Status på vaner

Det er lidt over 2 måneder siden, at jeg besluttede, at det var tid til at indføre nogle nye vaner i mit liv. Det er ikke så nemt at ændre sine vaner, og det tager tid, hvilket er noget, jeg ofte glemmer. Til hverdag synes jeg ikke, at jeg har nået særlig meget, og jeg er også 2 gange stødt på perioder, hvor jeg synes, at det er svært at blive ved. Men når jeg gør op, hvad jeg egentlig har sat i gang, så er det ikke så lidt endda. For at minde mig om, hvor langt jeg er nået, så har jeg besluttet at gøre status en gang om måneden.

Det er selvfølgelig dejligt at få lavet nogle af de ting, jeg gerne vil have lavet, men det vigtigste er, at jeg er blevet mere glad og tilfreds. En af mine nye vaner er, at jeg sætter min tallerken i opvaskeren, når jeg har spist. Jeg var blevet slem til at sætte den på køkkenbordet, hvorefter jeg vil glemme den til næste morgen. Nu står jeg altid op til et tomt køkkenbord, hvilket er dejligt.

Nyeste vane er, at jeg vil rydde op, gøre rent eller lave havearbejde i 15 min i hverdagen. Det lyder ikke af meget, men det gør arbejdsbyrden mindre i weekenden. Og det er da overskueligt at finde 15 min – selv i en travl hverdag.

Jeg har besluttet ikke at indføre nye vaner de næste 2 måneder. Jeg har behov for at de vaner, som jeg arbejder på nu, går hen og bliver en del af min hverdag. Jeg vil hen til et punkt, hvor jeg ikke skal huske på, at de skal laves. Ja, det giver vel sig selv – vaner skal man ikke huske på, dem laver man bare automatisk. Jeg skal også huske på, at jeg ikke må lave så mange forandringer, at jeg må give op, for så falder jeg bare hele vejen tilbage, og det vil jeg ikke.

Jeg glæder mig til at finde ud af, hvor jeg er om 3 måneder.