Månedsarkiv: januar 2023

Fotobog 🖼️

Der var engang, da de billeder man tog blev sat i et fotoalbum, som man med jævne mellemrum tog frem og bladrede igennem. Det bragte minder frem og var en god måde at huske de mange gode ting, der var sket i tidligere år. Efter jeg købte mit første digital kamera, så bliver billederne lagret på en harddisk, som jeg ikke ser på, at det er synd. Tilbage i 2005 var jeg så heldig at rejse en del, og de billeder har jeg skrevet ud i miniature, men jeg ser aldrig på dem. De er for små, og der er alt for mange af dem.

I år blev jeg inspireret af mit Building a Second Brain kursus, så jeg gik i gang med at lave en fotobog over 2022. Resultatet ville blive en bog, som jeg fik tilsendt. Jeg sidder nu med bogen i hånden, og jeg er ikke sikker på, at jeg er tilfreds med den. Det er ikke, fordi jeg er utilfreds med kvaliteten, men jeg synes, at der mangler noget. Jeg kunne godt tænke mig, at der var noget mere tekst. Det var egentlig lidt med vilje, for jeg ville gerne holde prisen nede, og jeg ville også gerne være færdig, så jeg kunne se et eksempel.

Nu overvejer jeg, om jeg skal give den trykte fotobog en chance mere. Det generer mig lidt, at fremmede har adgang til at se billeder og tekst, for noget af det er meget privat for mig. Fotobogen vil være for min skyld, når jeg bliver ældre, og jeg ikke har nogle at mindes fortiden med. Af den grund vil jeg gerne have, at der er nogle kommentarer, som jeg kan støtte mig op af.

Fotobogen er ikke billig, men det vil det heller ikke være, hvis jeg selv skal printe den. Fordelen ved at printe den selv er, at jeg selv kan redigere billederne, og jeg kan skrive lige præcis, hvad jeg har lyst til. Jeg kan også lave en side om, hvis jeg fortryder layoutet, når jeg printer den. Mit største problem med at lave fotobogen selv er, at jeg skal finde en template eller en anden nem måde at lave den på, så jeg kun skal koncentrere mig om at vælge billeder og skrive tekst. Jeg glæder mig til at give det et forsøg.

Cover of my photo album
Forsiden af fotobogen
Two pages from my photo album
Et par sider fra bogen

Køkkenredskaber 🍳

Jeg har altid haft hårde plastik redskaber som køkkenredskaber, men jeg har på fornemmelsen, at de ødelægger belægningen på mine gryder. Jeg har selvfølgelig gryder, hvor der står, at de kan tåle metalredskaber, men jeg er ikke helt sikker. Derfor har jeg kigget efter nye grydeskeer, spatler mm.

Nu er jeg ikke typen, der gider rende rundt i danske forretninger. Det er simpelthen så ensformigt, da de alle har de samme ting. I stedet har jeg kigget på Amazon, men jeg endte op på samme side, hvor jeg købte min nyeste gryde.

Det var svært at vælge hvilke redskaber, jeg skulle købe, eftersom tyskere har andre betegnelser og formål end vi har i Danmark. Jeg valgte nogle forskellige, og hvis de var en success, så ville jeg købe lidt mere.

Jeg er yderst tilfreds med mine nye køkkenredskaber. De er tungere, end mine gamle plastik redskaber, til gengæld har de en fantastisk evne til at skrabe tingene ud af gryde og pander, da de er lavet af silikone. Jeg synes også, at de er nemmere at gøre rene. Og så kan jeg godt lide udvalget. Jeg skal have købte de ekstra redskaber, som jeg gerne vil have.

Kitchen utensils
5 køkkenredskaber + pensel

Ring ringeklokke 🛎️

I de fleste tilfælde får jeg mine pakker leveret i min carport. Der har jeg et kamera siddende, så jeg får en besked, når der ligger en pakke det pågældende sted. Det setup er jeg yderst tilfreds med. Dermed kan jeg får leveret pakken, uden at jeg behøver at have kontakt med budet samtidig med, at jeg ikke behøver vente på en sms eller mail for at finde ud af, at pakken ligger og venter. Desværre er der nogle bude, der afleverer pakken ved min dør, og det får jeg ikke altid besked på. For nylig havde jeg bestilt en pakke i udlandet, og til min store overraskelse fandt jeg en morgen en pakke liggende op ad huset. Den var ikke særlig nem at få øje på, og jeg spekulerede straks på, hvor længe den mon havde ligget der? Måske i flere dage.

Først købte jeg et kamera mere, men jeg havde ikke lige overvejet, at det ville komme til at sidde ret udsat, hvis unge mennesker pludselig så det og syntes, at det ville være sjovt at kaste noget efter det. Og jeg var heller ikke nødvendigvis interesseret i at optage alle mulige mennesker, som kom gående. Til gengæld ville jeg gerne have kameraet siddende ved terrassedøren, så jeg gik i tænkeboks.

Jeg har også nogle gange det problem, at min ringeklokke ikke virker. Det skyldes, at mine dørkarme er lavet af aluminium, og det giver en meget dårlig forbindelse ind til selve lydgiveren. Jeg har også gået og tænkt på, at jeg egentlig gerne ville kunne se, hvem der ringer på. Hvis jeg ikke har det særlig godt pga min migræne, så gider jeg ikke kæmpe mig op af sofaen for at åbne for en sælger, men det ville jeg måske gerne gøre for et postbud.

Efter noget søgen på internettet så besluttede jeg mig for at købe en ringeklokke fra Ring. Principielt er jeg ikke meget for, at de optagede videoer bliver gemt i ‘skyen’, uanset om det er af mig eller fremmede. På den anden side kunne jeg ikke finde andre ringeklokker, som kunne fungere kun med et batteri.

Ringeklokken er købt, og jeg er meget tilfreds. Jeg kan lave zoner, så den ikke registrerer mennesker, der går på fortovet. Jeg skal stadig lave nogle småjusteringer, men indtil videre virker det, som jeg gerne vil have. Nu venter jeg bare på, at postbudet ringer på.

Ring doorbell and replacement plates with different motives.
Ringeklokke og 4 ekstra plader

Coast lommelygte 🔦

Jeg har købt en ny lommelygte. Ja, det er måske ikke det mest spændende emne, men baggrunden bag er en smule sørgelig. Jeg var på vej hjem fra en øveaften med big bandet, da jeg passerer et rådyr, der ligger i den modsatte vejside. Jeg og min medpassager beslutter at holde ind og sikre os, at dyret er dødt. Samtidig holder bilen foran os også ind til siden. Det viser sig, at det er dem, som har påkørt rådyret.

Det viser sig, at rådyret er levende, men det er så medtaget, at det ikke vil overleve. Vi får ringet til Dyrenes Beskyttelse, som sender en jæger, der skal aflive rådyret. Inden jægeren når frem, flygter rådyret ind i skoven, og så kan vi ikke længere se det. Og da vi kun har vores mobiltelefoner som lommelygter, så kan vi ikke se noget som helst. Det var årsagen til, at jeg besluttede at købe en lommelygte, som skulle være fast inventar i bilen.

Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle vælge og ikke mindst, hvad jeg skulle gå efter. Jeg er godt klar over, at lysstyrken er angivet i lumen, men skulle jeg gå efter 1000, 2000 eller 4000 lumen? Jeg læste lidt om lumen, og jeg fandt en artikel om, at en lommelygte kan være for kraftig, fordi man nærmest bliver blind, når man slukker den. Derudover var størrelsen også en faktor.

Valget faldt på en Coast XP11R. Lygten har tre lysstyrker, og man kan fokusere lyskeglen. Derudover var både pris og størrelse i orden. Jeg er meget tilfreds med valget. Jeg har, heldigvis, ikke haft brug for den endnu, og på sin vis håber jeg ikke, at jeg nogensinde får det.

Coast flashlight

Godt nytår 2023 🎆

Endnu et år er gået, og min første reaktion er, at det er utroligt, som tiden spurter afsted. Det er lidt underligt at tænke på, at det var helt normalt i år at holde jul og nytår uden min far. Andre ville sikkert sige noget andet, men for mig er det blevet den nye normal.

2022 var præget af min mors helbred. Det resulterede i adskillige samtaler på 3 forskellige hospitaler med flere forskellige læger. Hun blev opereret og fik også skiftet noget af hendes medicin ud. Der er stadig nogle aftaler i dette år, men jeg håber, at hendes helbred bliver bedre.

2022 var også et forandringens år arbejdsmæssigt. Min chef og en kollega sagde op, så jeg har fået ny chef og to nye kolleger. Mit firma har endnu engang valgt en økonomi person som it-chef, og det valg er jeg ikke super begejstret for. Det er lidt træls, når chefen slet ikke har forstand på It. Indtil videre må jeg dog indrømme, at det er den bedste chef, jeg har haft i mange år. Den ene af mine nye kolleger skal overtage nogle af alle mine opgaver, og det samarbejde fungerer godt, så alt i alt er det positivt.

2022 var året, hvor jeg måtte acceptere, at mine bekymringer og mit arbejdspres påvirker mit helbred. Jeg har altid sagt, at min migræne ville nedlægge mig, inden jeg fik stress, men jeg er ikke længere så sikker.

2022 var også året, hvor jeg havde min første solo optræden. Jeg skulle spille en 30 min sommerkoncert i en lokal kirke. Jeg havde sagt ja, fordi jeg mente, at det ville være en god erfaring, og det var det. Jeg var alt for nervøs til, at jeg selv kunne bedømme min optræden, men alle jeg har snakket med, har rost mig.

2023 skal først fremmest handle om at finde min indre ro igen og få min krop tilbage i balance. Mine prioriteringer skal ændres, så mit helbred kommer i første række. Dernæst skal jeg forberede mig på endnu en sommerkoncert i kirken, da jeg er blevet inviteret til at spille igen, og det glæder jeg mig til. Sidst, men ikke mindst, så vil jeg gerne starte en YouTube kanal, men det afhænger af, at jeg får styr på mit helbred.

Jeg ønsker jer alle et godt og lykkebringende nytår.