Månedsarkiv: april 2023

Online sax undervisning

Jeg er kommet godt i gang med online sax undervisningen. Jeg har fået tildelt en lærer, og vi er i gang med at finde ud af, hvad jeg skal lære, og hvad jeg har behov for hjælp til.

Min lærer er Dean Hilson, og han er rigtig god. Han har allerede givet mig flere gode råd, som jeg godt kunne have brugt for flere år siden. Han har givet mig gejsten tilbage, og det er dejligt. Jeg glæder mig til at spille.

En af tingene, som han skal hjælpe mig med, er min solo koncert til sommer. Jeg vil gerne have ham til at hjælpe med at bedømme de numre, som jeg har valgt, og så skal han selvfølgelig give mig gode råd til, hvordan jeg kan spille bedre. Han har allerede givet mig lektier for, at en af de ting er lange toner. Jeg er ellers lidt træt af at høre om dem, men han gør det på en god måde. Fokuser på en ting i 14 dage, og så skal der være resultater. Og så bruger han lange toner til at træne flere forskellige teknikker. Jeg glæder mig til at få mere input i nærmeste fremtid.

Som en lille sidebemærkning så jeg også været til endnu en koncert med big bandet. Det gik godt, men vores ene trompetspiller er noget højlydt, hvilket der er flere, som er irriterede over.

The alter in a church

Sidste undervisningsdag

Jeg har det ikke specielt godt, da jeg tager afsted til min sidste undervisningsdag. Min lærer blev noget forbløffet i sidste uge, da jeg meldte ud, at jeg ville holde op før tid. Han virkede ligefrem skuffet. Så jeg kunne ikke undgå at have dårlig samvittighed på vejen derhen.

Vi spillede forskellige ting, og så sagde jeg pænt farvel. Han var stadig lidt ked af det, og jeg sagde, at jeg selvfølgelig ville komme igen til efteråret, hvis arbejdet tillod det.

På vejen hjem kværnede min hjerne rigtig meget. Jeg ved godt, at det var den rigtige beslutning, for jeg skal ikke spilde tid og penge på noget, som jeg ikke får noget ud af. Det virkede mest af alt, som min lærer fik lige så meget eller mere ud af det end mig. Det var jo mig, der kom med noder, og de par gange hvor han forsøgte sig, så viste det sig at være for nemt for mig, og så kunne jeg godt mærke, at han var lidt skuffet.

Til gengæld har jeg været meget skuffet, når jeg har spurgt om noget, og egentlig bare fået at vide, at jeg skulle gå hjem og øve mig. Han har også undret sig over, hvordan det kan være, at vi stemmer i et lydniveau men ikke i et andet. Begge dele har jeg fået forklaret af min nye online lærer, så det er helt tydelig, at han her ikke er dygtig nok til at undervise mig i forhold til det, jeg har behov for. Jeg glæder mig til online undervisningen.

Spring flowers

Six saxes and a drummer

Det er sidste øvedag i denne omgang med saxofonerne og trommeslageren fra big bandet. Det har været så hyggeligt og meget lærerigt. Jeg spekulerer på, om vi skal fortsætte på samme måde til efteråret, eller om vi skal ændre konceptet.

Min fornemmelse er, at de fleste ikke er særlig begejstrede for at blive udfordret alt for meget i forhold til nye numre, og de må ikke være svære. Vi skulle måske koncentrere os om at spille sammen i stedet for at lære nye numre. Jeg tænker på at spille noget unisont, og så skal vi lære at spille som en i stedet for som seks individer. Måske vi skulle øve nogle af numrene fra big bandet? Jeg overvejer også, om jeg skal indføre lidt opvarmning i forhold til vejrtrækning og lange toner. Selvfølgelig skal det være lidt ad gangen, men jeg tror, at vi alle kunne have godt af det.

Easter decorations

Nye LED lys

Normalt køber jeg kun stearinlys – ægte eller uægte – i forbindelse med efterår og jul, men da jeg fik en mail fra Sirius Home, så kunne jeg simpelthen ikke lade være med at købe. Jeg modtog en mail, hvor de reklamerer med nogle nye LED bloklys, og det, der fanger mit blik, er farven. De har den pæneste lyseblå farve, jeg nogensinde har set. Jeg overvejer det mere end en gang, for jeg ved godt, at det er ‘sommerlys’, men jeg ender med at købe dem.

Det er med stor glæde, at jeg pakker lysene ud, da jeg modtager dem. Desværre er glæden kort, for det ene lys er skadet. Det ser ud til, at det er blevet tabt, så jeg kigger på kassen. Der er intet at se. Nåh, men jeg opretter en sag hos Sirius Home, så jeg kan få dem byttet, og det forløber helt uden problemer.

Nu står lysene pænt og pynter på mit sorte tv bord.

Easter decorations

Status på vaner

Det er lidt over 2 måneder siden, at jeg besluttede, at det var tid til at indføre nogle nye vaner i mit liv. Det er ikke så nemt at ændre sine vaner, og det tager tid, hvilket er noget, jeg ofte glemmer. Til hverdag synes jeg ikke, at jeg har nået særlig meget, og jeg er også 2 gange stødt på perioder, hvor jeg synes, at det er svært at blive ved. Men når jeg gør op, hvad jeg egentlig har sat i gang, så er det ikke så lidt endda. For at minde mig om, hvor langt jeg er nået, så har jeg besluttet at gøre status en gang om måneden.

Det er selvfølgelig dejligt at få lavet nogle af de ting, jeg gerne vil have lavet, men det vigtigste er, at jeg er blevet mere glad og tilfreds. En af mine nye vaner er, at jeg sætter min tallerken i opvaskeren, når jeg har spist. Jeg var blevet slem til at sætte den på køkkenbordet, hvorefter jeg vil glemme den til næste morgen. Nu står jeg altid op til et tomt køkkenbord, hvilket er dejligt.

Nyeste vane er, at jeg vil rydde op, gøre rent eller lave havearbejde i 15 min i hverdagen. Det lyder ikke af meget, men det gør arbejdsbyrden mindre i weekenden. Og det er da overskueligt at finde 15 min – selv i en travl hverdag.

Jeg har besluttet ikke at indføre nye vaner de næste 2 måneder. Jeg har behov for at de vaner, som jeg arbejder på nu, går hen og bliver en del af min hverdag. Jeg vil hen til et punkt, hvor jeg ikke skal huske på, at de skal laves. Ja, det giver vel sig selv – vaner skal man ikke huske på, dem laver man bare automatisk. Jeg skal også huske på, at jeg ikke må lave så mange forandringer, at jeg må give op, for så falder jeg bare hele vejen tilbage, og det vil jeg ikke.

Jeg glæder mig til at finde ud af, hvor jeg er om 3 måneder.