Månedsarkiv: oktober 2023

Salt og peberkværn

Jeg har haft et elektrisk salt- og peberkværnsæt fra Silit i en hel del år, men nu virker det ikke så godt mere, så det har været på tide at finde et nyt sæt. Jeg synes altid, at det er svært, for jeg har ingen anelse om, hvad jeg skal kigge efter, eller hvilket mærke der er kvalitet.

Jeg kigger på mit yndlingssted – Amazon – og jeg finder et sæt, som ligner det, mine forældre har. Og de er rigtig glade for deres. Tidligere havde de også Silit, men det gik forholdsvis hurtigt i stykker for dem. De bruger også deres sæt meget mere end mig, så det er måske forståeligt nok. Jeg bestiller sættet, og så må jeg se, om det virker fornuftigt.

Mit gamle sæt var ikke særlig god til at kværne saltet længere, og jeg har prøvet at skrue på det, men det hjalp ikke rigtig noget. Det nye sæt kan kværne saltet meget finere, og efter en hurtig prøve i vasken kan jeg godt være nervøs for, at jeg får oversaltet min mad de næste par gange. Men så må jeg jo bare lære noget nyt 🙂

My new salt and pepper mills
Salt from new salt mill (left) and old salt mill (right)

Efterårspynt

Jeg er blevet lidt skør på mine gamle dage. Jeg kan nemlig godt lide at pynte en smule op til de forskellige årstider. Ideen med at pynte op til efteråret kommer faktisk fra en tur til Tyskland. Vi var i et stort supermarked, og der var diverse pynt til efteråret. Jeg studsede lidt, men jeg kunne godt lide ideen med at få noget positivt ud af efteråret.

Jeg kan virkelig godt lide alle de mange farver, som planterne præsenterer, når det bliver efterår, men samtidig hører jeg også ofte, hvor kedeligt det er, at det bliver mørkere, mere gråt, vådt og koldt. Jeg glæder mig stadig over farverne, og nu gør jeg det også til noget hyggeligt. Jeg har i år købt noget nyt pynt til vinduerne, og det ser bare godt ud. Og nej, det er ikke fordi jeg fylder huset, men jeg har et par steder, som altid bliver pyntet. På muren i mit køkken alrum og på TV bordet – så er det efterår.

Fall decorations on my windows

Læsebriller

Nu føler jeg mig for alvor gammel – jeg har købt læsebriller. Da jeg sidst var til optiker for at få det årlige linsetjek, så klagede jeg lidt over, at mit højre øje drillede mig, så jeg nogle gange så uklart. Meldingen var helt klar fra min optiker. Jeg havde behov for læsebriller. Jeg var dog noget skeptisk, men jeg havde godt lagt mærke til, at det var svært at så ting tæt på, når jeg f.eks. skulle afisolere en ledning eller lignende.

Jeg hentede brillerne for noget tid siden og kan konstatere, at min optiker havde ret. Nu har jeg ikke længere problemer med mit øje. Det havde jeg godt nok ikke regnet med. Men det er dejligt, at det er mere afslappende, når jeg arbejder ved computeren om aftenen.

Min optiker spurgte mig selvfølgelig, om ikke min arbejdsplads enten betalte eller gav tilskud til skærmbriller. Og jo, det gør de, men så skal jeg gå til en bestemt optiker kæde. Derudover så vil de fokusere på min tid foran skærmen på arbejdet, og der har jeg ikke behovet (endnu). Så jeg ville meget hellere købe hos min egen optiker (og støtte hende), og så stoler jeg på hende, hvilket betyder meget for mig. Det er nogle dejligt læsebriller, hun har solgt mig.

My reading glasses

Elgato Stream Deck

Nogle gange er jeg en smule sur på min kollega (dette er ment ironisk). Han har nemlig fået mig til at bruge penge. Efter han har købt en ny Mac, så savner han touchbar’en, og han havde derfor fundet et alternativ. Han havde købt en Elgato Stream Deck. Han fortalte mig om den og understregede, at den kan bruges til meget andet en streaming. Han benytter sig ikke af det, men var blevet glad for den i forhold til fotoredigering.

Nu har jeg så også ‘været nødt til’ at købe sådan en dims. Mit formål var, at den skulle hjælpe mig med at rette og skrive noder i Sibelius. Jeg har været lidt træt af, at det så intensivt med musen, og ja, der findes genveje, men jeg kommer aldrig til at huske dem alle sammen, da jeg ikke bruger programmet så ofte. Først kunne jeg ikke finde noget, som var færdiglavet, så jeg begyndte at kigge på, hvordan jeg selv kunne programmere den til at passe til Sibelius. Jeg nævnte det for min kollega, og han var meget overbevist om, at jeg kunne købe en template til formålet.

Derfor gik jeg hjem og gav det en chance mere, og denne gang lykkedes det mig faktisk at finde det, jeg skulle bruge. Jeg forstår ikke helt, hvorfor jeg ikke fandt det første gang, men det er også lige meget nu. Det er helt fantastisk, og jeg er meget glad for Elgato Stream Deck til formålet.

Elgato StreamDeck with Sibelius template

Sax undervisning ender

På sin vis er jeg glad, på den anden side er jeg en smule ked af det. Jeg har valgt at stoppe min saxofon undervisning – eller sætte den på pause. Jeg har været utrolig glad for undervisningen, og jeg har lært ufattelig meget. Jeg har både lært nye teknikker, og jeg har lært at improvisere. Det sidste er måske lige optimistisk nok, men jeg er da kommet i gang.

Tidligere er der aldrig kommet en tone ud af mig, hvis ikke jeg havde noder foran mig. Nu kommer der i det mindste toner og rytme, og selvom jeg (selvfølgelig) ikke selv er tilfreds, så siger min lærer, at det er meget bedre, end de fleste andre studenter præsterer.

Nu er jeg dog træt af at være hængt så meget op på undervisning. Så jeg glæder mig til at sætte undervisningen på pause. På sin vis kan jeg godt lide struktur, men nu har jeg behov for en pause. Nu skal jeg så selv øve videre, og jeg er ikke sikker på, at jeg er i stand til det, men jeg giver det et forsøg.

Jeg har lært diverse tricks i forhold til at spille. Jeg har også fået en god introduktion til, hvad jeg skal træne, og specielt hvordan jeg skal bruge lange toner til at forbedre tonen, lydstyrke, tuning, vibrator osv. Det gav så meget mening, og når det giver mening, så er det nemmere at øve. Jeg har også fundet ud af, at jeg kan transkribere en solo. Og jeg er blevet bedre til at spille uden noder. Specielt det sidste skal jeg dyrke noget mere.

På den anden side glæder jeg mig til at fortsætte undervisningen, for det giver mig en masse energi at lære.

Plant