Månedsarkiv: juli 2021

Farvel til min far

Jeg ved godt, at der nogle, der synes, at det er mærkeligt at holde afsked med min far på samme dag, som jeg har fødselsdag. Men min fars ønske var, at vi skulle fejre hans lange liv. Vi skulle gøre det til en glædelig begivenhed. På grund af COVID-19 har vi ventet indtil nu med at fejre hans liv. Vi hentede hans urne d. 27. maj, og den blev selvfølgelig afleveret på kirkegården, hvor den hørte til, men nu er det tiden til at samles og mindes.

Vi er en lille familie, så det foregik stille og roligt hjemme hos mig. Årsagen til at samles lagde en dæmper på humøret, hvilket jeg syntes var ærgerligt. Min mor havde ønsket, at jeg skulle spille et par numre på alle de instrumenter, som jeg har. Og det selvom der er flere i selskabet, som reelt ikke er interesseret i det. Jeg spiller for min mors skyld – min far er jo allerede død, selvom vi havde aftalt, han ville lytte, når jeg spillede, uanset hvor han var 🙂

Klarinet:
Cry me a river
Wenn der weisse flieder wieder blüht
Largo from Xerxes
Honeysuckle Rose

Aerophone (trompet):
Lili Marleen
Aus Böhmen kommt die musik
Red Roses for a Blue Lady

Yamaha YDS-150 (Tenor Sax):
Sittin on the dock of the bay
What a wonderful world
Just a gigolo

Fløjte:
Volare
Love letters in the sand
Besame Mucho
Andante Trumpet Concerto

Alt Sax:
I do, I do, I do, I do, I do
Basin Street Blues
Georgia on my mind
The bare necessities
Blue Christmas

Artificial sunflowers

Service på gasfyr

Jeg havde forventet at min gasfyr ville kunne holde nogle år endnu, men da teknikeren var hos mig for at udføre et serviceeftersyn, så havde han nedslående nyheder. Fyret havde det ikke særlig godt, at det var både forbrændingskammeret og motoren, den var gal med.

I bedste fald ville en reparation koste det halve af et nyt gasfyr. Normalt ville jeg ikke være i tvivl, men da jeg lige havde købt ny bil, så var jeg pludselig ikke helt sikker på, hvad jeg skulle vælge.

Selvom det er lidt svært at få fat i nogle, når det er sommerferie, så vil jeg i næste uge prøve at skrabe lidt information sammen. For det første skal jeg finde ud af, om jeg skal reparere gasfyret, købe nyt eller købe nyt på afbetaling (jeg har fundet et firma, som tilbyder afbetaling over 8 år sammen med en serviceaftale). Hvis jeg skal have et nyt gasfyr, så skal jeg finde ud af, hvilket mærke jeg skal satse på. Firmaet, som tilbyder finansiering af købet, forhandler ikke Viessmann, som er mærket på mit nuværende gasfyr.

Så vidt jeg har fundet frem til, så skal jeg vælge enten Viessmann eller Vaillant, så jeg kunne godt tænke mig at få rådgivning fra et VVS firma som sælger begge mærker.

Næste uge skal vist bruges på at ringe rundt for at få information og indhente tilbud.

My natural gas boiler

Udskiftning af gulvtæppe

Jeg synes, at det nye trægulv, som jeg fik lagt i starten af året, er utrolig flot. Det ærgerlige er, at mit tæppe dækker en stor del af gulvet, og det, synes jeg, er synd. Jeg gik derfor på jagt efter et alternativ.

Ideelt set ville jeg gerne have et gennemsigtigt tæppe, men den slags er ikke sådan lige til at finde 😉 En anden mulighed ville være at vælge et mindre tæppe, men det ville heller ikke være ideelt. Jeg ville nemlig gerne gøre det nemmere at dyrke motion i stuen uden at skulle fjerne tæppet hver gang.

Det ville også være en mulighed at lade være med at lægge nogen som helst form for gulvtæppe, men så er jeg bange for, at gulvet vil få alt for mange skader, når jeg taber ting. Eller også vil det ærgre mig, hvis jeg spilder noget, og det giver synlige skader på gulvet.

Jeg endte op med at vælge en form for kontorstolsunderlag. Det var svært at finde en type, som kunne lægge fast på glat underlag, men det lykkedes. Det ser, selvfølgelig, ikke nødvendigvis elegant ud, men jeg kan godt lide, at jeg kan se gulvet. Og så har det den fordel, at det er meget nemmere at holde rent end et gulvtæppe. Kan du lide det?

My carpet
Det ‘gamle’ tæppe
The new plastic carpet
Den nye version af et ‘tæppe’

Ny bil hentet

Det var uvirkeligt, skræmmende, spændende og komisk, da jeg hentede min nye bil. Det var uvirkeligt, fordi det ikke rigtig var gået op for mig, at den flotte, nye bil var min. Et lille svip med dankortet og vupti, så ejer man en flot ny bil. Når det drejer sig om så mange penge, så er det næsten for nemt.

Jeg kan godt lide at få nye ting, men det skal helst være sådan, at jeg har tid til at prøve tingene af alene og i mit eget tempo. Sådan er det ikke, når man henter en bil, som dels har automatgear og dels er spækket med udstyr. Næh nej, det er bare at sætte sig ind i bilen og køre ud blandt alle andre, mens man febrilsk forsøger at finde ud af, hvorfor bilen siger en eller anden mærkværdig lyd. Heldigvis var turen fra bilforhandleren og hjem til mig ikke særlig trafikeret, og det forgik på landevej langt det meste af tiden.

Det var spændende at skulle køre hjem i den nye bil på en strækning, som jeg har kørt mange gange før. Gad vide om det ville blive anderledes end i den gamle bil? Ja, det var en meget mere behagelig køretur. Jeg fandt også hurtigt ud af, at jeg skal vænne mig til at køre i bilen, og den adaptive fartpilot skal bruges på en helt anden måde end min gamle, standard fartpilot. Heldigvis er der masser af tid og køretur til at lære det i.

En af de ‘store’ forskelle på min gamle bil og den nye er, at benzinpåfyldningen skal ske på den anden side af bilen. Sælgeren var sød at påpege, at jeg kan se på et lille ikon, hvis jeg bliver i tvivl, men som jeg sagde til ham, så skal det nok gå galt for mig. Og ganske rigtigt, da jeg skal tanke bilen første gang, så sidder jeg møjsommeligt og husker mig selv på, at det skal foregå på den anden side af bilen. Jeg parkerer, står ud af bilen og storgriner – jeg holder forkert! Og det til trods for at jeg tænkte over det. Nåh, men der var ikke andet at gøre end at stige ind i bilen og vende den. Det bliver ikke sidste gang, at jeg gør det 🙂

My new car