Månedsarkiv: marts 2018

Clarinet Mentors

Det er godt nok lang tid siden, at jeg har prioriteret noget tid til at deltage i en af Michelle Andersons Clarinet Mentors masterclasses. Denne gang havde jeg skrevet datoen ind i kalenderen, for det var en meget interessant masterclass, som ville gå i dybden med altissimo registret på klarinetten – hvordan får man de toner frem, og hvordan får man dem til at lyde godt. Desuden havde hun inviteret en anden klarinet lærer med, så man kunne få to forskellige syn på sagen.

Det var halvanden time spækket med gode råd og tips. Det handlede ikke kun om altissimo registret, men om alle mulige problemer, som man kan opleve på klarinetten. De afholdt også en lille afstemning, hvor man skulle vælge de 3 ting, som gav flest problemer, og derudfra snakkede de og gav gode råd. Desuden svarede de på spørgsmål, som blev stillet via chatten. Det var en meget givtig masterclass, og jeg er glad for, at Michelle altid giver mulighed for at downloade den bagefter. På den måde har man tid til at suge information til sig, mens man ved, at man kan gense det hele senere, hvis der var noget man ikke helt fik fat i, så man ikke sidder panisk og noterer, og derved måske mister vigtig information.

I virkeligheden bekræftede det bare, at jeg oftere bør afsætte tid til den slags. For nok synes jeg, at jeg ‘bare’ skal gå i gang med at øve, men det hjælper, når man får at vide, hvad man skal være opmærksom på. F.eks. hvis tonerne i altissimo registret hyler, så skyldes det en ting, mens årsagen er en anden, hvis man får en undertone frem.

Hotel Luxor in Las Vegas
Billede fra Hotel Luxor i Las Vegas

Hjælp til big band

Sidste år forsøgte jeg mig med at spille med i et big band. Det var ikke lige til at passe sammen med arbejdet, men nu har de spurgt, om jeg kan hjælpe med at spille til et arrangement i starten af juni, da en af deres musikere er forhindrede i at deltage.

Jeg har selvfølgelig sagt ja til at hjælpe, for det er nu meget rart at holde kontakten ved lige. Nu skal jeg bare finde ud af at flette nogle øvegange ind i kalenderen, så det ikke forstyrrer arbejdet alt for meget.

Det bliver spændende at se, hvilke numre dirigenten udvælger til arrangementet, men det bliver også spændende at se, hvor stort et publikum big bandet kan lokke til. Jeg har forespurgt til noder, for jeg gider ikke ligesom sidst, at det er svært at lokke noder ud af dem. Det var efter min mening noget værre rod. Heldigvis skal jeg spille 2. alt sax, og de noder har jeg vist alle sammen. Foreløbigt har jeg booket førstkommende mandag til øve sammen med dem.

Disney Village in Paris
Billede fra Disney Village i Paris