Månedsarkiv: maj 2017

Masterclass

Jeg har sikkert skrevet det før, men jeg beundrer virkelig Michelle Anderson og hendes involvering i voksne hobby musikere på alle niveauer. Endnu engang havde hun inviteret til masterclass via internettet, og det er virkelig lærerigt at deltage. Ud over at kunne stille spørgsmål løbende, så får 5-6 stykker mulighed for at få 10 min ‘ene-undervisning’, og hun er virkelig god til at påpege helt essentielle ting, der kan arbejdes med, samt give gode råd til hvordan man kan blive bedre.

Nu jeg alligevel snakker klarinet, så vil jeg også fortælle, hvordan det går med mit nye mundstykke. Det er bare helt fantastisk. Det krævede lige lidt tilvænning, for jeg havde efterlyst et mundstykke, der kunne håndtere en større luftgennemstrømning, og det kan dette her, så det er ren nydelse. Kombineret med et lidt hårdere blad, så lyder det helt fantastisk, og jeg har fået nemmere ved at styre dynamikken i musikken.

Som opfølgning til min begyndende karriere i et big band, så er jeg nu permanent flyttet over i saxofon gruppen. Der var behov for mere støtte der. Nu mangler jeg bare nogle noder.

Billede: Solsorte unge der havde søgt tilflugt ved et af mine vinduer

Young blackbird

Big band

Sidst der var øvedag med orkesteret, kom jeg til at snakke med vores lærer om, at jeg udover saxofon også spiller tværfløjte og klarinet, hvortil læreren spurgte, om jeg så ikke spillede med i et big band. Og nej, det gør jeg ikke, og jeg ved heller ikke, om der er noget big band i nærheden.

Inden jeg fik set om, så havde hun snakket med nogle andre i orkesteret, og en af dem sagde, at han spillede med i et big band, og at jeg var velkommen. Jeg greb chancen og fik aftalt, at jeg skulle kigge forbi.

Det var en hyggelig og spændende aften. Jeg startede med at få tjansen med at spille på klarinet, men uden at det var helt afklaret, om jeg skal fortsætte med det eller skifte til saxofon. Big bandet var i gang med at finde ud af, hvilke numre de skulle have på det næste repertoire, så det var lidt svært at bedømme, hvordan de normalt øvede, men umiddelbart er det noget, jeg vil fortsætte med.

Eneste ulempe er, at det kræver, at jeg arbejder hjemme om tirsdagen. For når jeg først er hjemme kl 23 om aftenen, så er det altså alt for tidligt at stå op lidt i fire tirsdag morgen. Jeg krydser fingre.

Daffodil