Månedsarkiv: december 2023

Glædelig jul 2023 🎄

Det var en god juleaften. Det var første gang, at jeg skulle holde den. Jeg fik selvfølgelig hjælp af min mor, for hun skulle lave sovsen, og så medbragte hun risalamanden. Jeg havde været bekymret for de sukkerbrunede kartofler, men jeg syntes, at jeg havde fundet en god blanding. Det eneste ærgelige juleaften var, at jeg fuldstændig undervurderede, hvor lang tid det ville tage at skrælle næsten 2 kg kartofler. Det forsinkede maden, men vi hyggede, mens kartoflerne blev færdige i ovnen. Heldigvis var anden god, så vi nød middagen. Vi var kun 3, så det var en stille og rolig juleaften, som jeg bestemt gerne vil gentage.

Min mor kommer i morgen og spiser restemad, og det er også dagen, hvor vi bytter julegaver. Vi er kun på gave med hinanden, så vi vil ikke sidde og lukke gaver op for næsen af andre. Jeg glæder mig til dagen, og det passer mig fint, at det vi klarer den med restemad. Ellers har jeg ikke nogle planer før nytårsaften, så det bliver nogle dejlige juledage med masser af gode julefilm, hvilket passer mig godt.

Jeg håber, at I andre også har haft en god juleaften, og at juledagene forløber, som I ønsker, så I kan nyde denne dejlige tid med familie og/eller venner.

Glædelig jul.

Decorated Christmas tree

En arbejdsuge tilbage ❄️

Der er en arbejdsuge tilbage, og jeg glæder mig til at have julefri. Det er første gang, at jeg skal holde juleaften, og selvom vi ikke bliver mange, så er det alligevel meget nyt for mig, og det skal jo helst være perfekt. Måske ikke perfekt, men maden skal smage godt. Og det er faktisk en af de ting, som er svære at garantere. Jeg kan jo ikke på forhånd smage på anden. Lige nu er min største bekymring de sukkerbrunede kartofler. Jeg har valgt at lave dem i ovnen, og jeg har nu prøvet et par gange, men de blev ikke gode. Jeg skal prøve igen i løbet af ugen, og så skal de altså være gode – sikke et pres.

Huset er pyntet op, som det skal være, og jeg har også styr på desserten – den kommer min mor nemlig med. Hun elsker risalamande, så den laver hun. Jeg bryder mig ikke om det.

Mit julepuzzlespil er også ved at nærme sig afslutningen, og jeg forventer, at det er færdigt, inden jeg sidste arbejdsdag.

Partly assembled Christmas jigsaw puzzle

Julepuzzlespil 🧩

Jeg prøver noget nyt i år. Normalt har jeg min chokolade kalender til at hjælpe mig med at tælle ned til juleaften, og det er utrolig hyggeligt. I år har jeg set reklamer for et puzzle spil, hvor du hver dag for nogle brikker til det. Det synes jeg kunne være spændende. Da jeg var yngre samlede jeg mange puzzle spil, men efterhånden som jeg kom til at lide af migræne, så holdt jeg op. Jeg kunne ikke tåle at sidde foroverbøjet i for lang tid ad gangen, og så tager det for lang tid at samle puzzle spil.

Det, jeg ikke var så begejstret for ved jule puzzle spillet, var prisen. Så jeg tænkte, at jeg kunne købe et hvilket som helst andet puzzle spil på 1000 brikker og samle det i stedet. Til min overraskelse fandt jeg det samme puzzle spil til en tredje del af prisen – til gengæld skulle jeg selv dele det op. Jeg købte det og er nu i gang med at samle det. Jeg tager det ikke så tungt, hvor mange brikker jeg samler om dagen. Det skal bare være færdig inden juleaften, og allerhelst skal det være færdig på den sidste arbejdsdag på året.

Christmas jigsaw puzzle box

Julepynt 2023 🎄

Det er blevet lidt en tradition, at jeg køber lidt nyt julepynt hvert år. I år har jeg dog også besluttet at smide det ud, som jeg ikke har brugt i mere end 5 år. Det er svært, men jeg har fået noget julepynt, som ikke er min stil, og jeg er lidt træt af at gemme det. Derudover er der også noget, som er gået i stykker, og i år har jeg altså valgt at smide noget ud.

Jeg har selvfølgelig også købt nyt julepynt. Jeg har købt noget til vinduerne, og da jeg modtog blev jeg lidt skuffet. Det så en smule barnligt ud, og jeg var ikke helt sikker på, om jeg skulle give det chancen. Det har jeg nu valgt at gøre alligevel, og resultatet er bare perfekt. Jeg er så positivt overrasket. Det skal ligne julekugler, der hænger i vinduet. Du kan se det på billedet herunder.

For nogle år siden købte jeg nogle klistermærker, som jeg satte på væggen inde i et værelse. Resultatet var jeg meget tilfreds med. I år har jeg valgt at købe nogle juleting til væggen i alrummet. Jeg har været lidt træt af, at der ikke er noget på væggen, og i år ville jeg altså give det et forsøg. Det resultat blev også godt, og du kan se et billede herunder.

Christmas stickers on windows
Christmas stickers on the wall