Månedsarkiv: oktober 2021

Play-along dag

Jeg bruger, som den eneste, en tablet til mine noder i big bandet. Ja, jeg bruger den til alle min noder, og jeg synes, at det er fedt, at jeg altid har alle noder med mig uden at det vejer alt for meget. En af de andre i big bandet har kigget misundeligt på min iPad, og vi havde snakket lidt om, hvilke muligheder der er. Og der var også et par andre, som gerne ville høre, hvad der kunne lade sig gøre. Bare det med, at man kan ‘skrive’ på sine noder, selvom de er digitale, er ukendt for mange. Derfor valgte jeg at invitere dem, som havde lyst, til at komme en tur hjem til mig. Så kunne jeg nemt vise, hvordan jeg brugte den, hvordan jeg ordnede mine noder, og hvordan jeg gjorde med play-along numre. Det sidste var flere fra big bandet nemlig meget nysgerrige på.

Jeg var selvfølgelig en smule nervøs. Jeg kan godt lide dem alle sammen i big bandet, men jeg er en meget privat person, så det er meget nyt for mig at invitere folk indenfor. Jeg gider ikke alle fordommene, som jeg er vant til, at mine kolleger stiller op med. Til min store overraskelse og glæde så havde jeg bekymret mig uden grund – skønt.

Det var en fantastisk dag. Jeg nød det, og jeg fik vist og forklaret, og der blev spurgt ind til mange ting. Flere var imponerede over mulighederne, og nogle var også lidt fascineret af, at jeg bare kunne få billedet af min tablet vist på mit tv.

Vi fik også spillet, så de fik prøvet lidt play-along, og alle var glade. Alt i alt en meget vellykket dag.

Fall decorations with lights

Nyt gasfyr

Endelig blev det tid til at få skiftet mit gasfyr. Det gik stærkt, og jeg synes, at de har lavet et pænt stykke arbejde. Jeg føler mig bare lidt snydt – jeg har fået mindre for pengene, end jeg havde. Nej, det er pjat. Varmtvandsbeholderen er bestilt i en mindre udgave, så det giver god mening, at den fylder mindre, men jeg havde ikke regnet med, at gasfyret ville være mindre.

Til gengæld er jeg glad for, at der nu er permanent vandtilslutning til fyret, så jeg ikke skal stå og kæmpe med en slange, hvis pakning er blevet udtæt efter et par år. Det giver vand alle andre steder, end hvor jeg vil have det. Og hvis nogle er nysgerrige, så er den lille hvide runde ting en afkalkningsdims, som skal øge holdbarheden af gasfyret.

Old natural gas boiler
Gammelt gasfyr og varmtvandsbeholder
New natural gas boiler
Nyt gasfyr og varmtvandsbeholder

Vinterdæk på ny bil

Jeg har prøvet noget nyt. Det er nemlig første gang, at jeg skal benytte mig af serviceaftalen på min bil. Det er blevet tid til at få sat vinterdæk på bilen, og da jeg valgte at købe en serviceaftale, så indeholder den både opbevaring og skift af dæk. Og ja, det er der mange som bruger, men for mig var det lidt underligt at gå ind på værkstedet, få udført et stykke arbejde og køre igen uden at betale. Der kom en medarbejder med nøglerne og ønskede mig god dag, og så stod jeg der og trippede lidt, før jeg gik ud af døren og kørte min vej.

Det var faktisk en dejlig måde at gøre det på. Skeptikerne vil straks sige, at det er for dyrt med de serviceaftaler, men ifølge min beregning/sammenligning med min gamle Opel, så kan det godt betale sig, når man benytter sig af de ting, som er en del af serviceaftalen som f.eks. dækopbevaring, skift af dæk, syning af bilen, rabat på undervognsbehandling mm. Jeg er godt tilfreds, og tiden vil vise om det holder ved.

Bilen ser nu godt ud, når der er valgt fælge, hvor man kan sætte hjulkapsler på. Det var et lidt trist syn, når min gamle Opel kørte på vinterdæk, fordi hjulkapslerne ikke kunne sættes på.

Car with summer tires
Sommerdæk
Car with winter tires
Vinterdæk

Nyt TV

Det har virkelig været et dyrt år, og det er ikke slut endnu. Det er som om alting skal skiftes ud på samme tid. Denne gang var det mit TV, som opgav livet – og så er det krise i det lille hjem. Godt nok har jeg ikke noget tv signal ind i huset, og jeg ser heller ikke sport, men jeg kan altså ikke undvære at streame mine actionfyldte Hollywood film 🙂

Til gengæld synes jeg ikke, at det nødvendigvis er nemt at vælge. Fjernsynene kan også meget mere i dag, end sidst jeg købte et, men for mig er billedkvaliteten det vigtigste. Selvfølgelig inden for en rimelig pris, for de holder jo ikke evigt.

Jeg valgte at købe et Sony TV, og der er nogle, som har spurgt mig, hvorfor jeg ikke bare valgte et LG, som jo bruger samme skærm. Og jo, det er samme hardware, men ‘hjernen’ bag er forskellig, og da jeg bedst kan lide det billede, som Sony producerer, så har jeg valgt det.

Fall decorations

Tefal dims

Jeg plejer ikke at købe diverse husholdningsapparater, men denne gang blev jeg fristet. Jeg kunne godt tænke mig, at jeg kunne lave en sandwich med ost, skinke, salat osv uden at skulle tænde ovnen – det er spild af energi. Og jeg kunne også godt tænke mig, at det gik hurtigere, for det tager sin tid at varme ovnen op. Egentlig kiggede jeg ikke efter det, men jeg fik en tilbudsmail ind i min indbakke, og så blev jeg lidt nysgerrig.

De reklamerede for en Tefal dims, hvor man kunne skifte varmepladerne. På den måde skulle man kunne bruge den til forskellige ting – bl.a. også lave pandekager. Det er ikke tit, at jeg laver den slags, men det hænder der nogle gange om året. Og så bruge jeg bare en almindelig pande, hvor jeg laver mindre pandekager på, men denne dims har specifikke forme til formålet.

Jeg har endnu ikke prøvet at lave varme sandwiches, men jeg har forsøgt mig med pandekagerne, og det var jeg ikke særlig god til. Min umiddelbare reaktion var, at det var nemmere på en pande, men nu er jeg ikke den, der giver op så let, så det skal da prøves igen – øvelse gør mester. Og så glæder jeg mig til de varme sandwiches.

Tefal toaster