanten anbefaler – i mit tilfælde oktan 95.

Til gengæld er der flere som hælder til, at de additiver Shell putter i deres benzin er bedre end andres. Dvs at de renser motoren bedre. Men det er svært at bedømme, for der er ingen benzin producenter, der vil ud med, hvad de stopper i deres benzin og i hvilket forhold. Jeg tror, at jeg spørger værkstedet, om det gør en forskel. Lige nu hvor der ikke rigtig er benzin krig, så er det faktisk billigere for mig at tanke Shell benzin, fordi jeg får rabat igennem mit FDM abonnement, og det er i hvert fald sundt for min pengepung 🙂

Rhododendron

Kollega går på pension

Det kom som et lyn fra en klar himmel – min teamleder går på pension. Egentlig havde jeg ikke regnet med, at han ville stoppe foreløbigt, og jeg er heller ikke sikker på, at det var sket, hvis vi havde haft almindelige arbejdsdage i stedet for hjemmearbejde. Men nu gider han ikke mere, og jeg forstår ham egentlig godt.

Men det giver noget usikkerhed, og jeg kan ikke lade være med at gruble over, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Min chef tror bare, at vi kan undvære funktionen teamleder, men jeg er ikke så sikker. Min chef har ikke forstand på It, og det gør det nogle gange svært at diskutere teknik med ham. Desuden har jeg et par gange oplevet, at han ikke bakker vores It funktion op, og det har jeg det ikke særlig godt med.

Faktisk er der ingen chefer på mit arbejde, som har forståelse for It, og det synes jeg er et problem. Det gør det utrolig svært for dem at tænke It med i de daglige processer, for de ved simpelthen ikke, hvornår It kan hjælpe, og hvornår det ikke giver mening. Og så vil jeg slet ikke nævne manglen på forståelse for It sikkerhed. Der har vores teamleder virkelig formået at trumfe igennem, men nu tilfalder den rolle min chef, og det dur han ikke til – endnu.

Jeg håber selvfølgelig, at han med tiden kan blive klædt på, og at han også med tiden lærer at spørge og inddrage dem, som sidder med ekspertisen, jeg har bare ikke oplevet det endnu.

Det næste problem er tilgængelighed. På min arbejdsplads er der en eller mærkelig holdning om, at chefer skal have alle deres dage plastret til med møder – ofte uden pauser mellem dem. Det gør det ikke nemt at få fat i dem, og nogle gange skal It ting diskuteres, også selvom der ikke nødvendigvis er kaldt ind til møde. Vi har været vant til, at vi stort set altid kunne få fat i vores teamleder, hvis der skulle tages en beslutning, som vi ikke selv måtte tage. Også det bliver der nu lavet om på.

Fremtiden bliver spændende.

Garden tiles before cleaning
Jeg er gået i gang med at rense fugerne mellem mine fliser (før billede)
Garden tiles after cleaning
Fliserne efter rensning af fugerne

P-skive

Tænk engang at en så simpel ting som en P-skive kan give så mange problemer. I forbindelse med købet af min nye bil gik jeg på jagt efter en P-skive. Den P-skive jeg har i min nuværende bil er utrolig svær at skifte batteri på. Den indstiller selvfølgelig sig selv, når man parkerer, og den skifter også automatisk mellem vinter- og sommertid, men batteriskiftet er virkelig besværligt. Derudover så er den ikke gyldig i Tyskland.

Det sidste kom faktisk bag på mig. Sidst jeg var i Tyskland, var der flere flinke tyskere, som gjorde mig opmærksom på, at min danske P-skive ikke gælder i Tyskland. Det forstod jeg selvfølgelig ikke et kvæk af. Den fortalte jo, hvornår jeg havde parkeret bilen.

Det viser sig, at bl.a. Tyskland kun godtager P-skiver med halvtimes intervaller. Hvorfor det så skulle give problemer at have 15-minutters intervaller, forstår jeg ikke lige logikken i. Jeg får jo ikke lov til at parkere i længere tid af den grund. Men jeg gik på jagt efter en ny P-skive.

Den skulle kunne virke i både Danmark og Tyskland, og jeg ville også gerne have, at der ikke skulle skiftes batteri. Og hvis der skulle, så skulle det være nemt. Jeg har nu fundet og købt en, som opfylder mine krav. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt den gælder i Tyskland, for der er ikke noget hvidt P på en blå baggrund på dimsen, men jeg kan stille den til halvtimes intervaller, eller jeg kan stille den manuelt, hvilket også skulle være godt nok. Jeg tager chancen og ellers må jeg acceptere en P-bøde og finde en anden P-skive.

Parking disc