Månedsarkiv: august 2021

ASUS Wi-Fi Router

Jeg er inde i en stime, hvor jeg ikke kan blive tilfreds med den router, som jeg køber. For et år siden købte jeg en D-Link router, som jeg havde en masse problemer med, når jeg talte via Skype. Jeg kunne godt ringe op, men når opkaldet blev taget i den anden ende, så fungerede det ikke.

I starten af i år købte jeg derfor en ny router. Faktisk købte jeg et sæt, hvor den ene kunne agere router, mens den anden kunne være en del af et mesh setup. Det har kørt uden problemer. Ja, det vil sige, at nu har jeg igen fået et problem. Denne gang skyldes det, at den VPN udbyder, jeg benytter, har besluttet at nedlægge den oldgamle protokol, som disse nye routere kan bruge. Det betød, at jeg var nødt til at sætte mig ind i VPN teknologi og muligheder. Samtidig ville jeg også gerne kunne bruge de 2 ASUS dimser, som jeg købte tidligere på året.

Nu er jeg så gået all-in og har købt en monster router fra ASUS. Ja, køn er den ikke, men den virker. Og den har et hav af funktioner. Derudover kan den sættes i mesh system med de andre ASUS dimser, så jeg har prima dækning i huset. Nu virker det hele, og jeg har kontrol over, hvilke enheder der bruger VPN og hvilke, der ikke gør, hvilket jeg ikke kunne gøre tidligere. Derudover er der indbygget skanning af trafikken, hvilket jeg også er et plus.

Picture of the box to ASUS ROG Rapture GT-AX11000

Virtual Saxophone Workshop 2021

Endnu engang er det blevet tid til en Virtual Saxophone Workshop, og jeg tilmeldte mig selvfølgelig med det samme, da jeg fik invitationen. Indholdet af disse workshops er fantastisk, og prisen er i den lave ende i forhold til, hvor meget indhold der er.

For at være helt ærlig, så er jeg glad for at COVID-19 har lært folk, at internettet er blevet modent til at afholde virtuelle konferencer. For det første er det meget billigere at deltage, når man ikke skal rejse og have hotelophold. Derudover er det rart, at man som introvert kan få lov til at tage tingene, som man magter. Og den sidste skønne ting er, at man har adgang til sessionerne bagefter. Så hvis man ikke har kunnet deltage af den ene eller anden grund, så har man stadig mulighed for at få valuta for pengene.

Jeg krydser fingre for, at denne type virtuelle workshops/konferencer vil fortsætte og blive endnu bedre, efterhånden som folk lærer at håndtere dem, samtidig med at teknikken bliver bedre.

A green bug on my red car
Den var ikke svær at se, da jeg kom ud til min bil, for det lysegrønne insekt er noget af en kontrast til min røde bil.

Status på ny bil

Jeg har haft min bil i 1 ½ måned, og jeg har nu en god forståelse for, hvad folk mener, når de snakker om køreglæde. Lad mig starte med at slå fast, at jeg var meget glad for min gamle Opel Astra stationcar, men det ændrer ikke ved, at min nye bil kører meget bedre. Det er simpelthen en fornøjelse – den glider bare og støjer stort set ikke, så det er afslappende at køre i den.

Jeg har aldrig haft problemer med at køre med manuelt gear, så jeg var lidt spændt på automatgear. Jeg har hørt flere skrækhistorier, men de er alle blevet gjort til skamme. Automatgearet fungerer upåklageligt i min bil.

Dertil kommer glæden ved alle de moderne features, som bilen er udstyret med. Lad mig starte med den adaptive fartpilot. Den er meget anderledes at bruge end den almindelige fartpilot i den gamle bil. Ja, selvfølgelig er det bare at slå den til, men set fra mit synspunkt, så kræver det tilvænning, hvis man vil have det fulde udbytte. Jeg kæmper stadig med min gammeldags måde at tænke på, når jeg skal bruge fartpiloten. Det var ikke unormalt, at jeg ikke kunne bruge den gamle, fordi den forankørende bil kørte meget ujævnt, når det kom til hastighed. Så skulle man sidde og slå fartpiloten til og fra, og det blev også træls. Med den adaptive fartpilot skal man slet ikke tænke på den slags, og det er skønt.

Den næste ting som jeg virkelig sætter pris på er 360 overblikket. Det har altid generet mig lidt, at jeg ikke er god til at bakke, men da jeg ikke bruger det særlig meget, så giver det mening. Med det fulde overblik over bilen på den indbyggede skærm, så bakker jeg bilen på plads, som om jeg ikke havde lavet andet de sidste 20 år. Jeg bruger det faktisk også, hvis jeg skal forbi et meget smalt sted, for så har jeg styr på, hvor tæt jeg er på en mur eller andre biler.

En sidste ting som jeg ofte lægger mærke til, når jeg kører, er, at jeg skal lære at tolke de forskellige symboler, lamper og lyde, som bilen kan komme med. Det skal nok komme, men hver gang bilen laver en lyd, så kigger jeg febrilsk i heads-up displayet og på instrumentbrættet for at finde ud af, hvad den nu prøver at gøre mig opmærksom på 🙂 Jeg skal nok blive bedre til det, men lige nu er det lidt hektisk.

The front of my new car
The back of my new car

Vaskemaskine

Typisk at flere ting går i stykker på samme tid. Et par uger efter jeg fik at vide, at jeg skulle have nyt naturgasfyr, så går min vaskemaskine i stykker. Heldigvis ikke noget der forårsager vand over det hele, men touch displayet virker ikke. Uden touch displayet kan jeg ikke betjene maskine – hverken starte, vælge program eller noget. Øv. På den anden side så har den Gorenje vaskemaskine holdt i over 13 år, og det er længere tid, end jeg havde forventet.

Men hvad skal jeg vælge som erstatning? Jeg vil allerhelst have en ny maskine med touch panel. Det er meget nemmere at holde rent, men alle vaskemaskiner er med stor drejeknap. Hmpf, ikke lige hvad jeg ønsker. Jeg læser nogle tests samtidig med at jeg prøver at finde ud af, hvad jeg egentlig gerne vil have. Jeg er enlig, så jeg har ikke det store behov for 9 kg vaskemaskiner. Til gengæld har jeg længe drømt om en Miele vaskemaskine. Jeg synes bare, at de er så dyre.

Jeg beslutter mig for at rende i et par forretninger for at se dyrene i virkeligheden. Her falder jeg over en den Miele vaskemaskine, som jeg gerne vil have – på tilbud. Den er sat 3000 kr ned. Se, så er den kommet ned i en overkommelig prisklasse. Jeg skal selvfølgelig lige se, at den har det, som jeg gerne vil have – Automatisk dosering af vaskepulver, tjek – mulighed for at bruge almindelig vaskemiddel både flydende og pulver, tjek – mulighed for caps, tjek – mulighed for at bruge app, tjek. Den køber jeg.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så betyder en vaskemaskine ikke så meget for mig. Jeg er alene, og jeg har ikke hverken særlige eller vilde behov. Men jeg må indrømme, at jeg godt nok er blevet glad for denne vaskemaskine. Det er lækkert, at jeg ikke skal tænke på korrekt dosering af vaskemiddel. Jeg synes også, at det er fedt, at jeg i app’en kan se, hvor lang tid der er tilbage af en vask. Og så vasker den pænt og er meget nemmere at holde ren i gummiringen ved døren. Det eneste jeg mangler i forhold til den gamle maskine er, at den ikke vejer tøjet, når man putter det ind i maskinen. Det var så dejligt med den gamle, at jeg bare skulle se på displayet for at finde ud af, hvor meget tøj, jeg kunne putte i den. Nu skal jeg vide, hvor meget tøjet vejer – det er lidt irriterende.

Washing machine

VISA Debit/Kredit, Mastercard eller ?

Jeg har snart sommerferie og i den forbindelse er jeg optimist. Jeg vil gerne en tur til Tyskland, og normalt er jeg udstyret med både VISA og Mastercard, når jeg tager afsted. Lige nu har jeg dog ikke noget Mastercard, fordi min bank har lukket for det pga inaktivitet. Det er sådan set fair nok, men jeg havde dog ønsket, at jeg havde fået en advarsel først.

Jeg kunne selvfølgelig vælge at bestille et nyt Mastercard, men jeg valgte i stedet at kigge på, hvilke muligheder jeg havde hos den anden bank, jeg bruger. Jeg har ikke behov for kreditten, som Mastercard tilbyder, men jeg har behov for at kunne bruge mere en 20.000 kr om måneden, hvis jeg f.eks. skal købe et nyt musikinstrument.

Jeg starter med at kigge på min banks hjemmeside for at få et overblik over mine muligheder. Og det første jeg finder ud af er, at jeg tilsyneladende er gammeldags. Nu findes der nemlig to typer VISA kort – debit og kredit. Der findes 2 forskellige VISA kredit, 3 forskellige VISA debit og 1 Dankort. Umiddelbart hælder jeg til at vælge VISA Debit (og ikke Basis eller Mobil). Jeg søger noget mere på emnet og læser betingelserne, men intet sted kan jeg finde information om, hvor mange penge jeg kan bruge på et VISA debit kort. Det nærmeste jeg kommer det er ‘op til et fast beløb som er fastsat af banken’. Ingen nærmere angivelser. Ok, jeg starter med at ringe til helpdesken/supporten. De kunne ikke give mig et svar. Så skriver jeg til min bankrådgiver. Han har ikke tid, så der er i stedet en anden, som svarer. Hun sender mig et par links til deres hjemmeside. Jep, dem kender jeg godt, men de svarer jo ikke på mine spørgsmål. Så jeg skriver lidt surt tilbage, at jeg senest har kontaktet dem for 3 år siden, så jeg synes godt, at de kunne tage sig tid til at svare i stedet for at sende mig links, som ikke besvarer mine spørgsmål. Det skaber så hul igennem til min bankrådgiver, som undskylder det dårlige svar fra kollegaen. Denne gang får jeg svar på mine spørgsmål, så jeg vælger at bestille et VISA debit kort. Det skulle gerne dække alle mine behov, og så kan jeg selv skrue op og ned på beløbsgrænserne, hvilket passer mig godt.

Decoration with a frog on some fall leaves