Månedsarkiv: september 2018

Lions arrangement

Min første optræden med wienerorkesteret som fast medlem er vel overstået. Det var Lions, der stod for arrangementet i en kirke, og udover os var der inviteret 4 talentfulde unge mennesker. De skulle spille mellem nogle af vores numre, dels for at give variation på dagen men også for at have muligheden for at spille for et større publikum, som ikke er forældre/bedsteforældre osv.

Der var flere numre, som afhang af mig, fordi jeg skulle spille melodien, som den eneste en del af tiden, så da jeg pludselig fik problemer med min saxofon, så var jeg noget på den. Når jeg brugte oktavknappen og kom over et vist punkt i registreret, så var jeg simpelthen afhængig af at kunne spille tonen som overtone. Det var som om oktavknappen ikke var trykket ned. Det gjorde, at jeg kom på overarbejde, og nervøsiteten steg, da jeg var bange for, at det ikke lød godt.

Jeg kæmpede mig igennem, og fik bagefter at vide, at det ikke kunne høres, men på en optagelse af nogle af numrene, som jeg har hørt, kunne jeg altså godt høre det. Om det så er fordi jeg ved, hvad jeg skal lytte efter, ved jeg ikke. I hvert fald er der ingen tvivl – min saxofon trænger til at bliver skilt ad og renset.

Inside a church
Fra en kirke i Bamberg

Big band

Jeg har for anden gang spillet ude sammen med big bandet. Denne gang skulle vi spille i en kirke, og det skulle være de sædvanlige 2 gange 45 minutter. Også denne gang var jeg spændt på, hvor mange der ville komme og lytte til os, og til min overraskelse blev kirken godt fyldt.

Det var et fantastisk publikum og en dejlig aften. Manden, der står for det wienerorkester, som jeg også spiller med i, var endda en af tilhørerne. Det gav mig en smule nerver, da jeg godt ville gøre et godt indtryk. Og ja, jeg ved godt, at det er to helt forskellige typer musik, så det kan ikke helt sammenlignes, men alligevel betød det noget for mig.

Heldigvis gik det godt, og jeg må også give stor ros til den sanger, som vi har med. Hun synger altså godt. Og vores dirigent er hyggelig og rigtig god til at præsentere numrene. Så jeg har besluttet at komme fast i big bandet, men pga arbejdet kan ikke overskue at deltage hver uge, men planlægger at jeg kommer ca hver anden gang. 

Inside a church

Miniferie i Tyskland

Det var nogle dejlige feriedage i Tyskland. Jeg kunne ikke have haft bedre vejr, og overnatningsstedet var helt fantastisk. Værelset havde en lille balkon med udsigt til en lille skov, og det var så lunt, at jeg kunne sidde ude på balkonen og nyde naturen til solen gik ned.

Den ene af dagene blev brugt i en nærliggende zoologisk have. Jeg ved ikke, om det er mig, der er heldig, når jeg vælger, eller om tyskerne bare er til den slags zoologiske haver, men det er en fornøjelse, når den zoologiske have minder om en skov. En del af den zoologiske have var selvfølgelig med flisebelagte stier og boder, hvor man kunne købe mad og drikkevarer, men en stor del af haven var som en skov med skovstier og bakker, som ikke var velegnet til f.eks. børnevogne. Det gav en dejlig og rolig dag.

Når jeg er i Tyskland er det en selvfølge, at der skal købes ind på vejen hjem. Og nej, jeg taler ikke om øl, vin og spiritus. Jeg taler om almindelige dagligvarer, for udvalget er bare meget større i Tyskland, og kvaliteten er bedre. Og så gør det ikke noget, at prisen er billigere.

For første gang siden jeg var i Las Vegas i 2011 fandt jeg popcorn med forskellige smage – chili, lys chokolade, ost, karamel osv. Så jeg måtte selvfølgelig have forskellige smage med hjem. Og så fandt jeg ud af, at tyskerne faktisk gør efteråret til en hyggelig tid med en form for pynt. En af de ting, jeg købte med hjem, var selvklæbende figurer til vinduerne, så nu har jeg drager, ugler, egern, efterårsblade og andre ting på vinduerne, der hylder efteråret.

The place we stayed while in Germany
Overnatningsstedet
Zoo
Billede fra Zoo
Zoo
Billede fra Zoo

Foreningernes dag

Det var igen blevet tid til den årlige ‘Foreningernes Dag’ i kommunen, og i år skulle vi spille 2 gange i løbet af dagen. Sædvanen tro spillede vi til åbningen af dagen i en halv times tid, og til vores store overraskelse blev vi udnævnt til husorkester.

Det betyder, at vi fremover får penge for at spille til åbningen, hvilket er skønt, da det koster os penge, når vi deltager i dagen, da vores dirigent skal have løn. Vores numre var en success, og vi syntes også selv, at det gik godt. Derudover var vejret for en gangs skyld med os, hvilket gjorde dagen så meget mere hyggelig.

Det er i øvrigt ferietid for mig, og jeg er klar til at tage til Tyskland om et par dage. Jeg glæder mig.

Owl
Billede fra Zoo