Månedsarkiv: marts 2024

Nye tips til mine AirPod Pro 👂

Jeg er stadig utrolig glad for mine AirPods, men jeg kan ikke helt få de originale tips til at passe, så de har det med at komme til at sidde løst og nogle gange falde ud. Jeg er derfor gået på jagt efter et alternativ, og jeg har fundet et par stykker.

For det første så kan man købe skumgummi tips, og for det andet kan man købe en form for ‘vinger’, så AirPods’ne sidder bedre i ørerne. Jeg startede med at købe nogle skumgummi tips, men de fungerede kun godt i det ene øre. Nu er spørgsmålet så, om en anden størrelse er nok, eller om jeg skal købe de ‘vinger’. Jeg valgte at købe begge dele.

Indtil videre så fungerer det fantastisk med to forskellige størrelser skumgummi tips. Jeg skal lige klemme dem lidt sammen og sætte dem i ørerne, og så sidder de der. Og de sidder også godt efter en lang gåtur, så det kan vist ikke blive bedre 😃

Foam tips for AirPods Pro

Spil med klarinet og tenor sax 🎷

Jeg skal spille med en klarinet og en tenor sax. Normalt spiller jeg sammen med hende, som spiller klarinet, en gang om måneden. Hun spiller også tenor sax, så vi blander lidt rundt mellem klarinetter og saxofoner. Det har jeg været rigtig glad for. Hun spiller så sammen med en mand, som spiller tenor sax, og vi skal nu prøve alle at spille sammen. Jeg har fundet nogle big band numre med play-along, og så må vi se, om det går godt.

Manden var vidst ikke helt tilfreds. Han er mere til at spille melodi hele tiden, og gider ikke rigtig bruge tid på sammensdelen i big band numre. Det har jeg fuld respekt for. Men han kunne godt bruge at spille lidt mere til play-along, for han er ikke særlig god til pauserne – han kommer konsekvent for tidligt, fordi han ikke gider vente. Og det vil også kunne høres, når han spiller melodi.

Helt generelt var det nogle hyggelige timer, så jeg havde ikke noget imod at gøre det igen, men manden synes, at han spiller nok i forvejen. I stedet aftalte kvinden og jeg, at vi skal spille sammen lidt oftere.

Picture of a landscape I saw on a walk

Ring alarmsystem 🚨

Jeg har haft et par Netatmo indendørskameraer i nogle år, men jeg blev aldrig helt tilfreds med dem. De kunne ikke finde ud af at arbejde sammen, så sirenen blev slået fra, når man kom hjem, og så var der alt for mange falske alarmer. Fordelen med Netatmo var, at alt, der blev optaget, blev gemt på et SD kort i kameraet – så ingen cloud. Det ene kamera blev defekt for et par måneder siden, og jeg har også taget det andet ned.

Jeg vil stadig gerne have noget overvågning, og jeg vil utrolig gerne have noget, der kan fortælle mig, om jeg har lukket havedøren, når jeg tager hjemmefra. Jeg har prøvet at glemme det en gang, og det var ikke sjovt. Jeg har derfor kigget på et alternativ til Netatmo et par gange, men jeg er ikke så glad for cloud løsningerne. I mellemtiden er jeg dog blevet rigtig glad for mine Ring kameraer og ringeklokken, så jeg kiggede på deres alarmsystem, og da jeg fik et godt tilbud, så slog jeg til.

Nu sidder der et par bevægelsessensorer i huset, og to af dørene har fået monteret dørsensorer. Dørsensorerne er meget bedre end Netatmos, og bevægelsessensorerne giver ikke falske alarmer, så jeg er godt tilfreds. Jeg har stadig et par ting, som jeg skal have finjusteret, men generelt virker det rigtig godt. Til at starte med, så fik jeg en countdown på 30 sek til at deaktivere systemet, når jeg kom ind ad hoveddøren, men jeg har nu sat det op til, at systemet automatisk går i sleep mode i 15 min, når jeg kommer i nærheden af huset. Det passer mig meget bedre, for så er der ikke panik, når jeg kommer hjem med hænderne fuld. Nu har jeg tid til at sætte tingene, inden jeg behøver deaktivere systemet.

Det eneste, som jeg ikke synes er optimalt, er, at lydgiveren, som jeg købte til min ringeklokke, den klimter stadig løs, hver gang jeg passerer hoveddøren, selvom ringeklokken er i sleep mode. Jeg tror, at det er mig, der ikke helt kan finde ud af det 😃

Ring base station
Base station
Ring indoor cam and battery cam comparison
Sammenligning mellem indendørskamera (venstre) og kamera med batteri (højre)

Rod i big bandet 🎺

Der er opstået lidt rod i big bandet, fordi vores nuværende dirigent gerne vil holde en pause. Egentlig undrer det mig, at det er opstået nu, da dirigenten meldte det ud for et år siden. Men bestyrelsen i big bandet har sovet i timen, og de har intet gjort. Eller rettere sagt så har de forventet, at alle i big bandet ville spille videre uden dirigent, og det undrer mig, for de har ikke spurgt nogle af os.

Jeg forstår ikke, hvordan man kan gå så meget med skyklapper, at man ikke spørger medlemmerne, hvad de vil gøre. Det viser sig nemlig, at der er en del, som ikke vil komme, hvis der ikke er nogen dirigent. Hvorfor har vi ikke snakket om det her i efteråret? Hvad der skulle til for at folk ville fortsætte med at dukke op. Og hvor meget folk evt ville være villige til at betale for at få fat i en professionel dirigent.

Vi har nu haft en professionel dirigent to gange, og jeg synes, at det er helt fantastisk. Han er behagelig og retter folk på en pæn og god måde. Men der går flere rygter om, at folk ikke vil betale, og der er vel ingen grund til, at han kommer hver mandag? Jo, for det første han lærte os, det er hvordan vi spiller swing. Det giver en indikation af, at vi mangler alt det basale, så det er på tide, at vi får en professionel til at hjælpe os med at blive bedre. Men det er der åbenbart nogle som ikke er interesseret i. Jeg er spændt på, hvordan det ender.

LED light in my kitchen

Lidt farve på bordet 🍽️

Jeg stiller alt for mange krav, når det gælder inventaret i mit hjem. Jeg er utrolig glad for mit spisebord med hvid lamat som overflade, men når man ikke kan få nogle ordentlige bordskånere i andet end grå, så bliver det altså noget farveløst.

Op til jul købte jeg en løber med nogle guldstjerner, og det så fint ud. Så nu har jeg investeret i en ‘rigtig’ løbet, så jeg kan få lidt farve på det bord. Og jeg skal selvfølgelig have nogle forskellige, så jeg er lige nu på udkig efter en gul løber, som passer til påsken.

Table runner in blue