Månedsarkiv: juli 2023

Med big band på festival

For første gang skal big bandet spille i sommerferien, og for første gang skal vi spille på en festival. Det er ikke nogen stor festival, men det gør ikke noget. Jeg glæder mig og synes, at det bliver spændende. Desværre driller min migræne mig, men jeg tager mine piller, og så kører jeg afsted.

Jeg undrer mig over parkeringsforholdene. Man skal simpelthen bare parkere i den ene side af vejen. Til gengæld bliver jeg positivt overrasket over, at vi skal spille i et telt med professionelt lydudstyr. Det er dog temmelig irriterende med scenelyset – specielt fordi jeg har migræne. De andre musikere er så søde, at de sørger for, at det bliver slukket, indtil vi skal optræde, så min migræne får en smule fred.

Da vi går i gang med at spille, er der kommet hele 3 tilhørere, og de er alle nogle der er slemt med af orkestermedlemmer. Vi spiller og har det sjovt, men det er først til de sidste to numre, at der dukker 3-4 ukendte mennesker op.

Jeg har det ekstremt dårligt, da vi er færdige, og det ærgrer mig, at jeg har kørt den lange vej, når der ikke kom nogle tilskuere. Og det ærgrer mig endnu mere, at jeg kørte afsted eftersom jeg havde migræne. Jeg burde være blevet hjemme.

A picture from the area where we were playing

Solo koncert 2023

Min mini koncert i kirken er overstået. Jeg er ikke sikker på, om det var en succes. Halvdelen af numrene var uden backing track, og jeg har på fornemmelsen, at flertallet af tilskuerne bedst kunne lide dem. Det kan også bare være, at jeg fokuserer på det værste, men de par stykker som sagde noget (og som ikke var familie) bemærkede prompte, at backing tracket til det ene nummer var for højt.

I alt var der 11 numre – 4 uden backing track og 7 med. Så hvis den første kommentar er, at backing tracket var for højt til det ene nummer, så var det åbenbart det, som folk gik derfra med. Derudover var folk ikke rigtig interesseret i ekstra nummer. Der var nogle bekendte med, og de begyndte at ønske et ekstra nummer, men det var tydeligt, at der ikke var interesse for det hos resten af publikum.

Jeg synes, at det gik meget bedre i år end sidste år, for det giver mig en del ro, når jeg har backing tracks med, så det hele ikke hænger på mig. Og så synes jeg, at det er bedre. Det giver noget mere rytmisk – nok fordi jeg ikke er god nok til at spille alene. Jeg tror ikke, at jeg bliver inviteret til næste år, men det er faktisk også fint med mig. Jeg har ikke et behov for at optræde, men jeg har været glad for muligheden og udfordringen. Jeg synes, at jeg har fået en hel masse ud af det. Helt specifik har jeg af den årsag fået undervisning, og det har været guld værd.

A picture of the church before I start playing

Ny Mac

Jeg har fået en ny Mac. Siden jeg fik min første Mac for over 10 år siden, så er jeg gradvist blevet mere og mere begejstret for den. Indtil for et par år siden brugte jeg jævnligt en Windows pc ved siden af, men det er slut nu.

Jeg har altid haft mine forbehold i forhold til tilslutningmulighederne. I den første Mac sad USB portene så tæt, at det krævede specielle USB stik eller overgangsstik for at udnytte alle portene. Den gang var min irritation, at det er fint nok med designet, men det skal også kunne bruges. Da Apple valgte kun at udstyre Mac’en med USB-C porte, var jeg også lidt misfornøjet, for jeg havde altså både skanner, harddisk, USB diske osv som bruge almindelige USB stik, så pludselig krævede det et antal dongler, og det var altså ikke noget kønt syn. Og det var heller ikke praktisk.

De første Mac’s havde magnetisk strømtilslutning, og det, synes jeg, er den mest geniale måde at koble strøm til. Så var der nogle modeller med opladning gennem USB-C stikket, så det var et skridt tilbage. Den nye Mac har magnestik strømtilslutning, og det er altså stadig genialt. Dejligt.

Den gamle Mac havde Touchbar, og den var jeg blevet temmelig glad for, så jeg var lidt skuffet over, at denne splinternye model ikke har det. Den nye Mac er også mere firkantet og en smule større end den gamle Mac, og det er første gang, at det går den forkerte vej på den front, så jeg var lidt skuffet.

To ting har altid været uovertruffent på en Mac – skærmen og touchpad’en. Der er ikke noget, der slår den skarpe skærm, og den er en fornøjelse at arbejde ved. Touchpad’en er også fantastisk. Responsen er den bedste, og overfladen fås ikke bedre. Så det er en drøm at bruge den.

Alt i alt er jeg blevet afhængig af Mac’en. Der er en masse fordele, eftersom jeg i forvejen har både iPhone og iPad, men der er også nogle ting, som bare er så meget nemmere som bruger. En af de ting, jeg bruger meget ofte i øjeblikket, er omdøbning af filer. Helt specifik så skal jeg søge og erstatte en streng, og det er ekstremt nemt på en Mac i forhold til Windows. Og ja, der er andre ting, som er nemmere i Windows end på Mac. I sidste ende kommer det an på, hvad man skal bruge sin computer til.

The skins on my old (top) and new mac (bottom)

Endnu en skade på bilen

På sin vis er jeg godt nok træt af min bil. Jeg ved simpelthen ikke, hvad der sker. Jeg har kørt 9 år i min gamle Opel stationcar uden at få en eneste bule. Men nu er den igen gal med min nye bil.

Denne gang er det heller ikke min skyld. Faktisk er det lidt komisk, for jeg havde afleveret min bil til serviceeftersyn på værkstedet, og så skulle den også shines op og gøres ren. Senere samme dag som jeg har afleveret bilen ringer værkstedet, og så tænker jeg med det samme, at der er noget galt med bilen. Det er der også, men det er noget, de har gjort. De har smadret bagklappen på min bil. Det er gjort så godt, at den ikke kan lukke, og de kan derfor ikke udlevere bilen til mig. De har en lånebil klar til mig, som jeg kan komme og hente med det samme.

Jeg er taknemlig for, at de har lånebilen klar, og jeg synes, at det er god service, men jeg gider ikke køre i deres lånebiler. De er simpelthen så ringe. Jeg siger pænt nej tak til lånebilen, for jeg kan godt undvære den.

Der går fjorten dage, før jeg får min bil igen. Det er lidt lang tid, men jeg ved godt, at ting tager tid. Og de er selvfølgelig meget kede af, at der er sket skade på bilen. Heldigvis kan det slet ikke ses, da jeg henter bilen, så jeg er glad. Jeg spørger dog til, hvad der er sket. Jeg vil nemlig gerne vide, om det er noget, jeg selv kan være ude for. Det viser sig, at en eller anden har åbnet bagklappen, mens bilen blev vasket i vaskehal. Ja okay, det skal jo gå galt.

Jeg håber, at det nu endelig er slut med flere skader på min bil. Jeg synes, at den har været udsat for nok.

I love the green color of this Opel

Nyt cover til min iPad

Når jeg køber en iPad, så køber jeg også altid et cover. Jeg er lidt krævende, for jeg vil gerne have lidt farver på det, så det bliver typisk et billigt uoriginalt cover, og det er jeg også tilfreds med. Nu er min iPad 4 år, og coveret er godt slidt. Det har irriteret mig lidt, men jeg har ikke gjort noget ved det før nu.

Jeg tænkte, at det var på tide at få et nyt cover, så jeg kastede mig over Amazon. Det lykkedes at finde et cover, som er meget flottere end det gamle, jeg havde. Og så tænkte jeg, hvorfor i alverden jeg ikke havde købt et nyt for længe siden. Da jeg købte det oprindelige var valgmulighederne ikke så mange, fordi modellen var rimelig ny. Så det gamle cover var kedeligt ensfarvet. Det nye er mere farveladeagtig, og det glæder mig.

The new cover for my iPad