Månedsarkiv: september 2021

Bestilling af nyt gasfyr

Jeg havde godt nok ikke regnet med, at det ville være svært at købe det naturgasfyr, som jeg gerne ville have. Først gik jeg i gang med at søge efter diverse test for at finde ud af, hvilke producenter af naturgasfyr, jeg skulle vælge imellem. Jeg fandt hurtigt ud af, at hvis jeg ville have det bedste, så stod valget mellem enten Vaillant eller Viessmann. De har hver deres fordel, men jeg hældte til Viessmann.

Næste trin var at finde en VVS’er, som solgte og havde erfaring med begge mærker, så jeg kunne få råd og vejledning til at vælge, hvad jeg skulle have. Det var til gengæld ikke særlig nemt. Mit nuværende naturgasfyr er et Viessmann, og det bliver serviceret af OK. De ville selvfølgelig gerne sælge mig et naturgasfyr, men de solgte ikke Viessmann og var heller ikke interesseret i det. Jeg fandt endelig et VVS firma, som ifølge deres hjemmeside solgte både Viessmann og Vaillant, så dem kontaktede jeg. De ville overhovedet ikke sælge mig et Viessmann gasfyr. I stedet sendte de et tilbud på et dansk naturgasfyr, som jeg ikke kunne finde noget information på. Der var alle mulige rabatter, hvis man tegnede en serviceaftale, meeeen i forhold til at hvad mit nuværende gasfyr har kostet, så ville det blive en meget dyr fornøjelse. Jeg var frustreret.

Pludselig huskede jeg, at mine forældre for nogle år siden havde præcis samme problem, men de havde endelig fundet en VVS et godt stykke væk, som både ville sælge Viessmann gasfyr, og som også anbefalede det som et af de bedste, så dem kontaktede jeg. De var noget forundret over min historie og kunne slet ikke forstå, hvorfor jeg havde så svært ved at få at Viessmann gasfyr. De ville gerne sælge mig sådan et og sætte det op, men det ville koste ekstra pga den ekstra transporttid, da jeg boede et godt stykke fra deres normale område. Jeg bad straks om et tilbud, og det viste sig, at prisen var den samme, som de to andre tilbud jeg havde modtaget, også selvom der var ekstra transportomkostninger. Nu går jeg bare og venter på, at de har tid til at komme.

Old natural gas boiler

Robotplæneklipper til min mor

Jeg har snakket med min mor om, hvorvidt hun gerne vil blive boende i huset, og hun er meget klart sagt, at det vil hun gerne. Samtidig har vi også snakket om, hvad der kan gøres for, at det bliver mere overkommeligt at blive boende og samtidig holde både hus og have vedlige. Et af mine forslag var, at hun skulle investere i en robotplæneklipper. I starten var interessen ikke så stor (det tager jo ikke så lang tid, var kommentaren), men efterhånden som vi snakkede mere og fandt priser frem, så blev hun lidt mere fanget af ideen.

Jeg gik i gang med at kigge på mærker og tests, for jeg var meget i tvivl om, hvad vi skulle gå efter. Et af de meget store valg er, om man selv vil installere den og ledning, eller om man vil få nogle til det. Til min store overraskelse så var det faktisk muligt at købe mange forskellige robotplæneklipper i byggemarkederne og få nogle til at installere dem. Næste overvejelse har noget at gøre med, hvad man skal gøre, når robotten skal serviceres. Af egne erfaringer ved jeg, at det kan både være svært at finde en, der kan servicere robotten, og det kan også blive MEGET dyrt.

Vi endte op med at tage det sikre valg. Min mor købte en Husqvarna ved en autoriseret maskinforretning. De havde robotten til en god pris, og prisen for opsætning var også i orden. Og så har de endda en service, hvor de kommer og henter robotten om efteråret, og så servicerer, renser og opdaterer de robotten ved samme lejlighed. Om foråret komme de med den igen og sørger for, at den kører. Jeg glæder mig til at se robotten arbejde.

Da jeg ikke har nogle billeder af robotten, så er der i stedet billeder af mine ‘nye’ lamper til badeværelset. Jeg har endnu ikke haft lamper hen over spejlene på badeværelserne, så det er da vist på tide. De blev købt i foråret, men eftersom min far døde, så har de bare ligget og ventet på, at jeg havde overskud til at sætte dem. Det er hermed gjort.

Philips Hue lamps for the bathroom

Klistermærker i soveværelset

Jeg er blevet meget glad for resultatet med klistermærker på væggen i mit spilleværelse. Jeg synes, at det giver noget liv, og det er noget helt andet end at finde nogle billeder og sætte dem op. Det er også sådan, at Amazon har det med at sende lokke-mail med produkter, som minder om noget, man har købt tidligere, så jeg har selvfølgelig fået mange andre forslag til klistermærker.

Nu er jeg typen, der ikke vil sætte det samme op, fordi jeg gerne vil have lidt afveksling, så da jeg fandt nogle andre klistermærker, som jeg godt kunne lide, og som jeg mente passede til mit soveværelse, så blev de købt. Resultatet kan ses nedenfor.

Stickers on wall
Sticker on wall in bedroom

Ferien er startet

Så er min sommerferie endelig startet. Jeg synes, at på privatfronten har været nogle anstrengende og mærkelige måneder efter min fars død. Der har været nogle praktiske ting, som jeg har skullet hjælpe min mor med, men der har også været behov for snakke om alt muligt.

Denne første uge har absolut ikke været nogen afslappende uge. Øvning i big bandet er startet op efter sommerferien, og det var dejligt at se dem alle sammen igen og være sammen med dem. De er nogle hyggelige mennesker alle sammen, og så spiller vi noget fantastisk musik. Kan det blive bedre?

Derefter var det op til min mor og knokle. For næsten et år siden fik mine forældre nye vinduer og døre i deres hus. Indvendigt havde de valgt, at de skulle være af træ. Det var ikke noget problem. Til gengæld ville alle listerne blive sat op ubehandlet, så hvis ikke farveforskellen mellem vindue og liste skal blive for stor med tiden, så skal listerne lakeres, og det var mit job.

Jeg kan faktisk godt lide den slags arbejde. Jeg gider ikke rigtig oprydning og rengøring, men slibearbejde og efterfølgende lakering kan jeg godt lide. Det er nu gjort, så jeg har god samvittighed, og så må jeg se, hvad jeg ellers skal få tiden til at gå med.

Untrimmed tree
Før jeg gik i gang med klipningen
Trimmed tree
Efter klipning