Månedsarkiv: november 2023

OmniClean 🛀

Jeg har købt en dims til at desinficere mundstykker og blade. Jeg har længe tænkt på, at det er temmelig uhygiejnisk, når man er småsyg og spiller saxofon eller klarinet. Normalt tørrer jeg bare mundstykke og blad af, men det fjerner ikke det virus eller de bakterier, som sidder der. Derfor har jeg købt Silverstein OmniClean. Den er beregnet til at hold både blad og mundstykke, mens UV lys ‘renser’ tingene, og derefter blæser luft igennem for at tørre dem. Den skifter farve i løbet af processen alt efter, hvilket trin den er i gang med.

Der medleveres også en indsats, så man kan sætte f.eks. kreditkort i dimsen og dermed bruge den til flere formål. Den er genopladelig, hvilket også er ret smart.

OmniClean with blue light
OmniClean with orange light

forScore 🎼

Jeg har i mange år brugt forScore til at håndtere alle mine noder. Det er simpelthen det perfekt program til mig og mine play-along noder. Jeg kan knytte backing tracks til den enkelte node, og jeg kan justere tempoet eller få den til at bladre for mig – det er bare fedt.

Jeg har altid tidligere benyttet mig af webinterfacet til programmet, når jeg har skullet importere mange noder. Det gjorde det nemt at markere flere noder ad gangen, som skulle have de samme attributter sat, hvilket er måden, som jeg får den til at lægge noderne i forskellige mapper. Producenten har dog valgt at udfase webinterfacet, og så skulle jeg finde ud af, hvad jeg så skulle gøre.

Det bedste alternativ, jeg har kunnet finde, er at bruge forScore på min Mac, og så synkronisere indholdet vha iCloud. Det gav så det ‘lille’ problem, at jeg skulle importere alle noder igen. Ja, jeg kunne også bede min iPad synkronisere alle noder, og på den måde får dem over på min Mac, men det lykkedes aldrig at få det til at virke 100%. Det er muligt, at jeg glemte at gøre noget i processen, men i stedet begyndte jeg at kigge på, om programmet kunne læse attributter, der bliver sat i PDF filen – og det kan det. Derudover har jeg også fundet nogle uhensigtsmæssigheder i forhold til min navngivning af filerne, så jeg begyndte at tænke på, om det ikke var på tide at gennemgå det hele, og så få det lavet, som jeg gerne vil have det.

Jeg er derfor nu i gang med at omdøbe mapper og filer og tilføje attributter i PDF filerne, og det bliver rigtig godt, når jeg er færdig. Derudover fandt jeg efter kort tid ud af, at den registrering jeg har i Notion, faktisk ikke er praktisk i forhold til, hvad jeg bruger den til. Oprindeligt var det en måde at sørge for, at jeg ikke købte den samme nodebog flere gange. Nu bruger jeg det mest til at finde den fysiske node, og det er faktisk lidt besværligt. Først skal jeg finde ud af, hvad bogen hedder, og så skal jeg søge efter den i Notion, før jeg kan finde ud af, hvilket ringbind den står i. Nu laver jeg i stedet en tekstfil samme sted, som noderne er, og så indlæser jeg den i forScore. Det gør det ekstremt nemt, når jeg skal finde den fysiske node – jeg har allerede prøvet det, og det er godkendt.

Nu mangler der bare adskillige timers arbejde for at få det hele på plads. For de nysgerrige, så er jeg pt oppe på 28 ringbind, som er fyldt med noder 😃

Flower decoration in fall colours

Magnesium 💊

En af de ting, der har generet mig siden sommer, er uro i kroppen. Det skulle være en del af glæderne ved at nærme mig overgangsalderen, men det gør det svært at sove. Det er også temmelig irriterende, når man sidder i møde og pludselig begynder at sidde uroligt på stolen.

Min mor har ikke haft problemer med hendes overgangsalder, så det hjælper ikke noget at spørge hende, så i stedet spurgte jeg min massør. Hun svarede, at en af hendes andre kunder havde gode erfaringer med et tage et tilskud med magnesium. Hun har ikke selv haft problemerne, så hun kunne ikke sige så meget andet om det.

Jeg tænkte, at det vel ikke skadede at give det et forsøg, så jeg gik hjem og kiggede på mulighederne, for jeg gad ikke have alt muligt andet oveni. Jeg valgte et tilskud med både calcium og magnesium, og det har jeg nu taget et par måneder. Uroen i kroppen er stort set forsvundet, så det kan ikke være bedre. Om det bare er et tilfælde er svært at sige, men det har hjulpet mig.

Halloween decorations

Lugning af ukrudt

Jeg må indrømme, at min have er vokset mig over hovedet. Jeg har en nem have, men efter at have forsømt den flere år i træk, så er den nu i stand, hvor jeg ikke kan magte at gøre den pæn igen. Jeg har derfor besluttet at få noget hjælp til at gøre den pæn. I første omgang vil jeg gerne finde en, som kan luge alt ukrudtet væk og evt beskære et par planter. Senere vil jeg gerne have hjælp til at lave et par ændringer, og så vil jeg gerne have noget hjælp i løbet af året til at holde ukrudtet væk.

Jeg startede med at kontakte Go Go Garden, hvor det ikke nødvendigvis er anlægsgartnere. Jeg tænker ikke, at de har den store lyst til at lave denne slags arbejde, og det vil passe mig fint, hvis det bare er en, som har lyst til at hjælpe. Jeg er ultra kritisk, det skal bare være pænt. Jeg bliver henvist til en mand, som ringer tilbage samme dag, som jeg ligger en besked på hans telefonsvarer. Han vil gerne se haven først, og det kan jeg godt forstå. Jeg hører intet fra ham, selvom jeg kan se på mit overvågningskamera, at han var forbi dagen efter. Efter en uge skriver jeg til ham og spørger, om han har været forbi. Det svarer han på, og han skriver også, at han gerne vil hjælpe, men at det nok vil tage 10-12 dage at lave arbejdet. Umiddelbart synes jeg, at det virker som lang tid, men jeg har jo ikke bundet mig til noget, så jeg kan altid smide ham ud efter et par dage. Han siger, at jeg vil høre nærmere.

En måned senere ringer han og siger, at han har været indlagt på hospitalet, og om jeg stadig vil have lavet arbejdet. Det svarer jeg ja til, og spørger ham samtidig, om han kan klare opgaven. Det svarer han ja til. Han vil så komme mandagen efter. Han kommer ikke, og da der er gået en uge, så skriver jeg til ham, at han ikke behøver komme, for jeg finder en anden. Jeg synes simpelthen, at det er for dårligt, at han ikke overholder aftaler, og at han ikke engang gider ringer og sige, at han ikke kommer.

Jeg tænker, at jeg ikke gider prøve Go Go Garden igen, så jeg skriver til en anlægsgartner. Jeg hører intet. En uge efter ringer jeg og lægger en besked, hvor jeg spørger, om de har fået min mail. En ugen efter (altså 2 uger efter min første henvendelse) svarer de så endelig, at de ikke har tid til at lave opgaven nu. Øh, det har jeg heller ikke bedt om, men ok, de er ikke interesseret i opgaven.

Næste offer er også en anlægsgartner, og han svarer mig et par timer efter, at jeg har skrevet til ham. Han vil også gerne se haven, men han siger, at han gerne vil lave det. Hverdagen efter får jeg en besked om, at han ikke kan lave opgaven. Da jeg har været hjemme hele dagen ved jeg, at han ikke har været forbi.

Nu har jeg så kontaktet anlægsgartner nummer 3. Han svarede heller ikke på min mail, men til gengæld svarede han på min opringning. Han vil gerne komme og lave opgaven uden at se haven først (med mindre han skulle komme med et estimat). Efter et par uger modtager jeg en mail, hvor han spørger, om jeg ikke vil have lavet opgaven alligevel, fordi jeg ikke har svaret på hans sms. Men jeg har aldrig modtaget den, og det viser sig, at han har sendt til det forkerte nummer. Nu er jeg så spændt på, om jeg hører fra ham igen. Jeg regner med at kontakte ham i det nye år og spørger, hvornår han forventer at komme.

Jeg krydser fingre for, at han kommer, og hvis han ikke gør, så må jeg lede videre.

My overgrown garden