Månedsarkiv: marts 2023

Beslutning er taget

Jeg har overvejet at betale for at få ekstra hjælp til mit saxofon spil. Jeg skal højst sandsynligt spille i kirken igen i år, og jeg har behov for input til, om jeg gør det godt nok, og det kan min nuværende saxofon lærer ikke give mig. Han siger, at jeg spiller godt, men det bliver jeg jo ikke bedre af.

I stedet havde jeg mulighed for at betale ekstra i Sax School for at få adgang til en professionel saxofon musiker, og det har jeg gjort. Det var absolut ikke nogen nem beslutning. For det første var jeg usikker på, om jeg kunne dedikere den tid til det, som ville være nødvendig for at få noget for pengene. Dernæst var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet ville få noget ud af det, fordi jeg er den introverte type, der har svært ved at bede om hjælp. Derudover er jeg også i tvivl om, hvad jeg skal bede om hjælp til. Og så er det ikke billigt. I forhold til prisen, så binder jeg mig kun til en måned ad gangen. Jeg var tæt på at droppe at melde mig til, men min mor skubbede lidt til mig, og så kan jeg altid stoppe inden månedens udgang, hvis det ikke virker for mig.

Nu venter jeg på, at det bliver 1. april, hvor undervisningen starter. Jeg er faktisk lidt nervøs, men jeg håber, at jeg får en masse ud af det.

Spring flowers

Første gig i år med big bandet

Jeg skulle spille med big bandet i en kirke. Jeg møder op, og det var fuldstændig rigtigt, hvad jeg havde hørt – der var ikke meget plads. Det tager en del tid at stille op, for vi skal sidde og stå meget tæt, men det lykkes til sidst at komme på plads. Det, der irriterer mig allermest, er, at en af mine medmusikanter synes, at det medbragte slik er det vigtigste i hele verden. Det er der også andre, der synes, så jeg må til sidst sige lidt surt til ham, at der ikke er behov for det nu, og at der ikkeer plads til at sende det rundt.

Næste problem i kirken var, at der var koldt. Jeg var forberedt og havde puttet varmedimser i mine sko, og jeg havde taget 4 med til hænderne. Det viser sig hurtigt, at en af mine medmusikanter har svært ved at spille pga kolde fingre, så jeg låner hende mine varmere, og så åbner jeg de 2 andre til mig selv. Det hjalp.

Koncerten er nu vel overstået, og jeg syntes, at det gik godt. Den ene af mine medmusikanter skulle spille solo for første gang, og hun gjorde det bedre, end jeg havde forventet. Hvis det havde været mig, så var det gået meget værre pga nervøsitet. Men det gik super godt, så jeg var meget glad på hendes vegne.

Church from the outside

Ny måtte til bilen

Jeg har købt en ny måtte til bagagerummet i min bil. Den måtte, som jeg havde, havde jeg fået gratis med, da jeg købte bilen, og jeg har været glad for den. Med tiden er jeg desværre blevet lidt irriteret over den. Den har en høj kant, som jeg skal bære ting hen over, og det er irriterende. Det virker måske ikke som noget stort, men når jeg enten skal have min højttaler en saxofon ind i bagagerummet, så virker den ekstra højde irriterende.

Jeg har længe kigget efter den originale, men jeg har været i tvivl over, hvor jeg skulle købe den. Jeg har været bekymret for, at den var dyr, hvis jeg købte den hos forhandleren. Til gengæld har jeg overvejet at køre forbi en Mazda forhandler i Tyskland for at høre, om de havde en på lager. Ulempen vil være, at jeg skulle finde plads til den i bilen, når jeg samtidig skal fylde bilen med varer.

Jeg lavede en søgning på nettet og fandt ud af, at jeg kunne købe måtten i Tyskland. Da jeg alligevel skulle bestille noget, så kiggede jeg på, om der var andet, jeg skulle bestille. Jeg fandt et net, som jeg godt kunne forestille mig ville være rart at have, når jeg skal handle ind.

Måtten er modtaget og lagt i bilen. Jeg er mere tilfreds, end jeg havde forventet. Jeg havde ikke regnet med, at jeg kunne bruge nettet med Smart Cargo systemet monteret, men det kan jeg. Jeg havde ikke overvejet, at den gamle måtte dækkede over ringene, som nettet kan fæstnes til. Nu glæder jeg mig til næste gang, jeg skal slæbe saxofon og højttaler ud i bilen.

The old protection in the car trunk
Den gamle måtte til bilen
The new protection in the car trunk
Den nye måtte og et net, som kan fjernes

Sax School Online

Jeg havde ikke forventet at skulle købe adgang til et online saxofon kursus lige nu, men jeg kunne ikke sige nej til det gode tilbud, jeg fik. Jeg havde tænkt på at tilmelde mig Sax School Online til efteråret, og da jeg blev tilbudt at deltage i et webinar, så takkede jeg ja. Læreren havde nogle gode pointer, og så gav han 40% i rabat på et års adgang til hans Sax School, og så slog jeg til.

Jeg har endnu ikke nået at udforske så meget, men umiddelbart er der mange gode muligheder, som jeg glæder mig til at studere. Der er også en hel sektion om improvisation, som jeg glæder mig til at kigge nærmere på. I første omgang handler det dog om at komme igennem nogle af basis lektionerne. Derefter skal jeg finde de lektioner, der handler om god tone og musikalitet i mit spil.

En anden ting, som jeg glæder mig til at deltage i er de forskellige masterclasses og webinarer, som der er. Jeg har allerede tilmeldt mig et webinar, som afholdes af Alistair Parnell, der handler om at komme igang med at spille på Roland Aerophone. Jeg trænger til at blive skubbet lidt til i den retning.

Pyha, jeg synes, at der er meget, som jeg gerne vil, så jeg skal prioritere og holde fokus. Jeg skal have størst fokus på mine numre til sommerens kirkekoncert, og i den forbindelse vil jeg give Nigel’s studieplan en chance. Han siger, at man skal dele sin øve lektion op i 4 dele. Den første sjettedel skal bruges til at varme op, den anden sjettedel skal bruges til tekniske øvelser, halvdelen af tiden skal bruges på at lære et nyt musiknummer, og den sidste sjettedel skal bruges til at spille noget, man kender og synes er sjovt.

Artificial flower bouquet