Månedsarkiv: marts 2019

Big band til privat fest

Det var igen blevet tid til at lufte et instrument overfor nogle fremmede. Det var big bandet som var blevet hyret til at spille til en 85 års fødselsdag, så det var saxofonen, som skulle pudses og gøres klar.

At spille til en privat fest er altid lidt spændende, for man ved ikke helt, hvordan man bliver taget imod. De var utrolig flinke og havde sørget for kaffe og kage, hvilket var dejligt, eftersom de var forsinkede.

Men det var selvfølgelig lidt ærgerligt at skulle sidde og vente en time. Men vi fik stillet op og spillet 2 gange 45 minutter, og vi fik serveret isdessert i pausen. Det bedste af de hele er, at fødselaren efterfølgende har ringet og takket os mange gange – hun var meget glad og tilfreds med vores indsats.

Easter decorations
Påskepynt

Ny tandbørste

Hvem har ikke en app til sin tandbørste i disse moderne tider? Hænderne op alle sammen? Ja, jeg havde i hvert fald ikke, og jeg var heller ikke sikker på, at det ligefrem ville være en god ide. Til gengæld var jeg sikker på, at det var en god ide at kigge efter en ny tandbørste.

Batteriet var ved at være noget træt i min gamle tandbørste, og jeg skulle sætte den til opladning hele tiden. Så jeg gik på jagt efter en ny. Lige siden jeg skiftede fra Brauns runde tandbørster til Philips aflange børster, har mine tænder været meget renere (det siger tandlægen i hvert fald), og jeg kan bedre lide de aflange børster. Altså var jeg ikke i tvivl om, at det igen skulle være en Philips tandbørste.

Næste spørgsmål var, hvilken model jeg ville have. Jeg kan jo godt lide elektronik, så jeg havde da luret lidt på den, hvor man kunne bruge en app. Og der er en chip i hver enkelt børste, så håndsættet ved, hvilken børste man bruger, så den kan vælge tilhørende program. Derudover holder den også øje med, hvor meget børsten bruges og fortæller også, hvornår det er tid til at skifte.

Jeg var heldig at finde topmodellen på tilbud, så den købte jeg (ja, det er stadig en MEGET dyr tandbørste). Første kamp for mig var at følge app’en, når jeg skulle børste tænder. For det første startede den det helt forkerte sted. Det fandt jeg så ud af, at man godt ændre. Men den kræver, at man børster i en bestemt rækkefølge, og det, synes jeg, er irriterende. Det er også irriterende, at hvis man børster i længere tid, end hvad programmet har planlagt, så er det besværligt, når man stopper. Så bliver man spurgt, om man er sikker. Ja da, jeg har nu børstet i mere end 5 minutter!!! Til gengæld er det dejligt, at den altid minder mig om, at jeg skal bruge tandtråd – det er jeg nemlig slem til at glemme.

Alt i alt er jeg meget tilfreds med tandbørsten. Ja, børsterne er dyrere end til den gamle, men til gengæld holder de i længere tid. Og så er det blæret at rejse etuiet også er lader – endda med USB tilslutning.

Toothbrush

Gave indkøbt

Min far fylder rundt i år, og jeg har gået og overvejet, hvad han skal have i fødselsdagsgave. Normalt køber jeg nogle gode flasker rødvin til ham, og det er han meget glad for. Men i år kunne jeg godt tænke mig at bryde traditionen. Men hvad skal jeg give ham?

På grund af hans sygdom skal han jævnligt måle sit blodtryk hjemme. For en del år siden købte han et blodtryksapparat, og det har været flittigt brugt, men programmet til apparatet som bruges til at udskrive resultaterne er temmelig gammelt, og hver gang jeg opgraderer mine forældres pc, så krydser jeg fingere for, at det stadig virker.

Tidligere har jeg kigget blodtryksapparater, som kan kobles til min fars iPad, men jeg stødte ind i det problem, at det ikke var muligt at skrive data ud – og slet ikke på den måde, som sygehuset gerne vil have.

For ikke lang tid siden modtog jeg en mail, hvor der var tilbud på blodtryksapparater fra samme producent, som det han allerede har. Efter at have studeret både apparat og tilhørende app besluttede jeg, at det var gaven, som han skulle have. Nu glæder jeg mig til at give ham den.

Pheasant
Fast besøgende i haven

Fasaner i haven

Jeg ved godt, at det for nogle lyder mærkeligt, men jeg nyder nu naturen – specielt når den kigger ind i min have. Forleden dag var jeg nær snublet over mine egne fødder, da jeg på vejen ud i køkkenet efter noget at drikke, opdager en fasankok ude i haven, som spiser af mit fuglefoder.

I den næste uges tid kigger den ind i min have en gang om dagen, og jeg er da også begyndt at lægge solsikkekerner ud til den. Den er endda så modig, at vi kan passere hinanden i forhaven – selvfølgelig på behørig afstand.

En morgen opdager jeg til min store overraskelse, at den har taget en høne med. Det resulterede selvfølgelig i, at jeg greb mit kamera for at tage billeder. Heldigvis hyggede de sig i et godt stykke tid, så jeg havde mulighed for at tage billeder og nyde synet. Nu bliver det spændende om jeg på et tidspunkt også får besøg af kyllingerne.

Pheasants

Silverstein blade

I december måned var jeg så heldig, at jeg havde fået lov til at teste Silversteins nye Alpha Ambipoly blade til klarinetten. Jeg havde givet dem noget feedback, bl.a. at jeg syntes bladet var for hårdt i forhold til den angivne værdi, så jeg havde svært ved at spille på de test blade, jeg havde modtaget. Heldigvis var det ikke kun mig, som havde sagt det, så det var noget, de ville ændre på i det færdige produkt.

Jeg fik et tilgodehavende til deres shop for at have testet, og dem ville jeg selvfølgelig bruge på et par blade, når de kom i den færdige version. Silverstein sendte mig en mail, da det var tilfældet, og yderligere var der intro pris, så jeg købte to blade  – 1 med hver deres styrke.

Desværre må jeg konstatere, at det ikke er et blad for mig. Det ter sig alt for meget som et bambus blad, der skal spilles til og fugtes, før det er spilleklar. Jeg er så glad for Legere bladene, netop fordi de altid er spilleklar. Men så har jeg da prøvet dem. Og det er da også muligt, at jeg giver dem chance mere på et senere tidspunkt, for det er jo fordelene ved kunstblade – de bliver ikke for gamle.

Billede: Det er en meget fornem indpakning, der omslutter Silverstein bladet, og så får man et plastikkort med. Mit sædvanlige Legere blad lægger til højre og er det gennemsigtige stykke plastik.

Artificial reeds