Månedsarkiv: april 2018

Overnatning

Vi stod op friske og veludhvilede, og efter en dejlig morgenmad gik turen videre til Nürnberg. Vi havde på forhånd udset os et hotel, hvor vi gerne ville overnatte. Det lå tæt på zoologisk have og tæt på et stort grønt område – lige noget for os. Og så var det blevet moderniseret for et par år siden. Da vi ankom var alt totalt aflåst. Vi forsøgte os med at ringe på, hvilket ikke resulterede i nogen reaktion. Så forsøgte vi at ringe på deres telefonnummer, men telefonen blev ikke taget. Øv, hvad skulle vi så?

Efter noget irritation over det og flere forsøg på via internettet at finde en alternativ løsning, endte vi med at tage hen på Hilton hotellet, der lå lige i nærheden. Det er tilsyneladende sådan, at søndag og mandag er ‘stille’-dage mange steder i Tyskland, og så er familie-ejede hoteller stort set lukkede. Heldigvis var der plads på Hilton hotellet, men det var godt, vi kom så tidligt. Vi fik nemlig at vide, at der var en vigtig fodboldkamp i byen, som blev afholdt lige ved siden af, og derfor var hotellet temmelig booket. Så selvom Hilton hotellet er dyrere end familie-ejede hoteller, så tænkte vi, at vi nok kunne have haft svært ved at finde ledige værelser, eftersom fodboldkampen trak mange fans til byen.

Vi besluttede os til at tage et smut ind til Nürnberg centrum med bus, og efter lidt traven rundt på stedet for at finde ud af, hvilken vej vi skulle, da vi blev sat af, så blev vi peget i den rigtige retning af en venlig sjæl. Det første der mødtes os, var en lille enklave af specielle forretning i nogle meget gamle bygninger. Her var spisesteder, glasmagere og andre kunstneriske ting.

Resten af Nürnberg var et moderne gågade-område med masser af forretninger, som vi hurtigt blev trætte af. Derfor gik turen tilbage til hotellet til et dejligt måltid mad og afslapning på hotelværelset.

Nürnberg
Forretning i en af de gamle bygninger

Afsted til Tyskland

Ferietid! Det er blevet tid til at tage på kør-selv-ferie i Tyskland. Min mor og jeg var afsted i 2014, og den succes ville vi gerne gentage i år. Så vi stod tidligt op og kørte sydpå. Vi havde valgt at tage færgen til Tyskland, så vi kunne få en morgen pause og spise lidt mad samtidig, og derudover ville vi lige købe lidt drikkevarer i Burg, så vi ikke skulle tænke på det. Men selvom jeg havde tjekket på nettet (tilsyneladende ikke godt nok), så var forretningerne ikke åbne, så vi måtte køre videre.

Heldigvis er det ikke noget problem at finde et sted at købe drikkevarer langs de tyske motorveje, så vi startede vores tur sydpå. Vores plan var umiddelbart at sigte efter Nürnberg, for der ville vi gerne i zoologisk have og se selve byen. Vi stoppede et par timers kørsel fra Nürnberg, for vi var blevet godt trætte. Det er anstrengende at køre på de tyske motorveje med den høje fart, når man ikke er vant til det. Ærlig talt, så havde vi heller ikke regnet med at nå hele vejen derned på en dag, så vi fandt et godt overnatningssted, nød maden og faldt omkuld i sengen.

Very tired seal
Vi følte os lige så trætte som sælen på billedet
Our accommodation for the night
Vores overnatningssted

Forhave

Det var på tide. Jeg har længe haft en halv-færdig forhave. Da jeg boede sammen med min eks, prøvede vi os frem med forskellige bunddækkeplanter, men det var egentlig kun den ene slags, som var brugbar. Siden da har det bare stået hen, og ukrudtet har stort set taget over. Men så besluttede jeg mig til, at der skulle gøres noget ved det og kontaktede min ‘sædvanlige’ anlægsgartner.

Det betyder, at min forhave i løbet af ingen tid blev ryddet (med undtagelse af et par træer og den ene type bunddækkeplanter, som jeg godt kunne lide). Og så kom de og plantede ca. 400 nye planter. Det eneste der mangler er 4 større planter, som skal bryde bunddækket. Jeg glæder mig til, at det vokser op og lukker tæt.

Front garden
Forhaven før gartneren gik i gang
Front garden
Så er der klart til nye planter
Front garden
Så er der plantet planter og lagt barkflis

5 års jubilæumskoncert

Orkesteret jeg spiller med i er ikke særlig gammelt. I år var det derfor vores 5 års jubilæumskoncert, da vi spillede vores forårskoncert. Samtidig har vi også haft ny dirigent i et år, og han havde valgt at introducere en ny genre i vores repertoire – klassiske numre arrangeret for brass band, som var poppet en smule op (men ikke for meget).

Koncerten var utrolig vellykket, og der dukkede faktisk nogle folk op, som ikke på den ene eller anden måde var tilknyttet orkestret, så det var også en succes.

Orchester

Blu-ray film vil ikke afspille

Jeg var irriteret. Jeg bruger et Apple TV til at streame film og serier fra min NAS boks, men jeg kunne pludselig ikke streame blu-ray medier uden at den hakkede og hostede i det. Desuden ville min Mac ikke rigtig surfe på internettet. Hver gang jeg skrev en webadresse i safari gik der temmelig lang tid, før den begyndte at loade siden. Alt sammen meget irriterende.

Nåh, men da jeg en fredag eftermiddag skulle fejlsøge mine problemer, så startede jeg med at teste min internetforbindelse. Det gav nogle meget mærkelig resultater. De 2 windows pc’ere kunne sagtens downloade 100 Mbit/s, men upload hastigheden var forsvindende lille og meget ujævn. På min mac for det lige omvendt – download hastigheden var stort set ikke eksisterende, mens upload hastigheden var på de 20 Mbit/s, som den skulle være. Jeg kløede mig i håret og var egentlig ikke blevet meget klogere, og da internettet ikke altid er helt stabilt igennem antenneforeningen, så skød jeg skylden på dem. Men det havde ligesom ikke noget at gøre med mit problem med at afspille blu-ray medier.

Efter at have brugt et par timer om fredagen på at fejlsøge på internetforbindelsen gad jeg ikke mere. Så lørdag gik jeg i gang med at splitte hele skidtet ad. Jeg har nemlig min egen router koblet til routeren fra antenneforeningen/Yousee samt en switch, så jeg havde en del test muligheder. Hurtigt fandt jeg dog ud af, nogle af min kabler var for gamle, og dermed ikke kunne linke op med 1000 Mbit/s. Efter noget trækkeri og en router, som næsten hang i luften for at forbinde stuen med NAS boksen i det ene værelse, så fik jeg styr på mine problemer. Jep, det viste sig, at jeg havde mere end et problem.

Mit blu-ray streaming problem viste sig at skyldtes min NAS boks. Den er også ved at have nogle år på bagen, og jeg ved ikke, om det evt er en opdatering, der har været skyld i det. Men uanset hvad viste det sig, at hvis jeg brugte en af mine nye NAS bokse, så var det problem løst. For at finde det problem, havde jeg fat i flere apps på både Apple TV og en iPad, nye kabler og brug af enten switch eller router mellem enhederne.

Mit internet problem skyldtes dels problemer hos antenneforeningen fredag og dels problemer på min Mac. Om lørdagen fik jeg nemlig ensartede resultater, og Apple TV, iPad, telefon og Windows PC viste alle de samme resultater – 100/20 Mbit/s. En reinstallation af min Mac løste dens problemer. Så nu virker alting igen, som det skal.

Hele denne misere har resulteret i at jeg har købt nye kabler til mit hjemmenetværk – skærmede Cat7 kabler over det hele. Alle Cat5 og Cat5e kabler er smidt ud, og mit reserve 20 m kabel er også bestilt i Cat7. Så nu skulle jeg gerne være kørende de næste par år.

A lot of wires for troubleshooting
Mit gulv efter at have rodet rundt med kabler

Alternativ påskefrokost

Normalt spiser man hveder torsdag aften før Store Bededag. Denne tradition lavede min ex og jeg om på for en del år siden, fordi vi syntes, at det var for besværligt at samle det arbejdende folk efter en lang arbejdsdag. Derfor valgte vi at invitere til hjemmebagte hveder fredag formiddag. Nej, det var ikke mig, der stod for bagningen, det gjorde min ex. Selvom vi ikke længere er sammen, så har vi fastholdt traditionen – hans hveder smager simpelthen fantastisk godt, så dem vil jeg ikke undvære 🙂

I år er der så den lille forhindring, at jeg har fri før og efter Store Bededag og har lagt andre planer, så det vil være svært at passe en Store Hvededag ind i det. Desuden er min mor ved at være i den alder, hvor det at holde påskefrokost tærer en del på kræfterne, så jeg fik den ide, at hvis min mor ville være med til det, så kunne vi slå de to ting sammen. Jeg er ikke så meget til den traditionelle påskefrokost, men jeg syntes, at det ville være en god ide med lidt hjemmelavet pålæg, rugbrød, hveder, ost osv. Heldigvis var min mor med på den, og så ville hun komme med tærte og frikadeller. Samtidig tilbød min moster og hendes mand at komme med fiskefileter.

Jeg må ærlig indrømme, at der var nok mad – også selvom der ikke var sild, snaps, mørbradbøffer mm. Mit hjemmelavede pålæg blev heldigvis positivt modtaget. Der var ellers panik i det lille hjem, da jeg lavede roastbeef. Jeg havde sat termometer i roastbeefen, sat det på 63 grader og havde stillet mig til at spille. Da jeg var færdig med at spille efter en times tid, så gik jeg i ud i køkkenet med forventningen om, at roastbeefen måtte være næsten færdig. Chok – termometeret stod på 116 grader!!! Jeg flåede roastbeefen ud af ovnen og kiggede mistroisk på den. Ovnen var godt nok varm, da jeg satte den ind (jeg havde lavet paprikakrydret kalkunbryst først), men den var kun sat til 180 grader, så det undrede mig lidt, at roastbeefen havde kunnet nå at blive så gennemstegt.

Jeg frygtede selvfølgelig det værste og håbede det bedste, for det var ikke en helt billig ting. Nåh, men over på et spækbræt med den, og så begyndte jeg at skære. Til min store overraskelse så var roastbeefen helt perfekt stegt. Den var rød men ikke rå i midten. Og det bedste af det hele – den var super mør.

Påskefrokosten var vellykket, og jeg hyggede mig rigtig meget med familie og venner.

Easter decorations
Påskepynt i min tagrende