Månedsarkiv: september 2022

Indkøbstur til Tyskland

Jeg har prøvet noget nyt. Jeg har været til Tyskland for at handle ind – helt alene. Jeg har været til Tyskland mange for at handle ind, men det har altid været med andre.

Denne gang måtte min mor melde afbud, og jeg trængte til at få fyldt mit vandlager op. Derudover er der alle de andre varer, som jeg kan købe i Tyskland, men som ikke kan fås herhjemme. Jeg planlagde turen hjemmefra og fandt en by med flere supermarkeder, for butikkerne ved grænsen har ikke det vareudvalg, jeg er ude efter.

Turen gik til Bad Segeberg, hvor der både ligger en Kaufland og en Familia. Jeg har ikke været i Familia før, så det var første stop på turen. Det viste sig, at Familia var det bedste supermarked. Men jeg var også en tur i Kaufland og Edeka.

Bilen blev fyldt op, og jeg vendte snuden hjemad. Jeg havde ellers sagt til mig selv, at hvis jeg var blevet for træt, så ville jeg overnatte, inden jeg tog hjem. Men jeg havde det godt, og så vil jeg hellere hjem og sove i min egen seng. Og min mor kom dagen efter og hjalp med at tømme bilen – det var dejligt.

Groceries

Skærebræt

Tidligere på året så jeg en reklame for et skærebræt, som man kunne hænge beholdere på, så man på den måde kunne skrabe det skårne direkte ned i dem og sætte i f.eks. køleskabet. Det var et meget dyrt produkt, og jeg var meget i tvivl, om det ville være praktisk. Det var selvfølgelig kokke, som havde opfundet det, og jeg er ikke i tvivl om, det virkede rigtig godt for dem. Jeg synes, at det var upraktisk, at beholderne hang mellem mig og skærebræt. Det vil sige, at skærebrættet skulle trækkes ud til kanten af køkkenbordet, og hvis noget røg ved siden af, så ville det ryge på gulvet.

Jeg kunne ikke helt slippe ideen om, at det er praktisk, at man ikke skal samle tingene op fra skærebrættet for at komme det i en skål, så jeg gik i gang med at søge efter alternativer. Efter lang tids søgen fandt jeg en version, som jeg synes kunne være interessant at prøve. Det var ikke særlig dyrt, så jeg var lidt bange for, at det var en dårlig kvalitet, men det var det eneste, som opfyldte mine krav. Et af de svære krav var at få et skærebræt med en fornuftig saftrille.

Nedenfor kan du se et billede af det skærebræt, som jeg valgte at købe. På billedet er der en skål i højre side, men der er også en i venstre side. Dermed kan man bruge den ene til affald, og den anden til det som man skal bruge. På billedet har jeg skåret noget kød i mindre stykker, da jeg skal bruge det til pizza, og det var så nemt bare at skrabe det mod højre, når jeg havde skåret noget. Det sparede tid, da jeg slap for at stoppe hele tiden, for at flytte kødet over en skål. Jeg er meget tilfreds.

Chopping board

Nye klistermærker på vinduerne

Jeg er ved at klistre mine vinduerne til med diverse klistermærker. Det hele startede, fordi der var for mange fugle, der fløj på mine vinduer. I modsætning til andre så gider jeg ikke de kedelige sorte skyggefigurer, som mange bruger. Jeg vil have farver og liv. Jeg har tidligere købt noget, der lignede potteplanter, og lige siden har jeg ledt efter noget lignende, men som ikke var præcis magen til – alting skal ikke være ens.

Jeg fandt nogle blomster, som jeg synes, var pæne, så dem bestilte jeg. Målene var selvfølgelig tydeligt angivet, men jeg er ikke så god til at vurdere størrelser. Jeg var derfor meget forbløffet over, at planterne var så store. Jeg havde forventet noget i halv størrelse.

Efter jeg har sat dem, så er jeg blevet meget glad for dem, og jeg er yderst tilfreds – også med størrelsen. Der var også sommerfugle med, så det bliver meget sommerligt og spreder glæde.

Window decorations

Ny læge

Jeg går til lægen en gang om året for at få tjekket mit blodtryk, fordi jeg tager p-piller. Jeg tager dem mod min hormonmigræne, så jeg får færre og mildere anfald. Desværre har jeg nogle læger, som kun ser på, at p-piller giver en øget risiko for blodpropper. Jeg har spurgt dem, hvilke alternativer de har, og de har ikke nogle, og de vil ikke give mig flere migrænepiller. Så selvom de ikke vil indrømme det, så ønsker de faktisk, at jeg får dårligere livskvalitet og mange flere sygedage, hvilket ikke giver mening. Jeg er glad for blodtrykskontrollen, men efter jeg skal kæmpe for at beholde p-pillerne, så er mit blodtryk højt, når jeg går til lægen, så jeg sørger altid for at have lavet målingerne inden.

Da jeg bliver kaldt ind, går jeg straks i forsvar. Jeg skal ind til en ny læge, og jeg er allerede træt, for jeg gider ikke endnu en gang at skulle forsvare, hvorfor jeg tager p-piller. Til min store overraskelse så er lægen på min side. Han kan ikke forstå, hvorfor jeg skal blive ved med at komme en gang om året, når mit blodtryk er fint, og når jeg trives godt med min p-piller i forhold til min migræne. Han vil lige vende tingene med kollegerne, og så vil han ringe tilbage til mig senere på ugen.

Ja, de går da aldrig med til ikke at kalde mig ind en gang om året, og det er også fint med mig. Jeg synes, at det er betryggende at blive kontrolleret. Jeg gider bare ikke diskutere de samme ting hver gang, når de ikke har noget alternativ. Igen, til min store overraskelse, så ringer lægen dage efter. Jeg skal først til tjek om 5 år. Jeg skal bare selv kontrollere mit blodtryk med jævne mellemrum, så jeg kan tage tingene i opløbet, hvis mit blodtryk pludselig stiger. Jeg er ovenud lykkelig over at have fået en læge, som lytter.

Evening sky