Nye foderautomater

Jeg har fået et fantastisk godt eksempel på, hvorfor begreber som ‘stor’ og ‘lille’ er relative. Jeg har nogle små foderautomater til fuglefoder, og jeg har engang imellem problemer med at råger og skader er i stand til at tømme automaterne. Så da jeg så, at Vivara har fået foderautomater, der lukker for adgangen til foderet, hvis fuglen er for stor, tænkte jeg, at sådan nogle skal jeg have. De havde to forskellige modeller, så jeg bestilte en af hver.

Da jeg åbner kassen, som de er leveret i, får jeg et chok – de er godt nok store! Den store af de ‘små’ automater indeholder i nærheden af 5 gange så meget foder, som den automat jeg allerede har. Set fra den lyse side, så er det ikke længere nødvendigt at fylde automaten hver dag.

Jeg kan ikke helt lade være med at grine af mig selv. Jeg må have set sjov ud, da jeg så størrelsen på de automater. Umiddelbart ved jeg heller ikke, hvad jeg skal fylde i automaterne. Jeg havde oprindeligt regnet med, at det skulle være solsikkekerner, men det er ikke, hvad mine fugle spiser mest af i øjeblikket. På den anden side så er det, hvad der giver mest mening. Hirse vil bare løbe ud af automaterne, og jeg gider ikke fylde en blanding i dem. Fugle er så kræsne, så det vil bare resultere i en masse foder på jorden. Tidligere har jeg også haft fugle som har tømt solsikkeautomaten for foder hurtigt. Hvis jeg ikke skal fylde automaten så ofte, så kan jeg måske lokke de fugle ind i haven igen.

Jeg glæder mig til at se fuglene bruge automaten.

Birdseed feeders
Den midterste automat er den gamle automat