Saxofon undervisning

Jeg har i et stykke tid ønsket at få noget undervisning i forhold til min saxofon. Det er ikke lykkedes mig at finde det online. Sidste år så jeg en reklame for en aftenskole, men jeg havde ikke overskuddet til at vurdere det nærmere. Derudover er jeg ikke sikker på, at undervisning hver uge er noget for mig. Dels har jeg ikke altid tid til at øve mig fra uge til uge, og dels bliver jeg træt af den samme trommerom i længden. Op til jul sidste år så jeg igen reklamen for aftenskolen, og denne gang tog jeg chancen. Det var trods alt kun for et halvt år, at jeg ville binde mig.

COVID-19 har været skyld i, at jeg ikke kunne mødes fysisk med min saxofon lærer på første undervisningsdag. Til gengæld arrangerede han lidt online undervisning. Nu har jeg så haft 2 virtuelle undervisningtimer og 1 fysisk, og jeg er indtil videre godt tilfreds med mit valg.

Jeg ved, at jeg skal holde et par af mine meninger i ave. Jeg er stor tilhænger af play-along musik, men jeg ved, at det er der mange, som ikke er, så jeg var lidt spændt på, hvad min lærer mener. Indtil videre har jeg på fornemmelsen, at han ikke er helt så stor tilhænger af det, men jeg fornemmer også, at han ikke helt er bekendt med alle mulighederne. Alligevel bruger han det i undervisningen, fordi han ved, at jeg godt kan lide det – at absolut plus til ham.

Inden jeg havde første undervisningstime, sendte han en mail og bad mig fortælle, hvad jeg godt ville lære. Her lagde jeg meget vægt på lyd og de høje toner. Som en sidebemærkning nævnte jeg, at jeg ikke kan improvisere. Han har givet mig nogle tips i forhold til høje toner, og han synes, at det lyder godt, når jeg spiller, men han har lagt mere vægt på at spille efter gehør og improvisere. Så han er gået i gang med at prøve mig af i forskellige ting – jeg tror, det er for at finde ud af, hvordan jeg bedst lærer at improvisere. Indtil videre går det godt, men jeg kan godt mærke, at det er svært for mig.

Nåh, jeg glæder mig til at evaluere forløbet til sommer, når jeg har fået stoppet ny viden ind i hovedet og har fået lov til at fordøje det.

Og så er det blevet tid til at skille mit juletræ ad.

Assembled artificial christmas tree
Halfway assembled christmas tree
Disassembled christmas tree